שתף קטע נבחר

שגריר מדרא"פ: ישראל העתק האפרטהייד

במכתב לפעילים פרו-פלסטינים, האשים השגריר לשעבר איסמעיל קובדיה את ישראל במדיניות אפליה שמזכירה את תקופת האפרטהייד בארצו. הרקע למכתב: נטיעת עצים בשמו ביער ליד באר שבע, "קרקע ששייכת לבדואים ולפלסטינים"

השגריר לשעבר מדרום אפריקה האשים את ישראל בהנהגת מדיניות ש"משכפלת" את משטר האפרטהייד. איסמעיל קובדיה, שסיים בינואר את כהונתו בארץ, שלח מכתב לפעילים פרו פלסטינים ובו טען כי ישראל מפלה פלסטינים בצורה שמזכירה את מדיניות ההפרדה בין לבנים ללא-לבנים שהייתה נהוגה בארצו עד אמצע שנות ה-90.

 

קובדיה שלח את המכתב השבוע, לאחר שגילה כי 18 עצים נשתלו לכבודו על-ידי קק"ל ביער השגרירים שליד באר שבע, לדבריו ללא ידיעתו או אישורו. במכתב לפעילים הוא הסביר כי דחה את השי הסמלי בשל התנגדותו ליחס של ישראל כלפי הפלסטינים. לדבריו, המדיניות של ישראל מפלה פלסטינים ומזכירה לו את החוויות שעבר הוא עצמו בתקופת האפרטהייד בדרום אפריקה. בתגובה, העיר דובר משרד החוץ, יגאל פלמור, כי קובדיה לא התבטא כך בזמן כהונתו.

 

קובדיה סיפר בסוף השבוע בראיון לעיתון אפריקני כי עם שובו לדרום אפריקה הוא פתח מעטפה שקיבל, בציפייה למצוא שם מכתב הוקרה על פועלו בישראל, אולם להפתעתו גילה שם תעודה שהכריזה על נטיעת העצים בשמו.

 

בראיון הצהיר קובדיה כי בעיניו מדובר ב"לא פחות מעלבון לכבודי וליושרה שלי", במיוחד מאחר שהשטח שבו נמצא היער שייך לטענתו לפלסטינים ולבדואים. "זו קרקע גנובה ומופקעת, ונוכח המעשה הלא-אנושי הזה נגד אנשים רגילים, אני אחזיר את התעודה למנכ"ל משרד החוץ בצירוף בקשה לעקור את 18 העצים שנשתלו 'לכבודי'".

 

בחודש שעבר תקף בכיר פתח סאיב עריקאת את ישראל בכינוס "ועדת פלסטין" באו"ם ואמר כי היא נוקטת מדיניות אפרטהייד קשה אף יותר מזו שהנהיגה דרום אפריקה: "אני יכול לסכם את המצב בגדה המערבית ובמזרח ירושלים במילה אחת - אפרטהייד".

 

באירוע נכח גם שגריר ישראל באו"ם רון פרושאור, שהגיב על הדברים ואמר: "מצופה

ממי שאחראי על משא ומתן לחנך לשלום ולא להסתה. עריקאת מתיימר לתמוך במאמצי מזכיר המדינה ג'ון קרי ובאותו הזמן מציג מציאות מעוותת המחבלת בסיכוי לשלום".

 

דרום אפריקה הביעה לא אחת תמיכה בפלסטינים, ולפני כשנה הודיע משרד המסחר והתעשייה במדינה כי כי בכוונתו לאסור את סימונם של מוצרים שמקורם מעבר לקו הירוק כאילו הם יוצרו בישראל. דרום אפריקה אינה אוסרת בשלב זה מכירה של מוצרים מההתנחלויות, אבל הסוחרים יידרשו לסמן את המוצרים הללו בסימון מיוחד שיבהיר שיוצרו מעבר לקו הירוק.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גדר ההפרדה בשועפט. ארכיון
צילום: AP
מומלצים