שתף קטע נבחר

הבורסה ננעלה בעליות; ת"א 100 הוסיף 0.6%

המסחר בבורסה בתל-אביב ננעל בעליות שערים במדדים המובילים. מניית דסק"ש קפצה ב-4.2%, קמהדע איבדה 1.2% אחרי הדו"חות. חברת המכשור הרפואי מזור זינקה ב-5.6% לאחר שדיווחה על הרחבת הפעילות בהודו. מחזור המסחר הסתכם ב-879 מיליון שקל

המתיחות בצפון והורדת דירוג האשראי הפנימי של ישראל המשיכו לרכז עניין בקרב הסוחרים בבורסה של תל-אביב שננעלה בעליות. מחזור המסחר הסתכם ב-879 מיליון שקל.

 

 

מדדי המניות

מדד תל-אביב 25 עלה ב-0.57% ל-1,209.89 נקודות. מדד תל-אביב 100 עלה ב-0.63% ל-1,087.06 נקודות. מדד בלוטק 50 עלה ב-0.73% ל-302.79 נקודות. מדד נדל"ן ירד ב-0.14% ל-341.19 נקודות. 

 

ברקע המסחר

המתיחות שהתגברה אתמול בגבול הצפון והחלטת הממשלה על יעד גירעון חדש, קטעו את רצף העליות המרשים שרשם שוק איגרות החוב הממשלתיות בחודש האחרון. האג"ח הממשלתיות הארוכות ירדו ביותר מ־1% כאשר נשמעו בתקשורת תגובות הסורים לתקיפת ישראל בדמשק.

 

לאלו התווספו הורדת האשראי של ישראל במטבע מקומי מצד חברת דירוג האשראי הגדולה בעולם S&P בעקבות החלטת הממשלה לפרוץ השנה את מסגרת התקציב בכ־6.5 מיליארד שקל ולהעלות את יעד הגירעון מ־3% מהתוצר ל־4.65% מהתוצר ב־2013.

 

איילת ניר, כלכלנית ואסטרטגית ראשית בפסגות, התייחסה להורדת הדירוג של ישראל וכתבה כי "חברות דירוג האשראי נוטות לא פעם להעניק דירוג חוב מקומי גבוה ביחס לדירוג החוב החיצוני, מתוך מחשבה שמדינות יכולות להעלות מסים או להדפיס כסף, כדי לעמוד בהתחייבויות הפנימיות שלהן, בעוד הן לא יכולות להדפיס מט"ח".

 

"דירוג חוב מקומי יוגבל לדירוג חיצוני, במקרים בהם קיימים סיכונים גיאופוליטיים, או סיכונים תקציביים. במילים אחרות, תחת הקריטריונים של חברת דירוג האשראי, במקרים בהם המדיניות הפיסקלית מהווה מגבלה לדירוג האשראי, לא ניתן להעניק דירוג לחוב המקומי שהינו גבוה מדירוג החוב החיצוני. זהו המקרה הנוכחי של ישראל", הוסיפה ניר.

 

יוסי אפרתי, סמנכ"ל, ההשקעות בהכשרה חברה לביטוח, העריך כי "המשמעות המיידית של החלטת שר האוצר לפיד למתן ברגע האחרון את הצעתו להגדלת יעד הגירעון לשנה הנוכחית ולהורידה מרמה של 4.9% לרמה של 4.65% - היא אישור מיידי, עוד החודש, של העלאת מסים בסך של 5 מיליארד שקל וזאת על מנת לעמוד ביעד הגירעון לשנת 2013". 

 

עוד העריך אפרתי כי בין המסים שיועלו נמצא ככל הנראה ,המע"מ שיועלה מ-17% ל-18%, מסי קניה על מוצרי יוקרה וכן מס שבח על דירות יוקרה. "לגזירות במסים בזמן הקרוב יצטרפו בשנה הבאה גזירות קשות יותר של העלאת מסים בסך של כ-14 מיליארד שקל כגון העלאת מס ההכנסה ומס החברות כיוון שאלו מסים שקשה להעלותם באמצע השנה", הוסיף אפרתי.

 

שוק האג"ח

קבוצת עזריאלי מנהלת מגעים לגיוס אג"ח של כמיליארד שקל וזאת על אף שאיננה סובלת מקשיי נזילות וקופת המזומנים שלה מכילה יותר מ־2 מיליארד שקל. ל"כלכליסט" נודע כי בימים האחרונים קיימה החברה פגישות עם חתמים בשוק, ביניהם פועלים אי.בי.איי ולאומי, שאמורים להוביל את הגיוס באופן טבעי בשל הקשר החזק של עזריאלי עם שני הבנקים הגדולים. הגיוס מיועד להחליף הלוואה קיימת של 900 מיליון שקל, לבנק הפועלים ובנק לאומי, בחלקים שווים. 

