שתף קטע נבחר
צילום: דניאל לילה

תמיד יש בבית נודלס ביצים

הן ממתינות בסבלנות במזווה לימים שמתחשק אוכל אסיאתי. הקפצה קצרה בווק - וקיבלתם ארוחה עם שיק של טייק-אווי באיכות שמשיגים רק בבית. בתפריט: נודלס עם עוף ופלפלים ברוטב צ'ילי, סלט נודלס ועוף עם חמאת בוטנים וגם נודלס מוקפצים עם בקר, פטריות ואספרגוס

ברחבי מזרח אסיה אטריות ביצים ידועות בשם "אטריות סיניות". הן עשויות מקמח וביצים שלמות (או חלבונים) ומגיעות בשלושה גדלים: דקות, בינוניות ורחבות. את כולן מבשלים כמו פסטה בסיר עם מי מלח רותחים ומסננים.

 

 

שימו לב: בניגוד לאטריות אורז אי אפשר פשוט להשרות אותן. איך מכינים? פשוט מטגנים בקצרה נודלס יבשות בשמן עמוק, עד שהן הופכות זהובות, טעימות ופריכות.

 

קפצו לי. ירקות ונודלס מוקפצים (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
קפצו לי. ירקות ונודלס מוקפצים(צילום: ירון ברנר)

 

עוד בערוץ האוכל:

 

נודלס עם עוף ופלפלים 
ברוטב צ'ילי

משרים את העוף במרינדה מתקתקה של מירין, סויה וצ'ילי מתוק, שגם מרככת את העוף וגם נותנת טעם.

 

מירין הוא יין בישול יפני. סוג של סאקה בעל מתיקות מעודנת, ארומה נעימה ואחוזי אלכוהול נמוכים. הוא מאזן את המליחות של הסויה, ויחד הם יוצרים תיבול מאוזן ושלם. המירין הוא מרכיב מפתח בהכנת רוטב טריאקי ורטבים יפנים אחרים. כשאין מירין, משתמשים ביין שרי מתקתק.

 

המרכיבים ל-4 מנות: 

250 גרם חזה עוף, חתוך לרצועות

3 כפות שמן קנולה

1 ביצה

2 שיני שום, כתושות

1 כפית ג'ינג'ר, כתוש

2 פלפלים חתוכים לרצועות בעובי 1 ס"מ (מומלץ ב-2 צבעים)

1/4 כרוב חתוך לרצועות דקות

200 גרם נודלס ביצים, מבושלות לפי הוראות היצרן

3 כפות רוטב סויה

2 כפות מירין

2 כפות רוטב צ'ילי מתוק

1 כפית סוכר

1 כפית שמן שומשום קלוי

 

למרינדה:

1 כף רוטב סויה

1 כף רוטב צ'ילי מתוק

1 כף מירין

1 שן שום, כתושה

1 כפית מיץ לימון סחוט טרי

להגשה:

3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים

2 כפות בוטנים קלויים, גרוסים

 

 (צילום: דניאל לילה) (צילום: דניאל לילה)
(צילום: דניאל לילה)

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את חומרי המרינדה בקערה, מוסיפים רצועות עוף ומערבבים. משהים כ-20 דקות.
  2. מחממים ווק על להבה גבוהה מוסיפים שמן קנולה ומקפיצים את העוף דקה-שתיים עד שהוא משנה את צבעו. מוציאים לצלחת בכף מחוררת.
  3. מוסיפים לווק ביצה ומערבבים למרקם פירורי. מוסיפים שום וג'ינג'ר ומטגנים כחצי דקה. מוסיפים פלפלים וכרוב ומקפיצים דקה-שתיים. מחזירים את העוף, מוסיפים את שאר החומרים ומקפיצים עוד דקה-שתיים למיזוג טעמים.
  4. מפזרים בצל ירוק ובוטנים קלויים ומגישים.

 

סלט נודלס ועוף בזיגוג 
חמאת בוטנים

מנה קלילה ונפלאה שמכינים ב-15 דקות עבודה! 

 

המרכיבים ל-2-4 מנות: 

200 גרם עוף צלוי או מבושל וחתוך לרצועות

200 גרם נודלס, מבושלות לפי הוראות היצרן

 

לזיגוג:

3 כפות חמאת בוטנים

3 כפות רוטב סויה

2-1 שיני שום כתושות

קורט צ'ילי גרוס או 1 פלפל צ'ילי טרי ללא הזרעים קצוץ

 

להגשה:

3 גבעולי בצל ירוק קצוצים או עלי כוסברה

1 כפית שומשום קלוי

 

אופן ההכנה: 

  1. מכינים את הזיגוג: טוחנים חמאת בוטנים, סויה ושום בבלנדר או עם מוט ריסוק חשמלי עד למרקם חלק.
  2. מרכיבים את המנה ומגישים: שמים את הנודלס בקערה, מוסיפים עוף ויוצקים את הזיגוג. מערבבים בעדינות ומצננים לטמפ' החדר.
  3. מפזרים בצל ירוק או כוסברה ושומשום, מוסיפים שמן שומשום, מערבבים ומגישים.

 

נשארו נודלס מאתמול?

  • מכינים סלט תאילנדי זריז: קוצצים דק חזה עוף ומקפיצים במעט שמן עד שהוא מזהיב. מערבבים בקערית 2 שיני שום כתושות, 2 בצלים ירוקים פרוסים דק, 1/2 צ'ילי טרי פרוס דק, 5 כפות מיץ לימון, 1 כפית סוכר חום ו-3 כפות רוטב סויה (או רוטב דגים). טועמים ומתקנים תיבול. מערבבים את הרוטב עם הנודלס והעוף, מוסיפים המון עלי כוסברה ונענע פרוסים דק.

 

  • ווק ברזל הכי מתאים להקפצה. הוא אוגר חום מצוין, אבל דורש טיפול ותחזוקה. ווק מצופה טפלון נוח יותר לעבודה, אבל לא נותן את התוצאה המדויקת מבחינת הטעם. מחממים את הווק היטב לפני שמוסיפים את השמן, ורגע לפני שהוא מתחיל לעשן מוסיפים את הרכיבים.

 

  • הכנה מוקדמת. משרים, מקלפים וחותכים את כל הירקות והבשר לפני שמחממים את הווק, כי תהליך ההקפצה צריך להיות מהיר מאוד ובחום גבוה.

 

  • לא מעמיסים. מקפיצים בכל פעם ירק אחד או שניים, כדי שיקבל מכת חום ולא יתבשל חלילה. בסוף מערבבים את כל החומרים יחד בווק לתיבול ומיזוג טעמים. הירקות אמורים להישאר פריכים ובעלי צבע ומרקם רעננים.

 

עדיף שיהיה מברזל. ווק (צילום: דניאל לילה) (צילום: דניאל לילה)
עדיף שיהיה מברזל. ווק(צילום: דניאל לילה)

 

נודלס עם רצועות בקר, פטריות ואספרגוס ברוטב צדפות

טיפ: אפשר להחליף את האספרגוס באפונה סינית או ברוקומיני. אין צורך לחלוט מראש.

 

המרכיבים ל-4 מנות:

250 גרם שייטל או סינטה, חתוך לרצועות

 

למרינדה:

1 כף רוטב סויה

1 כף רוטב צדפות

1 כף מירין או סוכר

1 שן שום כתושה

1 כפית קורנפלור

 

לנודלס:

צרור גבעולי אספרגוס דקיקים, ללא השליש התחתון, חצויים לאורכם

2 כפות שמן קנולה

2 שיני שום, כתושות

1 כפית ג'ינג'ר, כתוש

1-1/2 פלפל צ'ילי קצוץ

250 גרם (1 סלסילה) פטריות שמפיניון או חורש, פרוסות לעובי 1/2 ס"מ

200 גרם נודלס ביצים, מבושלות לפי הוראות היצרן

2 כפות רוטב סויה

1 כף מירין

1 כף רוטב צדפות

1 כפית שמן שומשום

 

להגשה:

3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים

1 כף שומשום קלוי

 

 (צילום: דניאל לילה) (צילום: דניאל לילה)
(צילום: דניאל לילה)

 

אופן ההכנה: 

  1. מערבבים את מרכיבי המרינדה בקערה, מוסיפים רצועות בשר ומערבבים. משהים כ-20 דקות.
  2. חולטים אספרגוס במי מלח רותחים כדקה עד שמעט מתרככים אך עדיין נשארים פריכים. מעבירים למי קרח לעצירת הבישול ושמירה על הצבע הירוק. מסננים.
  3. מחממים ווק על להבה גבוהה, מוסיפים שמן קנולה ומקפיצים את הבשר דקה-שתיים עד שהוא משנה את צבעו. מוציאים לצלחת בכף מחוררת.
  4. מוסיפים למחבת שום, ג'ינג'ר וצ'ילי ומטגנים כחצי דקה. מוסיפים פטריות ומקפיצים כ-2 דקות. מחזירים את הבשר, מוסיפים את שאר החומרים ומקפיצים עוד דקה-שתיים למיזוג טעמים.
  5. מפזרים בצל ירוק ושומשום ומגישים.

 

המתכונים (הנפלאים!) לקוחים ממגזין "על השולחן" . עוד טיפים, מתכונים ורעיונות לארוחות - בעיתון

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דניאל לילה
מתחשק לכם אסייתי? נודלס
צילום: דניאל לילה
מומלצים