שתף קטע נבחר

על כוס קפה: מתנחלים ופלסטינים אומרים שלום

כשמתנחלים מישיבה פוגשים במוסלמים מחברון, פתרון הסכסוך נראה לרגע קל ופשוט. אך רק לרגע. החשיפה, הם מודים, עלולה לעלות להם ביוקר בבית. "המפגשים יכולים לחולל שינוי לאנשים מהשורה, אך הפוליטיקה היא הבעיה", אומר עלא חסאונה

במפגש הזה מתחברים לשעה קלה שני עולמות: צעירים פלסטינים מחברון, ובחורי ישיבה מהיישוב אפרת שבגוש עציון. מדי חודש הם נפגשם להכיר, לשמוע ובעיקר להבין מה מטריד את אלה שמופיעים להם כל יום בנוף חלון ביתם. אך אפילו תיעוד המפגש, מסתבר, אינו פשוט כלל ועיקר: בתחילה עולה ההתניה כי המשתתפים יופיעו בטשטוש פניהם, כי לפחות לחלקם החשיפה עלולה לעלות ביוקר.

 

<< עוד חדשות, כתבות ותוכן - בעמוד הפייסבוק של ynet >>

<< הכל על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. כנסו  >>

 

 

"לפלסטינים יש יותר סיבות לחשוש להכנס לשיח עם מתנחלים", אומר יהודה סטולוב, יו"ר האגודה הבין-דתית המלווה את המפגשים. "זה נחשב כדבר לא לגיטימי, ואם ישימו עליהם תווית של משת"פים, אז הם עלולים להיות בסכנה של ממש".

 

בסופו של דבר, הם החליטו שעל אף הביקורות שיספגו שני הצדדים - וכבר בבית הקפה שבצומת הגוש מושמעת ביקורת שכזו -

הגיע הזמן להיחשף. "המוסלמים והיהודים הם שכנים, ולכן צריך לפנות זמן לדבר על המצב של כל אחד מהם", מסביר עלא אמראש. וחנן גליק, תלמיד ישיבת "שיח יצחק" שבגוש, אומר כי רצה "להכיר את מי שגרים ממש במרחק יריקה מהנוף של הבית שלנו. לראות שהם חיים באותם הקונפליקטים שאנחנו חיים בהם. לדבר איתם, ולשמוע מה מפריע להם".

 

עלא חסאונה, תושב חברון, מספר כי כמה מחבריו הביעו חשש אמיתי להשתתף במפגשים הללו. "המפגשים יכולים לחולל שינוי לאנשים מהשורה, אך הפוליטיקה היא הבעיה", הוא צוחק. "והפוליטיקה לא תשתנה".

 

נושאים לא חסרים, בעיקר כששני הצדדים מקיימים אורח חיים דתי, ופוליטיקה היא מחוץ לתחום. "הקונפליקט הזה מונע בעיניי וגם בעיניהם ממניעים דתיים", מוסיף משה ג'ייקובס מגוש עציון. "אני יכול לדבר עם מתאסם על העקשנות הדתית שלי, והוא יבין". ynet ו"אורות - טלוויזיה יהודית" מזמינים אתכם למפגשים מהסוג האישי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורות
אחד מחברון, אחד מגוש עציון
צילום: אורות
מומלצים