שתף קטע נבחר

מחול מהיר: 48 שעות של יצירה

אחרי שרשם הצלחה גדולה בתחום הקולנוע, מאמצת סצנת המחול הישראלית את "פרויקט 48", מרתון שבמהלכו יידרשו כוריאוגרפים ורקדנים להציג בפני קהל שני מקבצים של עבודות חדשות שנוצרו בזמן שיא של יומיים

עבודות מחול נוצרות בשיתוף: כוריאוגרף, רקדנים שנבחרו לממש את החזון התנועתי, מוזיקה, מעצבי במה, סאונד, תאורה, ואי אפשר בלי העובדים הטכניים שמאפשרים לכל זה לקרות. ביומיים הקרובים ייערך במחסן 2, המרכז החדש בנמל יפו ליצירה עצמאית בתחום המחול, פרויקט חדש שטורף את הקלפים של תהליך היצירה המוכר.

 

"פרויקט 48" שיזמה הרקדנית והכוריאוגרפית דנה רוטנברג פותח שערים לתהליך עבודה מקוצר של 48 שעות, שבסופן יוצגו יצירות מחול חדשות בפני קהל. הרעיון עליו נשען הפרויקט הוא מקבילה מתחום הקולנוע שיובאה מארצות הברית. בזירת המחול הישראלית מדובר בניסיון ראשון מסוגו.

 

"זהו מרתון בזק מחולי שמזמין את המשתתפים בו לספיד דייט או בליינד דייט", אומרת רוטנברג. "זו פלטפורמה שמאפשרת להתמסר אל הלא נודע, לצאת מחוץ לתחום הנוחות, לדמיין מחדש את מנעד יכולותיהם של היוצרים ולשבור את מחסומי היצירה הרגילים".

 

מיכאל גטמן, הלל קוגן, מאיה ברינר, עידן פורגס ועמית זמיר הם חמשת הכוריאוגרפים שישתתפו בפרויקט שיציג בסופו עשר עבודות חדשות.

חמשת היוצרים יגרילו ביניהם לפני תחילת המרתון את אנסמבל הרקדנים איתם יעבוד כל אחד מהם. הגרלה נוספת תקבע פרמטרים מגבילים כמו מבנה החלל בו יעבדו ונושא היצירה.

 

"שיח בין יוצרים ורקדנים שאולי לא היו משתפים פעולה בשום צורה אחרת, עונה על צורך ביצירת קהילה. אנחנו רואים את זה היטב בפעילות האינטנסיבית ברשתות החברתיות. כל זה בא לידי ביטוי גם במישור האמנותי - כשאין קהילה, את מקומה מחליפה תחרות שמולידה מצב בו כל אמן ננעל בתוך המוכר לו. גם בתחום שלנו יש צמא לשיח עם אנשים שונים, להצצה אל עולמות יצירתיים אחרים שיאפשרו לבדוק את מנעד היכולות". תהליך היצירה וראיונות עם הכוריאוגרפים והרקדנים יצולמו בחדר החזרות וישודרו בלייב בעמוד הפייסבוק של רוטנברג.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Sergei Urzhumtsev
גטמן. בין המשתתפים בפרויקט
צילום: Sergei Urzhumtsev
לאתר ההטבות
מומלצים