שתף קטע נבחר

בשביל הפיצה: למה שולחים מדפסת לחלל?

אתם לוחצים על כפתור. המכונה מתחילה ליצור שתי וערב של שכבות לאחר כמה דקות תקבלו פיצה. ככה נאסא תאכיל ככל הנראה את האסטרונאוטים בטיסה למאדים

חלל. הגבול האחרון. עוד לפני שנגיע למסעותיה של החללית אנטפרייז זו או אחרת, כדאי שנפתור לפני כן עוד כמה בעיות. תזונה למשל. ויכול להיות שנמצא לכך פיתרון. אנג'ן קונטרקטור, מהנדס מארה"ב קיבל מנאס"א מענק מחקר בסך 125 אלף דולר לפיתוח אב טיפוס של מדפסת מזון שתדע להכין פיצה.

 

רוצים שכולם ישמעו אתכם? כתבו את דעתכם בפייסבוק שלנו, ואת התגובות הנבחרות נפרסם לכולם

 

התוכנית היא לקחת פחמימות, חלבונים וחומרים מזינים אחרים, בצורת אבקה יבשה לחלוטין וכדי ליצור ארוחה, המכונה בעצם תערבב מתכון. היא תתחיל ב"הדפסת" שטיח בצק. לאחר מכן היא תיצור רוטב מאבקות, מים ושמן, ותסיים בחלבונים. כדי להוכיח שהרעיון שלו עובד, קונטרקטור יצר מכונת הדפסה לשוקולד: 

 

 
העבודה על מכונת הפיצה תתחיל בשבועות הקרובים. נאסא מקווה שבעזרת הטכנולוגיה הם יוכלו להאכיל אסטרונאוטים במשימות חלל ארוכות, כמו מסע למאדים שמוערך ב-520 יום. קונטרקטור אפילו חושב רחוק יותר לתוך העתיד. "למסע חללי יהיו דרושים חיי מדף של 15 שנה", הוא אומר לאתר קוורץ ומוסיף  כי החומרים למכונה שלו בצורתם הגולמית יכולים להגיע  אפילו ל-30 שנה.

 

כמו פיתוחים אחרים של נאסא, גם המדפסת האכילה עשויה לשמש גם את אלו שיישארו על כדור הארץ. קונטקרטור אומר שהסינסייזר שלו יכול גם לעזור נגד המחסור הגובר במזון עם הגידול באוכלוסייה העולמית . "אני והרבה כלכלנים חושבים שמערכת ההזנה הקיימת לא תוכל להספיק", הוא אומר. "אנחנו חייבים לשנות את התפיסה שלנו לגבי מה נחשב מזון".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים