שתף קטע נבחר

האו"ם: אוכלוסיית הודו תעקוף את סין ב-2028

האו"ם צופה כי תוך 15 שנים צפויה סין לאבד את תואר "המדינה המאוכלסת בעולם" לטובת הודו. בעוד שמספר ההודים ימשיך לנסוק מנקודה זו, מספר הסינים צפוי אט-אט לרדת ולהשפיע באופן דרמטי על המעצמה הכלכלית האסיאתית ועל העולם כולו

נקודת המפנה מתקרבת: עד שנת 2028 ישתווה מספר בני האדם החיים בהודו למספרם של אלו החיים בסין ויעמוד על 1.45 מיליארד איש בכל אחת מהן. תחזית שפרסם האו"ם מצביעה כי אוכלוסיית הודו תמשיך לצמוח עד 2050 בעוד זו של סין תחל להצטמצם באיטיות. מחקרים קודמים, בהם זה של מפקד האוכלוסין האמריקני, העריך כי השינוי יגיע שלוש שנים מוקדם יותר, ב-2025.

 

תחנת הרכבת במומבאי, העיר השנייה בגודלה בעולם (AP) (AP)
תחנת הרכבת במומבאי, העיר השנייה בגודלה בעולם(AP)

 

עוד חדשות מהעולם ב-ynet:

מחלקת המדינה מכחישה טיוח עבירות מין

בת 93 איבדה שליטה, כלב נחייה הציל חיים. צפו

 

מאז 1980 נוקטת סין מדיניות מעוררת מחלוקת האוסרת על מרבית הנשים ללדת יותר מילד אחד כדי לשלוט בגידול האוכלוסין בשטחה. ההשלכות של מדיניות "ילד אחד במשפחה" ניכרות כיום בעובדה שאישה סינית יולדת בממוצע 1.5 ילדים במהלך חייה. לעומתה, אישה הודית יולדת 2.7 ילדים בממוצע.

  

קופצים לנהר הגנגס הקדוש בוורנאסי שבהודו (AP) (AP)
קופצים לנהר הגנגס הקדוש בוורנאסי שבהודו(AP)

 

ל"עקיפה ההודית" תהיה השפעה גדולה על הכלכלות של שתי המעצמות האסיאתיות, שכבר עכשיו הן בין המתפתחות ביותר בעולם.

הצפי הוא שבשנים הקרובות תסבול סין מהצטמקות כוח העבודה שלה ומשיעור עצום של פנסיונרים.

 

רשת BBC הבריטית דיווחה כי בנוסף מעריכים באו"ם כי ב-2050 אוכלוסיית העולם, שנאמדת היום ב-7.2 מיליארד בני אדם, תצמח ל- 9.6 מיליארד. עיקר הגידול יירשם במדינות מתפתחות, בעיקר באפריקה, בעוד שבמדינות המפותחות כמות האנשים צפויה להיוותר ללא שינוי מהותי.

 

"אף שגידול האוכלוסין העולמי פחת באופן כללי, הדו"ח הזה מזכיר לנו שכמה ארצות מתפתחות, בעיקר באפריקה, עדיין צומחות בקצב מהיר", אמר וו הונגבו, תת מזכיר האו"ם לנושאי כלכלה וחברה. הערכת האו"ם על מגמות באוכלוסיית העולם מתפרסמת מדי שנתיים ומתבססת על נתונים מ-223 מדינות ואזורים שונים ברחבי הגלובוס.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
נשיא סין שי ג'ינפינג
צילום: רויטרס
מומלצים