שתף קטע נבחר

הבורסה ירדה קלות; ת"א 100 איבד 0.2%

המדדים ת"א 25 ות"א 100 ירדו בעד 0.2% ומדד הבנקים השיל 0.8%, לאחר שהבוקר נדחתה בקשת ישראל להצטרף למדד ה-MSCI אירופה. גזית גלוב ירדה ב-2.9% לאחר שהורידה את מחיר גיוס ההון. מחזור המסחר הסתכם ב-1.2 מיליארד שקל

למרות ההודעה המאכזבת מהבוקר, לפיה ישראל לא תיכנס למדד של MSCI אירופה, המסחר בבורסת ת"א ננעל היום (ד') בירידות שערים קלות ובמחזור מסחר גבוה יחסית שהסתכם ב-1.2 מיליארד שקל.

 

  • רוצים שכולם ישמעו אתכם? כתבו את דעתכם בפייסבוק שלנו , ואת התגובות הנבחרות נפרסם לכולם

 

מדדי מניות

מדד תל-אביב 25 ירד ב-0.03% ל-1,227.86 נקודות. מדד תל-אביב 100 ירד ב-0.18% ל-1,102.09 נקודות. מדד בלוטק 50 ירד ב-0.29% ל-306.42 נקודות. מדד נדל"ן ירד ב-1.11% ל-352.47 נקודות.

 

ברקע המסחר

MSCI, חברת המדדים של מורגן סטנלי, החליטה ביוני 2009 להעביר את שוק המניות הישראלי לרשימת המדינות המפותחות כאשר עד אז ישראל סווגה על ידי החברה כ"שוק מתפתח". מאז החברה לא כללה את ישראל במדד MSCI אירופה אלא יצרה מדד חדש MSCI אירופה פלוס המזרח התיכון כמדד חדש אזורי לשווקים מפותחים. ישראל פעלה מאז להעברתה למדד הקיים של MSCI והפעילה, בין השאר, את נגיד הבנק סטנלי פישר בנסיונות השכנוע. הבוקר נדחתה בקשת ישראל על ידי החברות במדד.

 

אורי ליכט מבית ההשקעות אי.בי.אי אמר בעקבות ההחלטה כי "השוק בישראל התייחס לכניסה אפשרית של ישראל למדד כפוטנציאל לעליות בשוק. ועל כן, ישנה אדישות בין הסוחרים בבורסה לאחר ההודעה". ליכט הסביר על התהליך שבסופו לא נכנסה ישראל למדד ואמר: "ההחלטה של MSCI הגיעה לאחר שבועות ארוכים של דיונים. בסיומו של תהליך מסודר וארוך - הם שאלו את הגופים המוסדיים באירופה האם מתאימה להם ההשקעה בבורסה שלנו וככל הנראה התשובה היתה שלילית. אפשר להבין אותם".

 

"הבורסה בתל אביב חייבת לעודד חברות ישראליות וזרות להירשם למסחר בישראל. אין סיבה שחברות כמו ורינט, צ'ק פוינט וסודה סטרים לא יהיו רשומות למסחר באחד העם. חייבים להתחיל לייצר לייצר קשרים עם משקיעים וחברות מחוץ לארץ", סיכם ליכט.

 

שוק האג"ח

חברת מפעלים פטרוכימיים צפויה לבצע מהלך של הסדר חוב למחזיקי האג"ח שלה, כך נודע ל"כלכליסט". החברה ומחזיקי האג"ח יגבשו בקרוב מתווה שבמסגרתו יידחו תשלומי הקרן של האיגרות, בתמורה להגדלת הביטחונות ופיצוי למחזיקי האג"ח. אתמול הודיעה חברת מידרוג על הורדה של דירוג האג"ח של פטרוכימיים. לחברה הנשלטת על ידי דיוויד פדרמן, יעקב גוטשטיין ואלכס פסל, חוב של 1.5 מיליארד שקל למחזיקי האג"ח בשש סדרות.

 

אספן משפרת בפעם השלישית את הצעתה למחזיקי אג"ח חבס ונציגות המחזיקים ממליצה לקבל את ההצעה החדשה. על פי הצעתה המשופרת של אספן, תעביר אספן לידי חבס 70 מיליון שקל כנגד הקצאת 56% ממניות החברה. במתווה המשופר, מחזיקי האג"ח ויתר נושי חבס ימירו את חוב החברה כלפיהם בשתי סדרות אג"ח חדשה בהיקף של 200 מיליון שקל וב-44% ממניות חבס. מחצית מהאג"ח החדשות יפרעו בתשלום אחד לאחר שש שנים ממועד הקצאתן, כשהן צמודות למדד ונושאות ריבית שנתית של 4.5%. המחצית השנייה תועמד לפירעון בשישה תשלומים עד לתום תשע שנים, כשהן צמודות למדד ונושאות ריבית שנתית של 5%.