 

מניות במרכז

מזור רובוטיקה, העוסקת בפיתוח ומכירה של מכשור רפואי מתקדם לניווט כלים כירורגיים בדיוק גבוהה ובפולשנות מזערית לניתוחי עמוד שדרה, מדווחת על הרחבת הפעילות בהודו וקבלת הזמנה לאספקת מערכת רובוטית שנייה לניתוחי עמוד שדרה בתוך פחות משנה. אורי הדומי, מנכ"ל מזור אמר כי "Nova Orthopaedic & Spine Hospital נחשב כאחד המרכזים הרפואיים המובילים בהודו, הפועל תוך שיתוף פעולה עם קהילת רופאים שלנגד עיניו ניצבת טובת החולה במקום הראשון. בית החולים ידוע כמוביל דעה בתחום אימוץ טכנולוגיות חדשות בשוק ההודי. בחירתם בטכנולוגיה הרובוטית של מזור, תאפשר להם להעניק טיפולים רפואיים מתקדמים עם תוצאות טובות ביותר בתחום ניתוחי הגב ועמוד השדרה". מנייתה של מזור עלתה ב-5.6%.

 

קבוצת דלק הודיעה כי בכוונתה לגייס כ-84 מיליון שקל מהציבור בדרך של הנפקת מניות. בכוונת הקבוצה להנפיק 90 אלף מניות לפי מחיר של 936 שקל למניה - מחיר הנמוך ב-2.8% בהשוואה למחיר הפתיחה של המניה היום בבורסה. 

 

חברת הביופארם קמהדע, המפתחת, מייצרת, משווקת ומוכרת תרופות ייחודיות להצלת חיים, מודיעה היום על תוצאותיה הכספיות לרבעון הראשון של 2013. הכנסות החברה ברבעון הראשון עמדו על 12.6 מיליון דולר, בהשוואה להכנסות של 19.6 מיליון דולר לפני שנה.החברה רשמה הפסד של 2.03 מיליון דולר, לעומת הפסד של 472 אלף דולר ברבעון הראשון של 2012. מנייתה של קמהדע איבדה 1.2%.

   

חברת הכנסת תמר זנדברג פנתה אתמול ליו"ר רשות ניירות ערך שמואל האוזר בבקשה לחקור חשד לשימוש במידע פנים במניית כיל רגע לפני התנגדותו של שר האוצר, יאיר לפיד, למיזוג עם פוטאש הקנדית. העסקה המדוברת היא מכירה בחסר (שורט), לפיה ניתן לגרוף רווח מהימור נגד עליית המניה. 

 

קבוצת אי.די.בי מנסה לבצע שתי עסקאות בכור. שתי העסקאות הן רכישת השליטה בכלל ביטוח מידי אי.די.בי פתוח ע"י כור, ומיזוג בין כור ודסק"ש. מקורבים לחברה אישרו כי במידה והמגעים לאחת מהעסקאות יגיעו לכלל מימוש, מחיקת האג"ח באמצעות הצעת רכש תעלה על הפרק. הצעד נבחן לאור התנגדותם של מחזיקי האג"ח של כור לעסקת המיזוג ולעסקת רכישת השליטה בכלל ביטוח. כור היא חברה יציבה בעלת איתנות פיננסית וקופת מזומנים שמנה אותה מנסה אי.די.בי לנצל כדי לשפר את מצבה של אי.די.בי פתוח. לכור חוב של 1.6 מיליארד שקל למחזיקי האג"ח שלה, בשלוש סדרות אג"ח שנסחרות בתשואה נמוכה, הנמוכה ביותר בקבוצת אי.די.בי, של פחות מ־4% לשנה. מניית דסק"ש עלתה ב-4.2%.

 

גב ים פרסמה דו"ח סולידי וטוב המצביע על המשך רצף של תוצאות תפעוליות טובות, כך לפי נעם פינקו מפסגות לדו"חות החברה. ה-NOI צמח בכחצי מיליון שקל לעומת הרבעון הקודם – קצת מעל הצפי. ה-NOI מנכסים זהים ברבעון עלה בצורה מרשימה מ-78 משקל ברבעון המקביל ל-82 משקל ברבעון הראשון של 2013", כתב פינקו. 


פורסם לראשונה 06/05/2013 10:34

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים