שתף קטע נבחר

שבועולייט בסטייל: קינוחי חג דלי קלוריות

שלחנו את טולי יקותיאל ("סיטארה") לחלל קודש ולהכין את קינוחי השמנת הצרפתיים והקלאסיים עם - שומו שמיים - גבינה לבנה. התוצאה: פנקוטה, קרם ברולה ועוגת גבינה מהממים ורעננים עם מרקם אוורירי וחצי מכמות הקלוריות. לגזור ולשמור

ידוע ששבועות הוא חגם של חובבי עוגות הגבינה. אבל מה שרבים מאוהבי הצ'יזקייקים למיניהם לא יודעים הוא שהקינוחים התמימים למראה עשירים מאד בקלוריות, שמנת ושומן. בעיה.

 

עוד חדשות: בעמוד הפייסבוק של ynet

 

בדיוק כאן אני נכנסת לתמונה. לרגל שבועות, נתבקשתי לתת מענה לבעיה הזו וליצור מתכונים מעניינים שבבסיסן גבינה לבנה רזה. מה שאיתגר אותי היה לתת צ'אנס לגבינות האלה דווקא בקינוחים עמם קונדיטורים לא מתעסקים איתם ברמה העקרונית: פנקוטה או קרם ברולה, למשל, סוסים מנצחים שאת הרכבם על פי רוב אף אחד לא מחליף.

 

עוד בערוץ האוכל: 

 

התוצאות היו מאד מוצלחות ומספקות, ובינינו - ממש הפתיעו את כולנו לטובה.

 

היה לי כיף בטסטים - תמיד כיף להתנסות בדברים חדשים, בפרט  בדברים שאני מכינה בימים כהרגלם בעיניים עצמות - ויצאתי במסקנה ברורה: אפשר לשלב גבינה לבנה רזה, אפילו 5%, מבלי לפחד בכמעט בכל קינוח.

 

באופן מדהים, הסתבר לי שכמעט בכל מתכון אפשר לוותר על חלק מהשמנת והגבינות העשירות מבלי לפחד.

 

כך הופכים הקינוחים קלאסיים לקלים יותר מבחינת ערך קלורי וגם נעימים יותר מבחינת טקסטורה, שהופכת לאוורירית וקלה יותר. ולמשהו קיצי, נעים וקליל. נסו ולא תתאכזבו.

 

כל מתכוני שבועות בערוץ האוכל

 

קרם ברולה רזה

גרסה רזה של הקינוח הצרפתי האהוב. נכון, עדיין יש שמנת, אבל הגבינה הלבנה מאזנת ומוסיפה טוויסט חמצמץ ומעניין.


שימו לב: לצורך הכנת הקינוח יש להשתמש בתבנית שטוחה יחסית - 2 ס"מ גובה לכל היותר.

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

 

המרכיבים ל-5 מנות:

250 מ"ל (1 מיכל) שמנת מתוקה 38%

5 חלמונים

120 גרם סוכר

1 מקל וניל

40 גרם מיץ יוזו - אפשר להחליף במיץ לימון, תפוז או מחית פטל - כל פרי אהוב וחמצמץ

250 גרם גבינה לבנה 5%

 

להגשה:

4 כפות סוכר

 

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים שמנת ומקל וניל בסיר. במקביל, טורפים בקערה חלמונים וסוכר.
  2. מוזגים מהשמנת המורתחת לתוך החלמונים בהדרגה ותוך כדי טריפה. חשוב להמשיך לערבב כדי שהחלמונים לא יתבשלו. מוסיפים לתערובת את מיץ היוזו והגבינה.
  3. יוצקים את התערובת דרך מסננת צפופה לכלי הגשה גדול או לכלים אישיים. אופים בתנור שחומם מראש ל-90 מעלות במשך 45 דקות לפחות ועד שעה, או עד שהקרם מתייצב. מוציאים ומקררים בטמפרטורת החדר במשך שעתיים לפחות. מעבירים למקרר לצינון של 4 שעות לפחות.
  4. הגשה: מפזרים סוכר בשכבה דקה ואחידה ומשחימים בברנר או בתנור, על תוכנית גריל ובחום מקסימלי. מגישים מיד.

