שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות

    שלום לתמימות

    לרגל יציאת הבקבוק החדש של אבסולוט בלאנק, הברמנים הטובים בעיר מנערים את הקוקטייל התל אביבי המושלם. פרויקט מיוחד, חלק ד'

    תל אביב: יותר תמימה או יותר פרועה? כנראה שגם וגם. הברמנים התל אביביים שבקישנו מהם לרקוח לרגל יציאת הבקבוק החדש של אבסולוט בלנק את הקוקטייל התל אביבי המושלם התחבטו רבות בסוגיה. התוצאות המפתיעות לפניכם. אפילו פילפלד, האמן שעיצב את הבקבוק ואיש שראה דבר או שניים בחיים שלו, לא היה יכול להישאר אדיש.

     

     

    אבסולוטלי אינוסנס  

    מתכון של רן קורן, "המזללה: "הקוקטייל מתאר את תל אביב בשני אספקטים: האחד, העיר התמימה למראה כמו ממתק, אך בעצם מתחת המעטה התמים הדברים כלל לא תמימים בלשון המעטה. השני, העיר המצליחה לשלב את הכל בהכל, ומכאן השילוב של חריף, חמוץ ומתוק".

     

     (צילום: דן פרץ) (צילום: דן פרץ)
    (צילום: דן פרץ)

     

    אופן ההכנה:

    1. חריף: מנה אבסולוט פפר, חצי מנה סירופ ג'ינג'ר, רבע מנה מיץ לימון, 2 דשים טבסקו, טבעת פלפל אדום חריף, ג'לטין. יוצקים לתבנית, ויוצרים כיפות ג'ל שבתוכן צפה טבעת הצ'ילי.
    2. מתוק: מנה אבסולוט, חצי מנה סירופ דובדבני אמרנה, חצי מנה ליקר תפוזים, רבע מנה מיץ לימון. בתהליך סודי עושים מזה סוכריות ובתוכן הנוזל.
    3. חמוץ: מנה אבסולוט, חצי מנה מיץ ליים, חצי מנה סירופ קומקוואט (תפוז סיני)/ חצי מנה סירופ טרגון. יוצרים מהמסה עם הקומקוואט קוויאר צהבהב, ומהמסה עם הטרגון קוויאר ירוק.

     

    מאחורי הבר: רן קורן

     

    • קוקטייל אהוב: מרגריטה חזקה וטעימה עם מנה של טקילה, חצי מנה מיץ ליים, חצי מנה ליקר תפוז איכותי, מעט מלח וכתר מלח.

     

    • מחוץ לבר, אפשר למצוא אותי: בבר "המנזר"

     

    • השראה כברמן: אוכל, מדע ומין.

     

    המזללה. נחלת בנימין 57, תל אביב. טלפון: 03-5665505

     

    אבסולוט יפו תל אביב  

    מתכון של שיאן המל, "יפו תל אביב"

     

    מרכיבים:

    60 מ"ל אבסולוט

    6 טיפות מרירי אנגוסטורה

    4 קוביות תפוז גדולות

    פלח לימון

    זילוף מיץ לימון סחוט טרי

    ג'ינג'ר אייל

    זסט תפוז

     

     (צילום: דן פרץ) (צילום: דן פרץ)
    (צילום: דן פרץ)

     

    אופן ההכנה:

    מועכים את קוביות התפוז, הלימון ומעט אבסולוט בשייקר, מוסיפים קרח את שאר הוודקה.

    מנערים היטב ומסננים סינון כפול לכוס היי בול, מסיימים בג'ינג'ר אייל ובטיפות אנגוסטורה, מקשטים בפלחי תפוז וסליל קליפת תפוז.

     

    מאחורי הבר - שיאן המל

     

    • קוקטייל האהוב: ביפיטר עם ביטר לימון וקליפת לימון בפנים. מוזגים לכוס גבוהה עם הרבה קרח, וזהו.

     

    • הפינה שלי בתל אביב: הגג של מגדל אלקטרה - נוף מרהיב והרבה שקט.

     

    • השורה הכי אווילית שיצא לך לשמוע מלקוח בבר: "אפשר לקבל בבקשה וודקה קרנבריז בתול?"

     

    יפו-תל אביב. יגאל אלון 98, תל אביב. טלפון: 03-6249249

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים