שתף קטע נבחר
צילום: דניאל לילה

פרגיות ושאר ירקות: 3 מתכונים עם טוויסט

מנות עם פטנט תמיד עושות באזז סביב השולחן. כאן יש שתיים כאלה, ולצידן מנה של ירקות ירוקים חלוטים שמקבלים פרשנות חדשה בזכות הרוטב הטעים משני סוגי פטריות, ובלי שמנת כלל

3 מנות מוכרות עם טוייסט מפתיע שמעניקות גיוון נפלא לכל ארוחה: פרגיות אפויות בציפוי קריספי של שקדים ושום, תפוחי אדמה בשום וזעתר ומנה מרעננת של ברוקולי, אספרגוס ופטריות מוקפצות במחבת.    

 

עוד בערוץ האוכל:

  

פרגיות בתנור בקראסט של שקדים ושום

שניצל עסיסי במיוחד ללא טיגון, ששומר על הקריספיות ועל הטעם הנפלא גם לאחר האפייה בתנור.

 

 (צילום: דניאל לילה) (צילום: דניאל לילה)
(צילום: דניאל לילה)
 

 

המרכיבים ל-8 מנות: 

8 נתחי פרגיות (ירכי עוף ללא עצם)

100 גרם שקדים פרוסים

200 גרם פירורי לחם גסים - אפשר להשתמש בפנקו

2 ביצים

2 שיני שום

מלח

פלפל שחור גרוס, טרי

שמן זית לזילוף

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים שקדים פרוסים עם פירורי לחם בצלחת עמוקה ורחבה.
  2. טורפים ביצים עם שום, מלח ופלפל בצלחת עמוקה ורחבה נוספת.
  3. טובלים את נתחי הפרגיות בביצים ואח”כ בתערובת פירורי הלחם.
  4. מסדרים את השניצלים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מזלפים מעל מעט שמן זית.
  5. אופים כ-30 דקות, בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות או עד שהשניצלים מוכנים וזהובים. מגישים חם.

 

תפוחי אדמה בשום וזעתר

תוספת קלה להכנה שמשתלבת מצוין עם מתכון הפרגית בתנור.

 

טיפ: מומלץ לחרוץ את תפוחי האדמה, כדי שטעמי הזעתר והשום יחדרו פנימה.

 

המרכיבים ל-4 מנות: 

4 תפוחי אדמה קלופים

5 כפות שמן

1 כף גדושה זעתר

2 שיני שום כתושות

1 כף זרעי שומשום

מלח גס

 

אופן ההכנה:

  1. פורסים תפוחי אדמה לפרוסות דקות בלי להפריד אותן (כלומר חותכים בלי להגיע עד סוף הפרוסה). מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  2. מכינים תערובת של שמן, זעתר ושום ומורחים בין הפרוסות בעזרת מברשת. מפזרים שומשום ומלח גס.
  3. אופים שעה, בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. אם תפוחי האדמה מזהיבים מהר מדי, אפשר לכסות ברדיד אלומיניום.

 

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

 

אספרגוס וברוקולי עם פטריות מוקפצות

הרוטב של הפטריות בבלסמי מתובל נותן פרשנות חדשה לירקות הירוקים.

 

טיפ: בכדי לשמור על הירקות מבישול יתר שעלול לגרום להם לאבד את צבעם, מרקמם וטעמם האופייני - אפשר לטבול אותם במי קרח שעוצרים את הבישול בבת אחת, ושומרים על צבעו ופריכותו של הירק.  

  

המרכיבים ל-4 מנות: 

צרור אספרגוס

2 תפרחות ברוקולי, מפורקות לפרחים

 

לרוטב:

50 גרם חמאה

1 בצל קטן, קצוץ דק

3 שיני שום

1 חבילה פטריות אנוקי

2 חבילות פטריות שימאג’י

1 כפית קמח

180 מיליליטר (3/4 כוס) יין לבן

4 כפות חומץ בלסמי לבן - אפשר להחליף בחומץ תפוחים

מלח ופלפל לבן

אגוז מוסקט

1 כפית סוכר

 

אופן ההכנה:

  1. חולטים את הירקות: מרתיחים סיר עם מים ומלח. מכינים קערה עם קרח ומים קרים בצד.
  2. חולטים את האספרגוס והברוקולי 3-2 דקות ומעבירים מיד למי קרח. מסננים ומסדרים על צלחות הגשה.
  3. מכינים רוטב פטריות ומגישים: מטגנים בצל במחבת עם חמאה עד לשקיפות. מוסיפים שום ופטריות ומטגנים 3-2 דקות. מפזרים קמח ומערבבים.
  4. מוסיפים יין, חומץ, מלח, פלפל, מוסקט וסוכר. מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כ-3 דקות. מסירים מהאש.
  5. יוצקים את הרוטב על הירקות, ממתינים כ-10 דקות ומגישים.

 

 

המתכונים (הנפלאים!) לקוחים ממגזין "על השולחן". עוד טיפים, מתכונים ורעיונות לארוחות - בעיתון

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
ירקות ירוקים חלוטים עם פטריות
צילום: shutterstock
מומלצים