שתף קטע נבחר

דרוש שינוי

השר וחבר הכנסת לשעבר, ד"ר יוסי ביילין, מגיע לקנדה כאורח של השלוחה הקנדית של הקרן החדשה לישראל. ביילין יקיים שתי הרצאות בנושא השינויים החברתיים הדרושים בישראל של היום

השר וחבר הכנסת לשעבר, ד"ר יוסי ביילין, מגיע לקנדה כאורח של השלוחה הקנדית של הקרן החדשה לישראל. ביילין יקיים שתי הרצאות בנושא השינויים החברתיים הדרושים בישראל של היום. ההרצאה הראשונה תתקיים בטורונטו ביום שני הקרוב (17 לחודש), בבית הכנסת "קהילת בית צדק", בשעה 7:30 בערב. באירוע זה תשתתף גם פעילה מרכזית בקרן החדשה לישראל, שירה בן ששון-פורסטנברג. ואילו ההרצאה שנייה של ביילין תתקיים למחרת במונטריאול, בבית הכנסת "עמנואל אל בית שלום", גם כן ב-7:30 בערב. הכניסה לאירועים חינם אך דרושה הרשמה מוקדמת.

 

צילום: אלכס קולומויסקי ()
צילום: אלכס קולומויסקי

 

ביילין (יליד 1948) היה פעיל פוליטי בכיר במשך שנים רבות במפלגת העבודה, ולאחר מכן גם במר"צ. הוא נמנה על בני טיפוחיו של שמעון פרס, היה בן יוזמי תהליך אוסלו ויוזמת ז'נבה. הוא שימש בין היתר כמזכיר הממשלה, מנכ"ל משרד החוץ, סגן שר האוצר, חבר בוועדת החוץ והביטחון, סגן שר החוץ, שר הכלכלה והתכנון, שר המשפטים ושר הדתות. ביילין יזם את הקמת פרויקט "תגלית" למימון של ביקור צעירים יהודים בישראל. הוא כתב עד כה 14 ספרים בנושאים שונים. כיום הוא איש עסקים וכותב מאמרי דעה בעיתון הימין "ישראל היום". בן ששון-פורסטנברג היא דתייה (מהזרם האורתודוכסי) ומשמשת רכזת הפרויקט "פלורליזם דתי" בקרן. היא פועלת לקדם את מעמד האישה בקהילה הדתית ותומכת בחופש דת בישראל.

 

הקרן החדשה לישראל הוקמה ב-1979 בקליפורניה כמוסד ללא רווח. הקרן פעילה במגוון נושאים חברתיים שבמרכז השיח הציבורי בישראל באמצעות עזרה ותמיכה כספית באירגונים רבים שעוסקים בזכויות אדם, צמצום הפערים החברתיים, פלורליזם דתי, דו קיום בן יהודים לערבים, קידום מעמד האישה, קליטת עולים חדשים ואיכות הסביבה. על האירגונים הנתמכים על ידה נמנים: אדם טבע ודין, בצלם, האגודה הערבית לזכויות האזרח, האגודה לזכויות האזרח בישראל, המועצה לשלום ולביטחון, הקשת הדמוקרטית המזרחית, מוקד סיוע לעובדים זרים, נווה שלום, נשות הכותל, קרן הרצוג, קו לעובד ושדולת הנשים בישראל. מאז הקמתה הקרן העניקה למעלה מ-250 מיליון דולר ליותר מ-850 "אירגוני שטח אזרחיים", כהגדרתה. משרדי הקרן הראשיים נמצאים בניו-יורק ויש לה שלוחות בישראל (ירושלים), קנדה (טורונטו), ארה"ב (בוסטון, שיקגו, פלורידה, לוס אנג'לס, סן פרנסיסקו וושינגטון), בריטניה (לונדון), שוויץ (בזל) ואוסטרליה (סידני).

 

בן ששון פורסטנברד תקיים הרצאה נוספת מטעם הקרן החדשה בוונקובר ביום שלישי, 18 בחודש, במרכז "פרץ" לתרבות יהודית חילונית, בשעה 7:30 בערב. באירוע זה ישתתף גם דיוויד ברסון, שמשמש המנהל האזורי של השלוחה הקנדית של אוניברסיטת בן גוריון. בעברו שירת ברסון בצה"ל במשך 15 שנים ועסק בתחום העבודה הסוציאלית.

ועוד על ונקובר: הוועדה ליחסים הפוליטיים של יהודי קנדה תקיים בעיר דיון על הקשר בין נשים ופוליטיקה ביום שני בשבוע שלאחר מכן (24 ביוני), בבית הכנסת "קהילת שערי צדק", בשעה 7 בערב. הדיון יעסוק במעורבות של נשים בפוליטיקה והתפקידים שהן יכולות למלא בתהליך קביעת המדיניות הפוליטית והציבורית.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יוסי ביילין. צילום: אסנת רום
מומלצים