שתף קטע נבחר

בגלל המס: בן 65 אימץ את בן זוגו בן ה-73 כבנו

אחרי 45 שנה ביחד, ג'ון וגרגורי לא יכולים להינשא במדינת פנסילבניה, שאוסרת על נישואים חד מיניים, ולכן הם נאלצו למצוא פתרון יצירתי לירושה. אביו של ג'ון בן ה-65 עדיין בחיים, ולכן הוא אימץ את בן זוגו, המבוגר ממנו בשמונה שנים

בניגוד לדעה הרווחת, למרות פסיקת בית המשפט העליון השבוע , עדיין לא כל הזוגות הגאים בארצות הברית זוכים לשיוויון זכויות: ג'ון וגרגורי הכירו בבר של הומואים בעיר פיטסבורג לפני 45 שנה וכמעט מיידית הפכו לזוג. השניים שרדו ביחד את ימיה הראשונים של התנועה לשוויון זכויות הלהט"ב, את מותם של רבים מחבריהם במשבר האיידס בשנות ה-80 וה-90, ואף את החוקים והשינויים בחוקת מדינת פנסילבניה שאוסרים עליהם להינשא. וכעת, בני הזוג שהגיעו לגיל הזהב נאלצים למצוא פתרונות שזוגות נשואים מקבלים כמובנים מאליהם.

 

נאבקים לשיוויון - דיווחים אחרונים ב-ynet:

אובמה למדינות ארה"ב: כבדו זכויות גאים שנישאו

גאים ישראלים תפסו אמריקה: "עכשיו נוכל לעזוב"

גאים לעשות היסטוריה: מוושינגטון יצאה הבשורה

היסטוריה בארה"ב: נישואים - לא רק בין גבר ואשה

 

רשת ABC דיווחה בסוף השבוע כי במסגרת הפתרונות, כדי להימנע ממס ירושה גבוה במקרה המוות של אחד מהם, אימץ ג'ון בן ה-65 את גרגורי בן ה-73, והם כרגע מוכרים כאב ובנו, אף על פי שגרגורי הוא המבוגר מבין השניים. "אלמלא היינו עושים זאת, וגרגורי היה מציין אותי בצוואתו כיורשו, הייתי נאלץ לשלם 15% מס על ערך העיזבון", הסביר ג'ון, "אך בכך שאימצתי אותו שיעור המס יורד ל-4% בלבד. זה הבדל ענק".

 

משום שאביו של ג'ון עדיין בחיים, והוא בן 95 כעת, גרגורי לא יכול היה לאמץ אותו, שכן בלתי אפשרי לרשום שני אבות במדינת פנסילבניה. לפיכך, ג'ון אימץ את בן זוגו המבוגר ממנו בשמונה שנים. השופט שחתם על תהליך האימוץ ואישר אותו הבהיר לבני הזוג כי האימוץ אינו ניתן לביטול, ובהתאם, הם לעולם לא יוכלו להינשא. "זה קצת משעשע אותי", אמר ג'ון: "גרגורי היה אתלט כל החיים. היום אני מכין את האוכל והוא בחוץ, משחק גולף. אולי יותר הגיוני לחשוב שהוא ימלא את תפקיד האב, אבל לפחות זה מרגיע אותנו קצת שאנחנו מגינים אחד על השני ככל שניתן".

 

בעוד זוגות גאים רבים ברחבי ארצות הברית חגגו השבוע את החלטות

בין המשפט העליון המפלסות את הדרך להכרה בנישואים גאים במדינות ארצות הברית, אלו החיים במדינות שאינן מכירות בזכות הנישואים של בני זוג מאותו מין, כמו ג'ון וגרגורי, נאלצים להתמודד עם המציאות שבה המדינה בה הם חיים מגדירה נישואים כאיחוד בין גבר לאישה בלבד.

 

"גדול ככל שיהיה הניצחון שהיה השבוע בבית המשפט העליון, זה היה רק חצי ניצחון", אמר ג'ייסון וו, עורך דין המתמחה בזכויות הקהילה הגאה בארצות הברית. "ב-30 ממדינות ארצות הברית עדיין נשללות זכויותיהן של משפחות המורכבות מזוגות מאותו מין. המקרה של ג'ון וגרגורי אולי אינו נפוץ, אבל הרבה זוגות נאלצים למצוא דרכים יצירתיות להבטיח את ההגנה ההדדית שלהם, ואת הזכות להחליט מה יעלה בגורל בן הזוג במקרה רפואי, או לרשת אותו במקרה של מוות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
החגיגות בבית המשפט העליון, השבוע
צילום: AP
מומלצים