שתף קטע נבחר

ישיבה וצו גיוס: מבחן ראשון לחוק השוויון בנטל

המלצות ועדת השרים - שנחשפו ב-ynet - יובאו לאישור חבריה, בצל תגובות מעורבות במערכת הפוליטית והערכות לרוב מוחלט בהצבעה על הסעיפים שאמורים להוביל חרדים לבקו"ם. "אם לא ניתקל בתרגיל פוליטי, תצא לדרך מהפכת גיוס אמיתית", אמר השר פרי

מהצהרת כוונות לחקיקה. החוק לגיוס חרדים, שמתבסס על עקרון השוויון בנטל, יעמוד היום (יום א') למבחן ראשון עם הבאתו לאישור השרים שמרכיבים את ועדת פרי. שרי הקואליציה בוועדה, מנסחת החוק, צפויים לאשר את סעיפיו בזה אחר זה במהלך ישיבה מרתונית שתתחיל בשעה 18:00. יו"ר הוועדה, ח"כ יעקב פרי (יש עתיד), יציג בישיבה את הסעיפים וינסה לגייס עבורם רוב. "אם לא ניתקל בתרגיל פוליטי, תצא לדרך מהפכת גיוס אמיתית, כזו שתהפוך למציאות כבר באוגוסט", כתב פרי בדף הפייסבוק שלו.

 

רוצים שכולם ישמעו אתכם? כתבו את דעתכם בפייסבוק שלנו , ואת התגובות הנבחרות נפרסם לכולם

 

לאחר אישור הנוסח הסופי בוועדה, יעבור החוק למשרד המשפטים, שם יקבל פרסום פומבי באתר המשרד כדי לאפשר תגובות ציבוריות וזמן היערכות למשרדי הממשלה הרלבנטיים. תוך 21 יום תדון הוועדה בתגובות ולאחר מכן יעבור החוק לאישור ועדת השרים לענייני חקיקה. בתום תהליך זה, יועבר החוק לאישור הכנסת.

 

"בלבי מתערבבות תחושות של התרגשות ומתח", הודה פרי לקראת הישיבה ובצל שני המוקשים הפוליטיים העיקריים שעומדים בפני אישור החוק - התנגדותה של ישראל ביתנו, שקוראת לקביעת יעדי גיוס לבני מיעטוים, כהגדרתה, ואיום שר השיכון אורי אריאל (הבית היהודי) להצביע נגד, בשל הסעיף שמאריך את שירות בני ישיבות ההסדר באופן אוטומטי.

 

 (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
(צילום: גיל יוחנן)
 

על פי המלצות הוועדה לשוויון בנטל, שפורסמו לראשונה ב-ynet, בתום תקופת ביניים של שלוש שנים אמורה החברה החרדית לשאת בנטל השירות, וזה יצטמצם עבור כלל הבנים מ-36 חודשי חובה ל-32. לבנות יוארך משך השירות מ-24 ל-28 חודשים. הרפורמה כוללת, בין היתר, שורה של תמריצי גיוס, סנקציות למשתמטים ולישיבות, מערך אכיפה וגם שורה תחתונה אחת: החל מ-1 באוגוסט הקרוב, כל מי שמלאו לו 18 יחויב לשרת את המדינה בשירות צבאי או אזרחי בתום דחיית שירות שתתאפשר לצורך לימוד תורה, עד גיל 21.

 

לעת עתה, עוררה ההצעה תגובות מעורבות במערכת הפוליטית. בליכוד ביתנו הביעו התנגדות לקיצור תקופת הביניים עד ליישום הדו"ח הסופי. על פי ההסכמים הקואליציוניים, תקופת היישום המקורית הייתה אמורה להימשך ארבע שנים, וזו קוצרה על ידי הוועדה בשנה, מהלך שהוגדר על ידי מפלגת השלטון כ"תרגיל של יש עתיד", שנועד להציג לבוחריה הישג. "את התרגיל הזה ישראל ביתנו לא תיתן להם לעשות", קבעו. הפורום לשוויון בנטל, החרדים וגורמים פוליטיים נוספים הביעו התנגדות אף הם.

 

יו"ר קדימה שאול מופז וחבר הכנסת לשעבר יוחנן פלסנר, שעמד בראש ועדה זהה בכנסת הקודמת - שמסקנותיה לא זכו לתמיכת ראש הממשלה ואף הביאו לפירוקה - הביעו תמיכה בהמלצות, וכך גם גורמים אחרים בבית היהודי, שהגדירו את החוק כ"מהפכה היסטורית בנושא הגיוס".


פורסם לראשונה 25/05/2013 23:43

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים