שתף קטע נבחר

נערת החידות מהודו: מאבקה של נפגעת החומצה

בגיל 17 השתנו חייה של סונאלי מוקהרג'י בשנייה כששלושה בחורים שפכו חומצה על פניה אחרי שדחתה את חיזוריהם. החומצה המיסה את עיניה, אפה, שפתיה, לחייה והקרקפת שלה וב-10 השנים האחרונות היא עברה 27 ניתוחים ועדיין נלחמת להשיג צדק בעוד תוקפיה מסתובבים חופשיים. CNN מספרת את סיפורה

כשהייתה בת 17, הכול הלך לסונאלי מוקהרג'י. היא הייתה אישה צעירה יפה, אינטליגנטית ושאפתנית שהקדישה את זמנה להצטיינות בלימודיה. היא הייתה נשיאת התאחדות הסטודנטים, קפטנית נבחרת הקאדטיות הלאומית ותלמידה מצטיינת שתכננה לעשות דוקטורט בסוציולוגיה למרות הרקע המשפחתי הצנוע שלה - אביה עבד כמאבטח במדינת ג'רקנד שבמזרח הודו ואמהּ הייתה עקרת בית.

 

רוצים שכולם ישמעו אתכם? כתבו את דעתכם בפייסבוק שלנו , ואת התגובות הנבחרות נפרסם לכולם

 

ניתן לצפות בכתבה המלאה באנגלית באתר CNN  

אפגניסטן: 10 חשודים בתקיפת תלמידות בחומצה

האוסקר והבושה: גם בפקיסטן נשים מותקפות בחומצה

 

"ראיתי את ההורים שלי נאבקים על הדברים הכי בסיסים ולכן שאפתי להשיג משהו גדול ביותר שיאפשר לי לתת למשפחתי חיים טובים יותר", אמרה מוקהרג'י. עם זאת, חייה השתנו אחרי ששלושה סטודנטים מהמכללה שלה התחילו להציק לה. כשלא נענתה לחיזוריהם הם איימו להרוס אותה, אך היא לא הרגישה מאוימת.

 

 

במהלך שירותה בחיל הקאדטים, ארגון שקיים בכל בתי הספר והמכללות בהודו שמטרתו לטפח תלמידים לקראת גיוס לצבא, זכתה מוקהרג'י בכמה פרסים בגלל יכולות הקליעה שלה ברובה.

 

"האור נעלם, איבדתי תקווה"

ביום קיץ חם אחד, כשמוקהרג'י הייתה שקועה בשינה על גג ביתה, שלושת הבחורים השליכו עליה חומצה. בשניות הראשונות היא הייתה בהלם ולא ידעה מה קרה. "כל מה שהרגשתי היה כמות עצומה של כאב, זה שרף, כאילו מישהו השליך אותי לתוך אש", היא סיפרה בראיון לרשת CNN האמריקנית - 10 שנים לאחר התקיפה ב-2003.

 

לחומצה לקח שבריר של שנייה כדי להמיס את פניה וחלק מהחזה שלה. מוקהרג'י איבדה את היכולה לראות, לשמוע, לאכול, ללכת ולדבר. כיום, בגיל 27, היא מספרת שהיא הרגישה כמו גופה. "אני כמעט ולא חייתי את החיים שלי, אבל התקרית האחת הזו שינתה את כל המשמעות של החיים שלי. חשתי שהאור פתאום נעלם ושאפילה סובבת אותי מכל הצדדים. לא הייתה לי תקווה, לא ידעתי מה לעשות", היא אמרה.

 

סבהּ מת משברון לב, אמה סובלת מדיכאון. סונאלי מוקהרג'י (צילום: AFP) (צילום: AFP)
סבהּ מת משברון לב, אמה סובלת מדיכאון. סונאלי מוקהרג'י(צילום: AFP)

 

סבה שבור הלב של מוקהרג'י מת זמן קצר לאחר מכן ואמהּ החלה לסבול מדיכאון - רק אביה התאושש מהר מהמצב. "איני יכול לומר לך כמה זה פוגע בי לראות את הבת שלי במצב הזה, אבל בגלל היותי ראש המשפחה לא יכולתי להרשות לעצמי להישבר", סיפר שאראן דאס מוקהרג'י. ובזכות כוח רצון ונחישות גם האב וגם בתו המשיכו להילחם למען הצדק ולמען החלמתה של סונאלי.

 

"החלטתי שאני לא רוצה למות כך"

"החלטתי שאני לא רוצה למות כך או לחיות כך. החלטתי שאני לא יכולה לוותר, אני חייבת להיות טובה יותר, אני חייבת להעניש את הבחורים האלה ואני חייבת לתמוך במשפחה שליה. אחזתי בידו של אבי וזחלתי בחזרה אל החיים", סיפרה נפגעת החומצה. אביה מכר את חלקת המשפחה וזהב שהיה ברשותו והוציא כל רופי שהיה בחסכונותיו עבור הטיפול שלה - רק לאחרונה היא עברה ניתוח שחזור נוסף, 27 במספר.

 

"בשנת 2012, מוקהרג'י החליטה להשתתף בשעשועון הטלוויזיה הכי פופולרי במדינה - הגרסה ההודית ל"מי רוצה להיות מיליונר?". היא השתתפה בתוכנית משום שהייתה זקוקה לכסף ורצתה שהעולם יכיר את מצוקתה כקורבן של תקיפת חומצה.

 

סבלה מ-98 אחוזי נכות (צילום: CNN) (צילום: CNN)
סבלה מ-98 אחוזי נכות(צילום: CNN)

 

"גדלתי בצפייה בסרטים שלך ועכשיו אני לא יכולה לראות אותך, אבל יכולה להרגיש אותך", אמרה מוקהרג'י למנחה השעשועון אמיטאב באצ'אן, שהוא גם אחד כוכב הקולנוע הגדול ביותר של הודו. הצעירה ההודית זכתה בשעשועון בסכום של 40 אלף דולר, שאפשר לה לעבור להתגורר בבירת הודו ניו דלהי ולקבל שם טיפול רפואי טוב יותר.

 

האתגר הגדול: לתת לסונאלי פנים נורמליות

"כשהיא הגיעה אלינו היא סבלה מ-98 אחוזי כוויות. לא היו לה אוזניים, לא עיניים, לא עפעפיים, לא אף, לא שפתיים, לא קרקפת ולא חזה", סיפר הרופא שטיפל במוקהרג'י בבית החולים BLK, שאנג'יב בגאיי.

 

בגאיי וצוותו הרפואי הצליחו לשחזר את השפתיים, העפעפיים והאף של מוקהרג'י, אבל האתגר כעת הוא לתת לה "סוג של פנים נורמליות, משהו שקרוב לאיך שאדם רגיל נראה", אמר הרופא.


השתתפה בשעשועון "מי רוצה להיות מיליונר?" כדי לממן את הטיפולים. איך הלך לה? (צילום: CNN) (צילום: CNN)
השתתפה בשעשועון "מי רוצה להיות מיליונר?" כדי לממן את הטיפולים. איך הלך לה?(צילום: CNN)

  

הגברים שצילקו את הצעירה ההודית לכל חייה שוחררו מהכלא לאחר שנתיים בלבד. מוקהרג'י ערערה על החלטת בית המשפט, אבל כבר עברו כמה שנים ועדיין לא קבעו לה מועד לדיון.

"אבי הוציא כל רופי בתקווה שאקבל צדק. אבל בסוף איבדנו הכול בעוד הפושעים נמצאים אי שם בחוץ".

 

בחודש אפריל אישרה הודו חוק חדש שמטיל על אנשים שמבצעים תקיפה באמצעות חומצה עשר שנות מאסר עד מאסר עולם, ביחד עם קנס כספי.

 

הכתבה תורגמה על ידי ynet ובאחריותו

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
חייה השתנו בשבריר של שנייה. מוקהרג'י
צילום: AFP
מומלצים