שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    צילום: דניאל לילה

    תירס חם: טיפים ומתכונים

    הקלחים הצהובים ממלאים את המדפים ומגיעים לשיאם ממש עכשיו. הכניסו אותם למטבח, והם יגמלו לכם במאכלים זהובים וטעימים. רביעיית מתכונים צהבהבים: לביבות תירס בסגנון תאילנדי, פולנטה, מאפינס תירס וגם מאפה תירס מושקע עם בשר

    לפני שמתחילים: 5 כללי זהב לתירס טוב באמת:

    • בוחרים תירס טרי-טרי, כזה שאם תנעצו סכין בגרגרים שלו, יצא עסיס חלבי.
    • לא ממליחים בזמן הבישול!!!
    • אפשר להוסיף כף סוכר למים - הוא מדגיש את המתיקות של התירס.
    • מתבלים מיד במלח ואם רוצים מברישים בחמאה, אפשר מתובלת, למשל ברוטב צ’ילי תאילנדי מתוק.
    • כדי לאכול בנחת קלח חם, נועצים קיסם משני צידיו לאחיזה נוחה.

     

    בים בם תירס חםםם (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    בים בם תירס חםםם(צילום: ירון ברנר)

     

    עוד בערוץ האוכל:

     

    לביבות תירס בסגנון תאילנדי

    לביבות צהובות וקראנצ’יות במיוחד, שקל להכין ונעים לאכול גם כשהן כבר לא חמות.

     

    טיפ: מומלץ להגיש עם רוטב צ’ילי מתוק.

     

    המרכיבים ל-10 לביבות:

    400 גרם גרגרי תירס טריים, קפואים או משומרים

    3 כפות קמח אורז

    1 כף מחית קארי צהובה

    1 ביצה

    1 בצל סגול קטן קצוץ

    1 כף נאם פלא (רוטב דגים תאילנדי) או רוטב סויה

    1/2 כוס עלי כוסברה קצוצים

    קמח תירס לציפוי (לא חובה)

    שמן לטיגון

     

     (צילום: דניאל לילה) (צילום: דניאל לילה)
    (צילום: דניאל לילה)

     

    אופן ההכנה: 

    1. מרסקים 2/3 מכמות התירס במעבד מזון, מוסיפים את יתרת התירס ומערבבים עם שאר החומרים, למעט קמח תירס ושמן. שומרים במקרר חצי שעה.
    2. יוצרים קציצות מהתערובת בעזרת 2 כפות או ידיים רטובות. טובלים בקמח תירס, אם רוצים ציפוי פריך.
    3. מחממים מחבת טפלון עם שמן ומטגנים את הקציצות כ-2 דקות מכל צד, או עד שהן מזהיבות יפה משני הצדדים.

     

    פולנטה של תירס טרי

    גם מי שלא מחבב את הפולנטה הקלאסית - מוזמן לנסות את הגרסה הטרייה.

     

    טיפ: מומלץ להגיש עם פטריות יער צלויות במחבת.

     

    המרכיבים ל-4 מנות: 

    גרגרים מ-4 קלחי תירס

    50 גרם חמאה

    1 כוס שמנת לבישול (15%) או חלב

    כמה טיפות טבסקו

    מלח

    2 כפות גבינת פקורינו או פרמזן מגוררת

     

    להגשה:

    פטריות יער צלויות

     

     (צילום: דניאל לילה) (צילום: דניאל לילה)

     (צילום: דניאל לילה) (צילום: דניאל לילה)
    (צילום: דניאל לילה)

     

    אופן ההכנה:

    1. מאדים גרעיני תירס בחמאה 10 דקות.
    2. טוחנים גס את התירס במעבד מזון.
    3. מעבירים את התירס לסיר עם חלב או שמנת, מתבלים במלח וטבסקו ומבשלים 10 דקות תוך כדי ערבוב, עד שמסמיך כמו דייסה.
    4. מוסיפים גבינת פקורינו מגוררת ומגישים כשהיא חמה ונמסה.
    5. מקשטים בכמה פטריות צלויות.

     

     

    מיני מאפינס של תירס טרי

    נשנוש מקסים של אחר הצהריים. נסו ולא תתאכזבו!

     

    המרכיבים לתבנית מיני מאפינס:

    70 גרם (1/2 כוס) קמח פולנטה

    50 גרם (5 כפות גדושות) קמח לבן

    קורט אבקת סודה לשתייה

    1/2 כפית אבקת אפייה

    1 כפית מלח

    1 ביצה

    1 גביע קטן (100 גרם) שמנת חמוצה

    100 גרם גרגרי תירס טרי

     

    לפיזור מעל:

    2 כפות גבינת פרמזן או צ’דר מגוררת

     

    אופן ההכנה:

    1. מערבבים היטב את החומרים היבשים בקערה.
    2. מערבבים ביצה ושמנת בקערה ומוסיפים גרגרי תירס. מוסיפים לחומרים היבשים ומערבבים קלות (כמה שפחות, גם אם נשארים גושים זה בסדר גמור). מעבירים לשקעים של תבנית מיני מאפינס משומנת. מפזרים מעל פרמזן.
    3. אופים 12-10 דקות, בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, או עד שזהוב וקפיצי למגע.

     

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: דניאל לילה
    לביבות תירס בסטייל תאילנדי
    צילום: דניאל לילה
    מומלצים