 

מניות במרכז

גזית גלוב דחתה את גיוס ההון לאחר שלא הוזרמו ביקושים. בסביבת גזית גלוב ציינו כי המוסדיים ביקשו עוד זמן כדי לכנס ועדות השקעה ולבצע בדיקות נוספות. עם זאת, גורמים מוסדיים מציינים כי הגופים המוסדיים נמנעו מלהזרים ביקושים בגיוס משום שההנפקה לא כללה דיסקאונט אטרקטיבי מספיק. גזית גלוב ביקשה לגייס הון בדרך של הנפקת מניות בבורסה של תל אביב בהיקף של 250 מיליון שקל. מחיר המינימום למכרז בתוספת עמלת התחייבות מוקדמת למשקיעים של 1.5% נקבע על 48.75 שקל - דיסקאונט של 4.2% על מחיר הבסיס של המניה.

 

חברת הייעוץ אנטרופי סבורה כי תנאי התגמול המבוקשים של יו"ר בנק מזרחי טפחות משה וידמן הם סבירים, ולכן ממליצה לגופים המוסדיים לאשר אותם. בשבוע הבא יידרשו בעלי מניות המיעוט של הבנק לאשר את תנאי העסקתו של וידמן הכוללים שכר חודשי ברוטו של 180 אלף שקל, לצד מענק שנתי המוגבל בתקרה של תשע משכורות או 1.62 מיליון שקל. בנוסף, במועד סיום העסקתו וידמן יהיה זכאי למענק נדחה המוגבל בתשע משכורות. היקף החבילה המקסימלי עומד על עלות של 5.7 מיליון שקל בשנה עבור הבנק.

 

לאחר שעמדה בסירובה להעניק למוסדיים הנחה נוספת ושקלה לבטל את גיוס ההון, שכנעו החתמים (כלל חיתום) את מנהלי גזית גלוב להעניק הנחה נוספת של 3.6% על מחיר המניה שנקבה החברה אתמול עבור הגיוס. מדובר בגיוס של 250 מיליון שקל. המחיר הראשוני המבוקש היה 48.9 שקל למניה, הנמוך בכ-4.2% מיום הסגירה שלשום. בעקבות היעדר ביקושים מחיר הסגירה של ההנפקה כולל הנחת ההתחייבות המוקדמת ירד ל-47 שקלים.

  

קרדן רכב, חברה בת של קרדן יזמות, מבקשת לרכוש את חלקה של TBIF באוויס אוקראינה בתמורה ל-8.6 מיליון דולר בעסקת בעלי עניין. נכון להיום מחזיקה קרדן רכב ב-34% באוויס אוקראינה ו-TBIF ב-66% נותרים. חלק מהעסקה תערוב קרדן רכב לפירעון הלוואת בעלים שנתנה TBIF לאוויס אוקראינה בסכום של כ-5 מיליון דולר האמורה להיפרע עד סוף שנת 2013. TBIF היא חברה בת בבעלות מלאה של KFS המוחזקת (100%) על ידי קרדן אן.וי.

 

לדברי קרן אלוני, אנליסטית בבית ההשקעות הלמן אלדובי, "שיכון ובינוי תתקשה להציג רווח ממוצע ליח"ד בדומה לשנת 2012, אך המחירים הגבוהים תומכים ברווחים בשנים הקרובות. בתחום קבלנות חו"ל צבר ההזמנות של החברה נותר גבוה ומתבסס על מרכיב מהותי מניגריה בה החברה דומיננטית ושיעורי הרווחיות גבוהים". אומרת אלוני.

 

אתרי האינטרט בצרפת דיווחו אתמול על שני מקרי מוות נוספים כתוצאה משימוש בתרופות גנריות של טבע. הרשויות בצרפת בודקות את הקשר בין מקרי המוות לבין שימוש בתרופה של ענקית הגנריקה הישראלית. מדובר בפעם הפעם השנייה השבוע שדווח בצרפת על מקרה מוות בהקשר לחברה הישראלית. טבע ירדה הלילה ב-0.4% בוול סטריט.


פורסם לראשונה 12/06/2013 10:11

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים