שתף קטע נבחר

אפרוחים והשפלות: מנהגי החתונות ההזויים בתבל

נישואין לעץ פרי כדי לגרש עין רעה, איסור על הליכה לשירותים כדי ללמד את בני הזוג איך להתאפק בחיי הנישואים והשפלה פומבית של הכלה לעיני חבריה ובני המשפחה: מסורות נישואין

טקס הנישואין הוא סמל אוניברסלי לאיחוד ולמימוש אהבה בין זוגות אוהבים. מרבית הזוגות בעולם מתחתנים לפי המסורת המקובלת הקשורה למוצאם ודתם. במדינות רבות, הכנה לטקס כרוכה ברשימת אורחים, בבחירת מנהל הטקס ובדאגה לעיצוב ובחירת תפריט עשיר. אבל יש לא מעט עמים, בהם טקס החתונה הוא חוויה הזויה ומזוכיסטית שעשויה לעורר לא מעט תמיהות. ליקטתי עבורכם את מנהגי החתונות ההזויים בתבל.

 

עוד בנושא:

12 דרכים להפיק חתונה במינימום הוצאות

10 תגלות שעלולות לקרות בזמן החתונה 

הכול על חתונות בפייסבוק של ערוץ יחסים  

 

סין: שחיטת אפרוח וקינה משפחתית

אפתח במנהג שיכעיס במיוחד את פעילי זכויות בעלי החיים: אנשי מונגוליה התיכונה רואים באפרוח כסמל לאיחוד. הם נוהגים לחתוך אותו ולבחון את הכבד שלו. כבד בריא הוא סימן לכך שהנישואין יהיו הצלחה ושיש אור ירוק לקביעת תאריך החתונה. במידה שהכבד שמתגלה בעייתי, על בני הזוג להמשיך ולחפש אחר אפרוח שנמצא בקו הבריאות, עד שיוכלו להינשא קבל עם ונוצות.

 

 

מנהג מוזר נוסף בסין היה יכול להתחבב על זמרי האימו המדוכאים: בני הטוג'יה של סין מתכוננים חודש לפני יום החתונה על ידי קינה משפחתית המלווה בהרבה מאד דמעות. שמעתם נכון: על הכלה למרר בבכי לפחות שעה אחת ביום.

 

לאחר מכן, מצטרפת גם האם לעשרה ימים נוספים. הסבתא היא השלישית להצטרף וכך ממשיכים, עד שכל הנשים במשפחה בוכות כל יום, במשך שעה. למרבה המזל אין זה מעשה של עצב אלא של שמחה, מכיוון שקול בכי הנשים בגוונים שונים, נאסף ונשמע כמעט כמו שיר, או מה שנקרא: קאנון הקינה הגדול.

 

אוסטרליה: סיפור העץ הגדול

באוסטרליה קיימת מסורת העונה לשם "חתונות עצים". כחלק מאמונה טפלה הודית, אם נשים נולדות כאשר מאדים ושבתאי נמצאים תחת הבית השביעי, זה הופך אותן ל'mangliks'. הכוונה היא שלפי האסטרולוגיה ההודית, נשים אלו נגועות בקללה הגורמת לאי נוחות ומתח במערכת היחסים, מה שמוביל לחוסר הרמוניה בין בני הזוג ובסופו של דבר, לבעיות גדולות אחרות.

 

נהוג לייחס תכונות אלו לטבעו הלוהט של מאדים, כוכב הלכת של המלחמה. זהו סוג של אמונה טפלה היכולה להביא לגירושין או מוות של בן הזוג. כדי להגן על עצמם מפני קללה זו, הנשים חייבות להתחתן קודם כל עם עץ פרי (מה?). לאחר הטקס, העץ "נשחט" והקללה מוסרת. יש המאמינים שאחרי זה הנישואין לבן אדם בשר ודם, כבר יהיו הצלחה גדולה!

 

אני מכריז עלייך ועל עץ המשאלות של כרכור כעל בעל ואישה. את רשאית לנשק את הגזע (צילום: ירון זפרן) (צילום: ירון זפרן)
אני מכריז עלייך ועל עץ המשאלות של כרכור כעל בעל ואישה. את רשאית לנשק את הגזע(צילום: ירון זפרן)

 

אינדונזיה: איפוק פיזי כחובה מוסרית

לרוע מזלם של החתן והכלה, בקהילת Tidong האינדונזית מאמינים שרק דרך תרגול באיפוק הסוגרים שלכם, תוכלו להתאפק גם עם איברי המין. כך, כחלק ממנהגי הנישואין, הזוג הטרי חייב להיות מרותק לביתו במשך שלושה ימים אחרי החתונה, ובמהלך תקופה זו נאסר עליו להשתמש בחדר השירותים או לעזוב את הבית. אנשי Tidong מאמינים שאם בני הזוג יצליחו להתאפק, הם יזכו לנישואים מוצלחים מלאים בתינוקות בריאים! וכמובן שתמיד יוכלו להתנחם בתחושת ההקלה הנפלאה שצפויה להם כשיוכלו לחזור לתפקד כרגיל.

 

סקוטלנד: להשפיל את הכלה!

בסקוטלנד "השחרת הכלה" היא מסורת ייחודית הנערכת טרום החתונה. החברים ובני המשפחה מביאים מוצרים מגעילים ומקולקלים כמו דגים מסריחים, ביצים סרוחות, שעועית אפויה,וסתם זבל מהפחים (איכס!) וזורקים על הכלה. הרעיון הוא שאם הכלה יכולה ללמוד להתמודד עם ההשפלה הציבורית, הרי שהיא מוכנה לנישואים (זה אומר משהו על המוסד הזה, לא?).

 

זבל מי שמלכלך. בשביל זה יש אמונות טפלות וכלות (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
זבל מי שמלכלך. בשביל זה יש אמונות טפלות וכלות(צילום: רויטרס)

 

בריטניה: מי צריך יהלום כשיש עץ?

חלומה של כל כלה הוא להשוויץ בטבעת היהלום שקבלה מאהובה. אבל איך היית מרגישה אם במקום טבעת היית מקבלת כף עץ מסכנה? בוויילס שבבריטניה, הבעל המיועד מגלף 'כף אהבה' המסמלת את רצונו להאכיל את אשתו לעתיד ולספק לה את כל צרכיה. והכלה בתגובה, אמורה לענוד את כף העץ סביב צווארה ולהעמיד פנים שמדובר ביהלום של חצי קראט. בהחלט אופציה זולה יותר אבל רחוקה מלהיות זוהרת.

 

 

דרום קוריאה: שתהיה לראש ולא לזנב

ברוב התרבויות טקס קבלת הפנים בחתונה הוא בדרך כלל רגע מרגש. לרוע מזלם של הגברים בדרום קוריאה, החתן מקבל מכות על רגליו עם מקל, ובמקרים רבים, עם דגים מסריחים! רק לאחר שהוא מוכה, חבול ומסריח מדגים, יכול החתן לבוא באיחוד עם אשתו. זאת במידה והיא תרשה לו לגעת בה (איף!).

 

לסיכום, כל עם והמסורת המוזרה שלו, וזה בסדר. גם לנו יש מסורות לא פחות מוזרות (מישהו אמר ברית מילה?), ובסופו של יום, קשה להפריד את השמחה הגדולה שמאפיינת את יום החתונה, יהיו המסורות אשר יהיו. אז חברים, עונת החתונות בעיצומה, ואם אתם בדרך לחופה או מחפשים אהבה, אל תשכחו שהטקס הכי חשוב במערכות יחסים הוא התקשורת. שיהיה במזל טוב.

 

בואו להיות חברים שלנו בפייסבוק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים