שתף קטע נבחר

הח"כים שחוזרים לרחובות: "הפעם הציבור זועם"

לפני שנתיים הם הובילו את תנועת האוהלים, ועכשיו הם תומכים במחאה החברתית מספסלי הכנסת. סתיו שפיר: "הפעם המחאה יותר חדה". איציק שמולי: "אם לא יטפלו בבעיות, ההפגנות יגדלו"

"המחאה הנוכחית לא דומה למה שראינו ב-2011. היא הרבה יותר חדה, הרבה יותר פוליטית. ואחרי שנתיים של שינוי תודעתי - הציבור כבר לא קונה את הבלוף". את הדברים הללו אמרה אתמול (יום א') ח"כ סתיו שפיר (העבודה), אחת ממובילות ומובילי תנועת האוהלים בקיץ ההוא, וכיום חברת אופוזיציה. גם במוצאי שבת היא הייתה בין האלפים שהפגינו ברחבי הארץ נגד הצעת התקציב שהציג שר האוצר יאיר לפיד, ומנקודת המבט שלה הפעם היא רואה את הדברים באופן נחרץ יותר בהשוואה לגרסה המנומסת שהציגה בפעם הקודמת שהאלפים יצאו לרחובות.

 

 

ח"כ שפיר. "הפעם אנחנו פועלים מבפנים ומבחוץ" (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
ח"כ שפיר. "הפעם אנחנו פועלים מבפנים ומבחוץ"(צילום: מוטי קמחי)

 

כתבות נוספות בערוץ החדשות של ynet:

 

שפיר: "אם לפיד ימשיך לחפש את הכסף דווקא בכיסים המתרוקנים של מעמד הביניים והשכבות החלשות, הוא יאלץ לראות את הציבור יוצא שוב לרחובות, הפעם זועם יותר, חכם יותר וחזק יותר. כיום לציבור הזה יש גם כוח בכנסת. בינתיים כוח צנוע, אבל הוא בצמיחה. אנחנו נפעל מבפנים ומבחוץ, עד שנצליח".

 

על פי שפיר, אם הצעת התקציב של האוצר אכן תעבור, הפגנות מוצ"ש יהוו יריית פתיחה לגל מחאה חדש: "הציבור מזהה את חוסר האחריות הבלתי נסבל שזועק מהתקציב שהוא מנסה להעביר - תקציב שממשיך בדיוק את אותה מדיניות כלכלית של בנימין נתניהו שהובילה לגירעון. כמו נתניהו, גם לפיד מפחד לפגוע בקומץ בעלי ההון החזקים במשק ומוכן לוותר בשבילם על כולנו. המסר ברור: חזור בך מתקציב העשירים. עדיין יש לך הזדמנות לתקן, לגעת בחברות הענק, בבעלי ההון ובתקציב הביטחון, לבטל את חוק ההסדרים או לפחות למשוך מתוכו את הרפורמות שלא עוברות דיון וביקורת בכנסת".

 

שמולי (מימין) לפני ההפגנה. "זאת הייתה הפגנת כוח" (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
שמולי (מימין) לפני ההפגנה. "זאת הייתה הפגנת כוח"(צילום: מוטי קמחי)

 

לדבריה מצטרף חברה לעבודה ח"כ איציק שמולי: "זו הייתה הפגנת כוח עם מסר ברור: אם לא יטפלו בבעיות באופן אמיתי ההפגנות ילכו ויגדלו. אנשים מרגישים כועסים ומרומים. מי ששאל איפה הכסף, דוחף עכשיו את היד לכיסם. המסרים הפעם ולפני שנתיים היו אותם מסרים, אבל אז ניהלנו את המחאה כשהכנסת הייתה סגורה ומסוגרת. היעדים שעדיין עומדים מולנו הם נטל שוויוני במס, עצירת הקיצוץ בשירותים החברתיים והדיור".

 

גם בקואליציה יש חברים שמצדיקים את כעס המפגינים ומבינים ללבם. ח"כ איילת שקד (הבית היהודי): "המפגינים צודקים. היה צריך לערוך שינויים בפנסיה התקציבית, רפורמה בנמלים, בחברת חשמל ובוועדים הגדולים. וזה לא בסדר שהעלו מס הכנסה לכולם. היה צריך לקצץ יותר בעשירון העליון ואסור היה לפגוע בעשירונים התחתונים. אבל בגלל הגרעון הגדול שנוצר, ברור שהייתה חובה לקצץ. צריך להבין שבגלל המחאה ב-2011 הממשלה נגררה לפזרנות ובגלל זה נוצר בור תקציבי".

 

ח"כ בועז טופורובסקי, הנמנה בסיעת יש עתיד של שר האוצר לפיד, אמר כי "אם הייתי קורא בעיתון ושומע את החדשות כמו שהן משודרות ומושמעות אני מניח שגם הייתי כועס וגם הייתי חושב ללכת למחות. אבל כמי שרואה את התוכניות הרחבות יותר ומכיר את הכוונות בגדול, אני יודע שבסוף אנשים יבינו את האמת. התקציב הזה הגדיל את ההוצאות

 החברתיות, הנטל נופל גם על העשירים וגם על החברות הגדולות במשק. מנגד, יש על השולחן המון תוכניות להורדת יוקר המחיה. בדיור, במזון, ברכישת מוצרי חשמל ובהרבה דברים נוספים. הזמן יוכיח את זה והשאלה עד כמה יעמיקו המוחים בנושא".

 

טופורובסקי אומר כי גם הוא מזהה הבדלים בין המחאה הנוכחית ובין זו של 2011. לדבריו, "המחאה עכשיו שונה בהיבט הזה שהיא נוטה מעט שמאלה וזה לגיטימי. מפלגות השמאל הן באופוזיציה כעת. במחאת 2011 נזהרו מאוד מלהיות מזוהים עם קו מסוים. אני מאמין שבסופו של דבר, המוחים יראו שהמציאות לא נוראית כמו שעושים ממנה. אנחנו יודעים מה הטיקט שעליו נבחרנו. אנחנו יודעים שאנחנו צריכים להיטיב עם הצעירים ועם מעמד הביניים ושאם לא, לא יבחרו בנו שוב. לכן גם אנחנו לא נפעל נגד זה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מאיה מארק
אלפי מפגינים בתל אביב במוצ"ש
צילום: מאיה מארק
מומלצים