שתף קטע נבחר

"השחייה עוזרת לי להתמודד עם מחלת הגושה"

בגיל 4 חשבו רופאיו של ע' שהוא סובל מלוקמיה, עד שרופא עירני הציע לבדוק אפשרות למחלת גושה. התשובה החיובית לא איחרה לבוא, וכדי לסייע להתמודד עם המחלה, רשמו אותו הוריו לחוג שחייה. היום, לא רק שהוא מנהל חיים פעילים, הוא גם משתתף בנבחרת וזוכה במדליות רבות. סיפור הצלחה

ע' (שם בדוי) בן ה-11 וחצי סובל ממחלת הגושה מאז שהיה בן 4. אחרי שהיה חולה הרבה פעמים ומצונן פעם אחר פעם, ניגש לבדיקות דם. התוצאות של הבדיקות לא בישרו טובות. השערת הרופאים בשלב זה הייתה שמדובר בסרטן מסוג לוקמיה.

 

 

כמה רופאים המליצו בעקבות תוצאות הבדיקות לעשות ביופסיה של מח העצם, עד שאחד הרופאים הציע אפשרות אחרת והפנה את ע' ומשפחתו לפרופ' ארי זימרן ופרופ' איה אברמוב ממרפאת הגושה בבית החולים שערי צדק. שני אלו איששו את השערתו של אחרון הרופאים ובישרו למשפחה שבנם חולה במחלת הגושה.

  

קיראו עוד על מחלות יתומות

 

בעקבות בדיקות נוספות התגלה שאביו ואמו נשאים של המחלה, ואחותו (היום בת 21) חולה גם כן אך ללא כל סימפטומים של המחלה. כלומר, לו לא גילו את המחלה אצל ע' ייתכן וכלל לא היו מגלים כי אחותו חולה גם כן.

 

הספורט שעוזר להתמודד עם המחלה

"בשלב הראשון עברנו עם ע' תהליך של בדיקות וועדות רפואיות לקבלת טיפול מתאים למחלה. לאחר שנתיים מגילוי המחלה, החל ע' את הטיפול בתרופת ה'צרזיים' שלצערנו לא כל כך עזרה לשיפור מצבו. הוא סבל כל הזמן מדימומים מהאף, שטפי דם בעור והטחול והכבד שלו הגיעו למימדים של אדם מבוגר", כך מספר אביו של ע'.

 

"לאחר כמה שנים מיום גילוי המחלה, הגענו לכנס חולי גושה ונתקלנו בסיפור מדהים של אחד החולים מאשקלון. מדובר בילד, גם הוא חולה גושה, ששיחק כדורסל באופן מאוד אינטנסיבי ומקצועי, ראינו איך הוא מקבל את הטיפולים למחלה בביתו ובמקביל נמצא מדי יום באימונים ארוכים.

 

"כשיצאנו מהכנס זכרנו את הדברים שאמר, שספורט הוא חלק חשוב בהתמודדות עם מחלת הגושה ובשיפור המצב הבריאותי", אומר האב. 

 

לאחר הכנס, החליטו הוריו של ע' למצוא חוג ספורט שיתאים לו והוא יוכל להתמיד בו. ראשית, הוא התחיל להשתתף בחוג טניס אבל מהר מאוד הבין שספורט זה לא מתאים לו וביקש מהוריו להצטרף לחוג שחייה.

 

"גיל 8 וחצי הוא כבר גיל מאוחר לשחיינים בכדי להתחיל את הקריירה שלהם. שאר בני הקבוצה אליה הצטרף ע' היו כבר עם ותק של 3 שנים בתחום. לכן, באופן די מפתיע ע' השתלב בקבוצה מאוד מהר ודי בהתחלה המליצו המאמנים להעביר אותו לקבוצה מתקדמת ואחרי שנה הוא כבר התחיל לשחות בנבחרת".

 

גם בריאות - גם מדליות

ע' מתמיד מאוד באימונים, ולא מפספס אף אימון מדי יום ביומו במשך 3 שעות בכל פעם. הוא מתחיל באימון כושר ומיד עובר לאימון במים, כאשר הוא שוחה 4.5 ק"מ ביום. הוא מאוד אוהב את התחום ומקפיד גם לפני היציאה לבית הספר לעשות אימון כושר לבדו. הוא משתתף בכל התחרויות ואף זכה בלא מעט מדליות, גם באליפויות הארץ. בכל התחרויות הוא מדורג בין העשירייה הראשונה מכל הארץ.

 

מאז שהפסיק את הטיפול ב'צרזיים' מטופל ע' ב'ויפריב', אחת לשבועיים. אחות מגיעה אליו הביתה לקבלת הטיפול בעירוי, כאשר כל טיפול אורך כשעה בכל פעם.

 

אביו של ע' מספר: "הטיפול ב'ויפריב' מאוד עוזר לבני בהתמודדות עם המחלה. הוא מעולם לא הפסיד אימונים או תחרויות בגלל טיפול, אנחנו תמיד מתאימים את הטיפול בהתאם ללוח הזמנים שלו באותו היום, כך ששום דבר לא נפגע בשל המחלה. הטיפול מאוד עוזר לו ואני מעריך שהשחייה מסייעת לו להתחזק ולהתמודד עם מחלה בצורה טובה יותר, כך שבזכות שני אלו יחד אנחנו כמעט ולא מרגישים את המחלה".  




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שחייה בבריכה מסייעת להתגבר על המחלה
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים