שתף קטע נבחר

עובדת עמידר הותקפה; 600 עובדים ישבתו

עובדי חברת הדיור הציבורי ישביתו מחר את עבודתם בכל הסניפים בארץ, במחאה על אלימות קשה שהופעלה נגד עובדת החברה בדימונה. יו"ר ועד העובדים: "אנחנו לא מוכנים להיות שק חבטות. הדם של העובדים אינו הפקר"

ועד העובדים של חברת הדיור עמידר החליט להשבית מחר (ג') את עבודתם של 600 עובדי החברה ולהשבית את עשרות הסניפים הפרושים ברחבי הארץ, מקריית שמונה ועד אילת. את ההחלטה קיבל ועד העובדים היום בעקבות אירוע חמור של תקיפת עובדת בסניף בדימונה.

 

 

יו"ר ועד העובדים מוטי בן סימון, מספר כי אחת העובדות בחברה, כבת 63, הותקפה קשה על ידי אחד הדיירים, זאת לאחר שנעתרה לבקשתו והגיעה לדירתו על מנת למסור לו שובר תשלום. העובדת הסכימה להגיע לדירה מאחר שאותו דייר עבר תאונת דרכים, אולם כשהגיעה למקום - הדייר התקיף אותה בצורה קשה והעובדת החבולה נאלצה להימלט יחפה מהמקום.

 

"כשהגיעה לדירתו ושעמדה בכניסה לדירה, הוא תקף אותה במכות, חנק אותה באמצעות שמיכה וכרית ותפס אותה בצווארה, הפיל אותה על הרצפה, משך את שיערותיה, הטיח את פניה ברצפה וגרם לה לשטפי דם וחבלות", מספר בן-סימון. "העובדת ניצלה בזכות זה שהבטיחה לו שלא תגיש תלונה במשטרה וכאשר הוא הרפה ממנה לשניה, היא נמלטה מהדירה כשהיא משאירה את נעליה מאחור".

 

העובדת סיפרה למנהליה: "הוא התנפל עליי, סתם לי את הפה והשכיב אותי על הרצפה. אמר לי 'שתקי, ושם עליי כרית וחנק אותי. נלחמתי לנשום. הוא דפק לי את הראש "ברצפה. ראיתי את המוות. רק עשיתי את העבודה שלי. התחננתי אליו שישחרר אותי".

 

העובדת הגיעה לביתה ודיווחה לממונים עליה שהזעיקו אמבולנס ומשטרה. היא פונתה לבית החולים, שם טופלה והושארה להשגחה במהלך הלילה. בן סימון מדגיש כי מדובר באירוע חמור אך לא יחידי, שכן מדי יום חלים אירועי אלימות ואיומים כלפי עובדי החברה.

 

"יש בארץ מצוקה, היצע הדירות של עמידר הולך וגדל אך מספר הדירות הולך וקטן", הוא מסביר. "אנחנו מרגישים את המצוקה הכלכלית הנוראית של הציבור והדיירים. יש תור המתנה ארוך של דירות של עמידר ורבים זועמים ומפנים את הזעם שלהם כלפי העובדים שלנו. אנחנו לא מוכנים להיות שק חבטות של הציבור ושל הדיירים ולא מוכנים שהדם שלנו יהיה הפקר", הוסיף. "לכן החלטנו להשבית מחר את העבודה בכל הסניפים. העובדים יגיעו למשרדים אך לא יקבלו קהל, זאת במחאה על האלימות כלפינו".

 

אווירת הסתה?

בחברה מוסיפים וטוענים כי המקרה הושפע מ"אווירת הסתה" נגדה. "בחודשים האחרונים עומדת החברה ועובדיה בגל הסתה של גורמים המתיימרים להציג עצמם כפעילים חברתיים. המקרה הנוכחי הינו עליית מדרגה בהמשך לריסוסי כתובות על סניפים, הפגנות למען פולשים ופרסומי נאצה ברשתות החברתיות".

 

מזכיר וסמנכ"ל החברה ערן כהן, מסר כי "המקרה האחרון, גם אם אינו קשור בצורה ישירה, מושפע מאווירת ההסתה כנגד העובדים בשנה האחרונה מצד גורמים קיצוניים. צריך לקחת את האיומים האלה ברצינות לפני שיקרה אסון".

 

מ"צוות דיור ציבורי", המאגד מתנדבים הפועלים למען שיקום הדיור הציבורי ולמען זכויותיהם של חסרי הדיור, נמסר בתגובה כי הם מגנים את הארוע ואת השימוש באלימות. "פקידי עמידר הזוטרים נשלחים לקו הראשון, בו הם מתמודדים עם אוכלוסייה שנמצאת במאבק הישרדות ובמצוקה קיומית... זה עצוב ומקומם, שעובדי החברה הזוטרים הם המשלמים את מחיר פשעי משרד השיכון, משרד האוצר וממשלות ישראל ב-20 השנים האחרונות. 

 

"הנהלת עמידר עושה שימוש ציני במקרה נוראי זה ובסבלם של עובדיה על מנת להסית את הדיון מכשלי המערכת וממצוקת הדיירים ועל מנת לפגוע במאבק החברתי לשיקום מערכת הדיור הציבורי בישראל... אנו תומכים במחאתם של עובדי החברה ומקווים שמקרים מסוג זה לא יישנו עוד לעולם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דיור ציבורי
צילום: דניאל ווינר
העובדת שהותקפה
צילום: דניאל ווינר
צילום: דניאל ווינר
"ראיתי את המוות". חבלות על כתפה של העובדת
צילום: דניאל ווינר
מומלצים