שתף קטע נבחר

צילום: גיל יוחנן

טיפולי שיניים לילדים יעלו יותר: "ניקח הלוואה"

מבוטחי קופות החולים צפויים לשלם יותר על אותם שירותים, טיפולי שיניים לילדים לא יסובסדו. על רקע הקיצוצים ניכרת אכזבה מהפוליטיקאים שהפיחו תקווה אבל כעת "יורים לנו בגב"

שניים מסעיפי הקיצוץ שפורסמו אמש בחוק ההסדרים החדש, כוללים גזירות קשות עבור ציבור החולים בישראל. סעיף אחד נוגע לביטול הרחבת הסבסוד לטיפולי השיניים עבור ילדים בגילאי 14-12. הקיצוץ, שאמור לחסוך למדינה 40 מיליון שקלים בשנה, עתיד להיכנס לתוקפו כבר ביולי 2013.

 

עדכונים נוספים בעמוד הפייסבוק של ynet

 

200 מיליון שקלים נוספים עתידה המדינה לחסוך על גבם של מבוטחי קופות החולים. סעיף זה עוסק בהגדלת דמי ההשתתפות העצמית של המבוטחים בעת ביקור רופא, אגרת מיון, חבישה ומכשירי שמיעה. "קיימים מספר תחומים שבהם ההשתתפות העצמית של המבוטחים אינה מתבצעת בצורה יעילה", קובע מסמך הקיצוצים, למרות 3 מיליארד השקלים שנגבים היום ממבוטחי הקופות בדיוק על סעיפים אלה.

 

 

 

"מה אני אמורה לעשות? לתת לשיניים של הילדים שלי להירקב?", אומרת אילנית, אם לארבעה מאלפי מנשה. "אני הרי אקח את הילדים לרופא שיניים, זה פשוט יעלה 300 או 400 שקל שאין לי לכל טיפול. אז לוקחים הלוואה, מושכים מקרן ההשתלמות, מבקשים הלוואה מהעבודה ומנסים להסתדר". על התשלום הנוסף שתיאלץ לשלם עבור ביקורים אצל הרופא אמרה: "ארבעה ילדים קטנים זה לא מעט ביקורים אצל רופאים, אלה גילאים שבהם הם כל הזמן חולים. כולם נדבקים מכולם בגנים ובמעונות. לחיות ממשכורת של 4,000 או 5,000 שקל בחודש ולכלכל משפחה זה מספיק קשה גם בלי הגזירות האלה".

 

תוכנית הקיצוצים והגזירות - כתבות נוספות ב-ynet:

 

שרי, תושבת בקעת הירדן, מעדיפה כבר עכשיו לוותר על ביקור רופא על מנת לחסוך בהוצאות. "אני כבר לא צעירה, יש לי ילדים לא קטנים וגם נכדים. אני צריכה רופאים אבל אני נמנעת מבדיקה. הנסיעות לירושלים עולות הרבה כסף, עכשיו אני אצטרך גם לשלם יותר כשאכנס לרופא? צריך לצאת שוב לרחובות".

 

"חשבנו שידאגו לנו"

היא מאוכזבת מהתנהלותה של שרת הבריאות יעל גרמן: "הבנתי שהיא באה מרקע חברתי, חשבתי שהיא תדאג לנו, שלא תפגע בילדים ובתחתית של התחתית. כולם מתגאים שבתחום הרפואה אנחנו מתקדמים והכול, אבל כבר אין אפילו הבדל בעלות התרופות בין בתי מרקחת פרטיים לאלה של קופות החולים".

 

עבור מירב, אם לשלושה, רפואת השיניים הציבורית לא נותנת מענה הולם עקב הקיצוצים והגזירות של השנים האחרונות. "הבריאות של הילדים שלי הכי חשובה, וברפואה הציבורית מרוב קיצוצים עובדים כמו בתעשייה, כמו סרט נע. לקחתי את הבת שלי לרופא שיניים לפי מספר שנים והוא כל הזמן הסתכל בשעון, היה לחוץ בזמן. זו הייתה חוויה מזעזעת". המדינה, לטענתה, צריכה להבין שיש אנשים שפונים לטיפול אצל רופאי שיניים פרטיים בגלל המצב הזה, ולדעתה יש לסייע לפחות ב-70% החזר רטרואקטיבי.

 

באשר לשר האוצר שהוציא את הגזירות לפועל אמרה אילנית: "בחרתי בו ואני מאוד מאוכזבת. הייתה לי תקווה שהוא יהיה שונה אבל הוא הצליח לעבוד עליי. מה אני משדרת לילדים שלי? כשהבן שלי בן ה-15 ישאל למה בחרת באיש הזה, מה אני אענה לו? לא אבחר יותר, לא בו ולא בכלל. הוא פשוט יורה לנו בגב".

 

נגה, תושבת רמת גן, ביקשה לפנות ללפיד ובהצעה לפתרון אחר לקיצוצים בתקציב הבריאות: "היות שלפיד מדבר על שנה אחת עד שיתמלא על הבור הזה שהוא קיבל בירושה, ישנה דרך הרבה יותר סימפטית שיכולה לעקוף את כל הטלטלה של המשק - שיציעו לציבור להתגייס ולתרום. למה לא עושים התרמה? הרבה אנשים לא ירגישו אם הם יתרמו כמה מאות, זה יחליף את הקיצוצים. אלה שיש להם שיתרמו לטובת הציבור כולו".

 

עוד אמרה: "אי אפשר להפסיק לקצץ, את זה אני מבינה. מאז המחאה החברתית נתנו לנו המון, אבל לא מספיק. עכשיו זה בעוכרנו, הגירעון הפך גדול וצריך לקצץ חזרה, רק שיחשבו טוב מאיפה לקחת ומאיפה פשוט אסור". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
(אילוסטרציה)
צילום: shutterstock
מומלצים