שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    יום אחד אולי אפרוס כנאפה

    היא בעלת ארומה ממכרת, מרקם פריך וכשהיא מוגשת חמה - פשוט אי אפשר לומר לה לא. מתכון של כנאפה אורגינלית היישר מנצרת. בשתי מילים: יא ווארדי!

     

     

    כנאפה

    מתכון של אחמד חסאן, הקונדיטור הראשי בקונדיטוריית דיאנה.  

     

    טיפ: לצורך הכנת המתכון מומלץ להשתמש בגבינת עקאווי. פשוט מורידים ממנה את המלח באופן הבא: חותכים את הגבינה לפרוסות דקות ומשרים במים קרים למשך שעה עד שכל המליחות יוצאת ממנה.

     

    מומלץ להחליף את המים הקרים כל 15-20 דקות.

     

    המרכיבים: 

    300 גרם אטריות קדאיף (אטריות כנאפה) 

    200 גרם גבינה עזים מתוקה

    1/2 כוס שמן "אפיולה" בטעם חמאה

    100 גרם פיסטוק חלבי טחון

     

    לסירופ:

    1 כוס מים

    2 כוסות סוכר

    מקלות קינמון, לפי הטעם

    מעט אניס, לפי הטעם

    מעט לימון

     

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את הסירופ: מבשלים בסיר את כל מרכיבי הסירופ - עד שהסוכר נמס לחלוטין. מצננים.
    2. מכינים את הכנאפה: מחממים 1/2 כוס שמן "אפיולה" בסיר או מחבת רחבה. מסדרים מעל שכבה של שערות כנאפה ומוסיפים מעל את הגבינה המתוקה. מטגנים עד ששערות הכנאפה מתחילות להזהיב.
    3. הגשה: מעבירים לצלחת, יוצקים מעל סירופ, לפי הטעם (עדיף שהסירופ לא יהיה ממש חם) מפזרים מעל מעט פסיטוק חלבי טחון, מעט קינמון. מגישים מיד.

     

    עוד אוכל ערבי מנצרת:

     

    • המתכון הוא חלק מתוך סדרת 36 מתכוני אפייה של עוגות, חלות ושאר מאפים בהשתתפות מיטב הקונדיטורים ששיתפרסמו באתר מדי יום חמישי. רוצים עוד מתכונים? הקליקו כאן.

     

     

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: חגי דקל
    כנאפה אורגינל
    צילום: חגי דקל
    מומלצים