 

פנקוטה 5%

בקינוח הזה, שמשמעות שמו באיטלקית הוא "שמנת מבושלת", החלפתי את מחצית הכמות של השמנת המתוקה בגבינה לבנה. התוצאה: קינוח פשוט וקל מאוד להכנה.

 

שימו לב: לא צריך לפחד מגושי גומי - הג'לטין נמס באופן מלא בשמנת החמה.

 

המרכיבים ל-6-8 מנות:

250 מ"ל שמנת מתוקה

75 גרם סוכר

1 מקל וניל

6 גרם ג'לטין

330 גרם גבינה לבנה 5%

 

להגשה:

300 גרם סלט פירות, חתוך מתותים, נקטרינות, סברס, ענבים, תפוזים מלון או כל פרי אהוב אחר

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים שמנת עם מקל וניל וסוכר בסיר. במקביל, טורפים את הג'לטין בקערה עם 30 גרם מים קרים ומניחים לו לעמוד כמה דקות עד לקרישה מלאה. ברגע שהשמנת רתחה מכבים את האש ומוסיפים את הג'לטין. מעבירים לקערה ומקרר בטמפטורת החדר כשעה.
  2. מוסיפים לשמנת את הגבינה ומעבירים לכלי הגשה אישיים. מצננים 6 שעות לפחות ורצוי לילה שלם עד להתייצבות.
  3. הגשה: יוצקים על כל פנקוטה 2 כפות מסלט הפירות .

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

 

עוגת 5% עם צ'ופרים

כאמא, אני תמיד מחפשת לתת מענה לילדים ולהכן עוגה שהיא גם אטרקטיבית עבורם אבל גם איכותית ויחסית מזינה. העוגה הבחושה שלפניכם קלה ונעימה, ששומרת על עסיסיות לאורך זמן. היא מורכבת מגבינה לבנה וכוללת שיבוצים של צ'ופרים קטנים בדמות חטיפים: כדורי M&M, מלטיזרס, ריסס פיסס (Reese's pieces), מקופלת ומה שרוצים בעצם, כשכל אחד מחליט באיזה כמות וכמה צ'ופרים נכנסים לעוגה.

 

שימו לב: תיאום ציפיות קטן - לא משנה מה מכניסים פנימה, באפייה הכל נמס מבפנים, כך שהחיפושים אחרי המקופלת או ה-M&M נידונו לכשלון מראש.

ועוד משהו:  מי שמחמיר יכול להמיר חלק מהחמאה בשמן וזה לא יפגע בטעם.

 

המרכיבים לעוגה בחושה לתבנית אינגליש קייק:

50 גרם חמאה

90 גרם סוכר

90 גרם גבינה 5%

1 ביצה

80 גרם קמח

1 שקית (5 גרם) אבקת אפייה

1 מקל וניל

גרידה מלימון אחד

 

לקישוט:

חטיפים לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

  1. מקציפים חמאה וסוכר עם וו גיטרה עד לקבלת מאסה במרקם אוורירי. מוסיפים בהדרגה ולפי הסדר ביצים, קמח, אבקת אפייה וגבינה ומערבבים עד לקבלת בלילה חלקה והומוגנית.
  2. משדרגים את הבלילה בַּצ'ופרים ומעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת.
  3. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 165 מעלות במשך 40 דקות.

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

 

  • טולי יקותיאל היא השף קונדיטורית של מסעדת "סיטארה". רוזנבלום הרצל 8, סי אנד סאן, תל אביב

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דודו אזולאי
עם גבינה לבנה! קרם ברולה
צילום: דודו אזולאי
צילום: ירון ברנר
טולי יקותיאל
צילום: ירון ברנר
מומלצים