שתף קטע נבחר

איך הצליחה הרפואה הסינית לתת תקווה לחולי ALS

לפני למעלה מעשור הקים רוני ספיר, ד"ר לרפואה משלימה, בית חולים מיוחד לחולי ALS המגיעים מכל העולם ומציע להם טיפול ברפואה סינית. לאחרונה, בעקבות בקשות של מטופלים, החליט להקים מרכז דומה גם בישראל. "ראינו שהטיפול האינטנסיבי, היומיומי, מביא לעצירה בהידרדרות", הוא מסביר

ALS (ניוון שרירים) היא אולי אחת המחלות הכי מפחידות המוכרות כיום בעולם המערבי. בתוך תקופה קצרה, שאצל בני המזל אורכת שנים ואצל אחרים חודשים ספורים, הגוף הופך אט אט למשותק - בעוד שהמוח, המחשבה, ממשיכים להיות בריאים לחלוטין. זה מתחיל מהגפיים, ממשיך למערכת הנשימה עד שבסוף המחלה מגיעה אל הלב וגורמת למוות.

 

עוד חדשות ועידכונים בפייסבוק של ynet

 

אך למרות שהמחלה כבר מוכרת לעולם הרפואה כבר עשרות שנים, עד היום טרם נמצאה לה תרופה, ואפילו לא ידועה דרך להקל או לעצור את התקדמותה. "בהתחלה הרופא שהגיע לבחנה שאני חולה נתן לי דברים לעשות, וזה יצר אצלי תחושה שניתן לעשות משהו", מספרת דלית הרועה גורקפינקל, החולה ב-ALS. "אבל אחרי כהזמן הבנתי שאני מוזמנת בעיקר מעקב ושאין אף טיפול שיכול לעזור, שיכול לשפר את המצב".

 

לחיות עם ALS - "המדריך לחולה המתחיל" / ליאור ניר:

הרופאה אמרה לי: נותרו לך 5 שנים גג לחיות

"מרוב איחולי בריאות, כבר לא נעים לי למות"

גם עם ALS (ניוון שרירים): "מצליח ליהנות מהחיים"  

 

 

אך בעוד שהרפואה המערבית עומדת חסרת אונים אל מול המחלה, לרפואה הסינית יש טיפול שמסייע לעכב את התקדמות התסמינים. לפני חמישה חודשים פתח בארץ רוני ספיר יחידה לטיפול בחולי ALS במרכז "מזרח-מערב". ספיר, ד"ר לרפואה משלימה, עוסק בתחום הטיפול בחולי ניוון שרירים כבר 25 שנה ואף היה ממקימי היחידה לטיפול בחולי ALS בסין.

 

"את פרוייקט הטיפול בחולי ALS התחלתי יחד עם הצלב האדום בסין, שם הקמנו בית חולים מיוחד לחולים", הוא מספר. "במשך עשור טיפלנו בחולים מכל העולם וראינו שהטיפול האינטנסיבי, היומיומי, מביא לעצירה בהידרדרות של המחלה ופעמים רבות הביא גם לשיפור".

 

ספיר הפנה לאורך השנים מטופלים מהארץ לטיפול בסין, עד שלפני חמישה חודשים פנה אליו

חולה שלא היה באפשרותו לבצע את הנסיעה. "הוא כבר היה מאוד חולה ולא רצה לעזוב את שלושת ילדיו ולנסוע לטיפול ארוך בסין", מסביר ספיר את הנסיבות שהביאו אותו לפתוח מרכז טיפולי בארץ. "הוא היה המטופל הראשון שלי בקלינקה בארץ, ואחריו השיכולהגי עוד ועוד מטפלים ששמעו על הקליניקה מפה לאוזן".

 

הטיפולים בקליניקה נעשים על בסיס יומי, כאשר המינימום הוא ארבע פעמים בשבוע. "החולה מקבל טכניקות טיפול מאוד ייחודיות לעבודה עם השרירים שלו, כאשר אנחנו מוסיפים לכך רפואת תדרים, שמטרתה ליצור גירוי תמידי למערכת העצבים".

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חגי דקל
רוני ספיר (משמאל) במהלך טיפול. טכניקות יחודיות"
צילום: חגי דקל
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים