שתף קטע נבחר

הבורסה ננעלה בירידות: מלאנוקס צללה ב-12%

מדד ת"א 25 ירד ב-0.8% ות"א 100 השיל 0.5%. קמהדע איבדה 6.6% ובבילון עלתה ב-1.4%. מניית מלאנוקס ריכזה כעשירית ממחזור המסחר שהסתכם ב-530 מיליון שקל בלבד

המסחר בתל אביב ננעל היום (א') בירידות בהובלת המניות הדואליות ועל רקע סיום עונת הדו"חות לרבעון הראשון. הדרמה באי.די.בי המשיכה לעמוד במרכז העניינים כאשר איגרות החוב של החברה זינקו בעד 13%; מניית מלאנוקס ריכזה כעשירית ממחזור המסחר שמסתכם ב-530 מיליון שקל.

  

מדדי מניות

מדד תל-אביב 25 ירד ב-0.76% ל-1,222.6 נקודות, מדד תל-אביב 100 ירד ב-0.52% ל-1,102.09 נקודות, מדד בלוטק 50 ירד ב-1.19% ל-309.02 נקודות ומדד נדל"ן עלה ב-0.8% ל-361.61 נקודות.

 

ברקע המסחר

בחודש מאי הסתכמו הפדיונות מקרנות האג"ח הממשלתיות ב-100 מיליון שקל – פי 5 לעומת חודש אפריל, אז נרשמו פדיונות בהיקף 20 מיליון שקל. מתחילת השנה נרשמו באג"ח הממשלתי פדיונות כבדים של מיליארד שקל. כך עולה מנתונים שפורסמו על ידי כלכלני מיטב. לעומת הצניחה של האג"ח הממשלתי, תעשיית קרנות הנאמנות ממשיכה לצמוח, כשכבר במהלך חודש מאי שברה את שיא הגיוסים השנתי מ-2009 וזאת תוך 5 חודשים בלבד.

 

במשרד האוצר בוחנים הקמת ועדה לבחינה מחודשת של החוק לעידוד השקעות הון, כך נודע ל"כלכליסט". הוועדה, שככל הנראה תוקם לאחר שיאושר חוק ההסדרים, תבחן את הטבות המס שמקבלות חברות במסגרת החוק. הוועדה תורכב מנציגי משרד האוצר, רשות המסים ואולי משרדים נוספים כמו משרד הכלכלה. מדובר בוועדה שנייה בתוך שנתיים, לאחר שמסקנות הוועדה הקודמת, ועדת שני בראשותו של מנכ"ל האוצר דאז חיים שני, אושרו בתחילת 2011.

 

במקביל שיעור המע"מ עלה הלילה מ-17% ל-18%, בהתאם לתוכנית הקיצוצים והגזירות של משרד האוצר, שאושרה בממשלה.

 

ארגון ה-OECD פרסם תחזית כלכלית מעודכנת למדינות החברות. על פי התחזית, המשק הישראלי צפוי לצמוח השנה בשיעור ריאלי של 3.9%, ובשנה הבאה - רק ב-3.4%. להערכת כלכלני הארגון, הגז הטבעי מקידוח תמר יתרום לצמיחה 1% השנה, ו-0.7% נוספים בשנה הבאה. הערכות ה-OECD על היקף תרומת הגז הטבעי לצמיחה זהות לאלה שפרסם בנק ישראל לפני חודשיים.

 

נתוני המאקרו שפורסמו בסוף השבוע בארה"ב היו מעורבים; ביום שישי פורסם כי הצריכה הפרטית ירדה באפריל - בניגוד לתחזיות. מדד מנהלי הרכש PMI שיקאגו רשם עלייה חדה במאי - ל-58.7 נקודות. לעומת 49 נקודות באפריל וצפי לעלייה ל-49.9 נקודות. הקריאה הסופית לחודש מאי במדד אמון הצרכנים עמדה על 84.5 נקודות. לעומת קריאה ראשונית של 83.7 נקודות ותחזית ל-83.8 נקודות. לאחר הפרסום נרשמו בוול סטריט ביומו האחרון של המסחר השבוע ירידות חדות של 1.4% בדאו ג'ונס וב-S&P500 ושל 1% בנאסד"ק.

 

מניות במרכז

דו"חות אלון רבוע כחול (מניית החברה ירדה ב-8%), החברה-האם של מגה, חושפים שבמהלך הרבעון הראשון של 2013 הורידה רשת המזון השנייה בגודלה בישראל את מחיריה לצרכן בשיעור ממוצע של 1.8%. המהלך הביא לכך שלראשונה זה שישה רבעונים עלו המכירות של מגה בחנויות זהות, מה שמעיד על הגדלת נתח השוק של מגה וממחיש עד כמה הלקוח הישראלי רגיש למחיר. לדברי בעל השליטה ברשת דודי ויסמן, המכירות בחנויות זהות של מגה בול עלו ב-7%. כשמשקללים גם את סניפי מגה בעיר ותתי-הרשתות האחרות (זול בשפע ועדן טבע מרקט), שיעור זה יורד ל־2.1%.

 

אי.די.בי הגישה הצעה משופרת למחזיקי האג"ח של אי.די.בי אחזקות. לפי ההצעה, לאי.די.בי אחזקות יוזרמו 640 מיליון שקל, 375 מיליון מהם באופן מיידי. במקביל, בנק לאומי העמיד את החוב של חברת גנדן הפרטית שבשליטת נוחי דנקנר לפירעון מיידי. בתוך כך איגרות החוב של החברה מזנקות בבורסה בעד 15.5. אג"ח ד' של אי.די.בי אחזקות עולה ב-12% לתשואה של 55%.

 

בבילון (מניית החברה עלתה ב-1.4%) הודיעה הבוקר לבורסה על השלמת רכישת חברת האינטרנט הבינלאומית ווליק לפי שווי של 8 מיליון שקל כאשר 6 מיליון שקל שולמו במזומן והיתרה במניות. עובדי ווליק ישולבו בבבילון, ומנכ"ל החברה, עידו שר סבר, ימונה למנהל בכיר. כמו כן, במסגרת ההסכם נקבע כי עובדי החברה הנרכשת יהיו זכאים, בין היתר, להקצאת זכויות למניות החברה.

 

חברה נוספת שנמצאת בכותרות בשל חובותיה למחזיקי האג"ח היא אלביט הדמיה. החברה פרסמה בשישי את דו"חותיה הכספיים לרבעון הראשון, מהם עולה כי ההכנסות הסתכמו ב-114 מיליון שקל, לעומת 175 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד; ההפסד עמד על 99 מיליון שקל, לעומת 94 מיליון בתקופה המקבילה ב-2012.

 

מלאנוקס (מניית החברה צללה ב-12%) החליטה למחוק את המניה מהמסחר בבורסה בתל אביב בתוך שלושה חודשים; זאת, "כדי להיות כפופה למערכת אחת של תקנות רישום במקום שתיים (זו האמריקאית), לאפשר התמקדות טובה יותר של ההנהלה בעסקי החברה, וכדי לחסוך בעלויות תפעול". בשבוע שעבר נחשף ב"כלכליסט" כי המנכ"ל והיו"ר של מלאנוקס, איל ולדמן, עומד למחוק אותה מהבורסה על רקע התנגדות הגופים המוסדיים לחידוש כהונתו.

 

סלקום תצא ממדד ת"א 25 בעדכון המדדים האחרון ותצטרף לאיזיציפ היוצאת מהמדד. במקומן יכנסו מניות מגדל והבינלאומי.

 

קמהדע (מניית החברה ירדה ב-6.6%), חברת פיתוח התרופות, הנפיקה בלילה שבין חמישי לשישי 5.6 מיליון מניות לפי מחיר של 9.25 דולרים למניה, וגייסה 51.6 מיליון דולר. ההנפקה בוצעה בדיסקאונט של 14% על מחיר השוק בתל אביב. בגיוס השתתפו בעיקר משקיעים אמריקאים, בהם קרנות ההשקעה המובילות בארה"ב המתמחות בתחום מדעי החיים.

 

דלק קבוצה וגזית גלוב מרכזות היום עניין מיוחד במסחר ונסחרות בעליות וזאת למרות המגמה השלילית בבורסה. שתי מניות אלו צפויות לקבל את הביקושים הגדולים ביותר ביום חמישי הבא לקראת עדכון המדדים הקרוב.


פורסם לראשונה 02/06/2013 10:21

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים