שתף קטע נבחר

כחול בעין, כואב בכיס: קשה לתחזק דירה ליד הים

התפשרתם על דירת שיכון במקום דירה עם נוף לים? לא נורא, לפחות תרוויחו פחות ביקורים של שיפוצניקים בדירתכם: 13% יותר עבור הוצאה חודשית על תחזוקה, עד 60% יותר בלאי ומנוי שנתי לשיפוצניק. מי אמר שבקו ראשון לים אין בעיות?

משתזפים לכם על החוף וצופים לעבר הבניינים שמסביב בקנאה? יש לכם כמה סיבות טובות שלא לקנא: התחזוקה בדירות הסמוכות לים היא כאב ראש רציני - העלות גבוהה ב-13% מעלות תחזוקת דירות במרכז הערים, ומצבן של דירות כאלה ירוד למדי. כך שלא תמיד כדאי להאמין לקנקן.

 

עוד על דירות עם נוף לים בערוץ הנדל"ן :

 

באיגוד הישראלי לניהול מבנים מסבירים כי אף שהאסוציאציה הראשונית שעולה מדירה עם נוף לים היא שמדובר בדירת פאר, לא תמיד כך הם פני הדברים. בניינים רבים, ותיקים בדרך כלל, שנבנו לאורך חופי הים בישראל נמצאים במצב ירוד. בשנים האחרונות יצאו תקני איכות מחמירים לבנייה בסביבה ימית ואלו נהוגים, על פי רוב, רק בבניינים חדשים בקו הראשון למים.

 

"המעטה החיצוני של הבניין חשוף כל הזמן ללחות, לרוחות ולמלח. הבלאי שנוצר עקב כך הוא רב, וכולל מלבד מפגעים אסתטיים גם חשיפה לקורוזיה", מסביר תמיר מינץ, יו"ר האיגוד ומנכ"ל קבוצת מ.מ.מ. פלטיניום ניהול בנייני יוקרה. "כתוצאה מכך, נדרש חידוש תכוף לצביעה ולחיפויים החיצוניים, זאת כמובן בנוסף להכרח לשמן צירים, מתקנים מתכתיים, דלתות, חלונות, ידיות וסורגים כל 4-3 חודשים".

 

איזה בלאי אתה

זאת ועוד, הקרבה לים עלולה לפגוע באמצעים המכניים בבניין המגורים, למשל מעליות, אינטרקומים או מצלמות במעגל סגור. "יש לשים לב לבטיחות המנגנונים המפעילים את המעליות", אומר מינץ ומדגיש: "הלחות והמליחות חודרות גם לדירות עצמן כך שהפגיעה אינה במעטפת בלבד".

 

לדבריו, הבנייה קרוב לים מחייבת חומרים עמידים במיוחד - "אך הרוכשים מגלים במקרים רבים שהתחזוקה, המעקב והטיפול השוטף הופכים את דירת החלומות - לחלום בלהות".

 

לדברי ערן סיב, יו"ר איגוד קבלני המשפצים, הבלאי של דירות בקו הראשון לים גבוה ב-50%-60% לעומת דירות הנמצאות בקו שלישי ורביעי לים. "גם חיפוי המעטפת החיצונית באבן אינו מעיד על כך שמדובר בפתרון אשר ימגר את מטרדי הרוח והמליחות", הוא אומר. לדבריו, בנוסף לברזל שמחליד, לבעיות בעץ ולטיח שמתפורר - יש גם אבנים שמתפוררות.

 

סיב מספר כי יש משפצים שמגיעים בכל שנה לאותה הדירה. "מי שקונה דירה ליד הים, צריך לזכור שצריך לתחזק אותה", הוא אומר, "מגוון החומרים הוא רחב: יש סילר לאיטום קירות מהמליחות, חומרים עם תקן לבנייה בסביבה ימית ועוד".

 

אלומניום זה שם המשחק

אחד הפתרונות שעומדים לרשות הדיירים עם קו ראשון לים הוא החיפויים העמידים לתנאים הקשים לשוק הדירות. "החומר הפופולרי ביותר לחיפוי בסביבה ימית הוא לוחות אלומיניום, שעוברים בדיקה מיוחדת לעמידות מקורוזיה", אומרת יפעת מאירשטיין, מנכ"ל משותף בחברת InsideArt המתמחה בעיצוב פנים וחוץ של בנייני יוקרה.

 

לדבריה, תחום חיפויי האלומיניום נפוץ שנים רבות בארה"ב ובאירופה, ובישראל הוא נמצא בימים אלה במגמת עלייה. "יותר ויותר אדריכלים ומעצבי פנים בישראל רואים היום את פוטנציאל העיצוב הטמון במערכת חיפויי האלומיניום, ולמאות רבות של מבנים נתפרה חליפה אופנתית של מעטפת חיפויי אלומיניום, אשר בכוחה לצמצם את הנזקים שנגרמים מהלחות, המלחים והרוחות הכרוכים במגורים מול הים", היא מסבירה.

 

לפי נתוני התאחדות המשפצים, יש 3 רמות של חיפוי חיצוני למבנה. הרמה הבסיסית והזולה היא של טיח וצבע. עלותו של חיפוי כזה עומדת על כ-100 שקל למטר רבוע. החסרון כאן הוא הצורך לחזור על הפעולה כל מספר שנים. החיפוי הנפוץ והשני ביעילותו הוא חיפוי באמצעות אבן טבעית, בו העלות עומדת על כ-350 שקל למטר רבוע: -250 שקל עבור עבודת השיפוצניק, הכוללת את הדבקת האבן ואף קידוחים שימנעו את נפילת החיפוי ו-100 שקלים נוספים עבור חומר הגלם.

 

החיפוי היוקרתי ביותר שכמעט אינו נפוץ בבניינים למגורים הוא קירות מסך, המבוססים בדרך כלל על אלומניום, או אלומניום וזכוכית. עלות חיפוי כזה עומדת על כ-650 שקל למטר רבוע ונחשבת לעמידה לאורך שנים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פרויקט איילנד של חברת בריגה בנתניה. קו ראשון לים. הפתרון: אלומניום
מומלצים