שתף קטע נבחר

חוק השוויון בנטל יובא לאישור השרים

סוגיית גיוס החרדים צפויה לעמוד בפני מבחן פוליטי נוסף, עם הבאת הצעת החוק לאישור הממשלה. "עוד צעד בדרך לחוק היסטורי ושינוי שמתבקש כבר 65 שנים", אמר השר יעקב פרי

חוק השוויון בנטל צפוי להשלים מחר (יום א') צעד נוסף בדרך הארוכה ליישומו, עם הבאתו לאישור שרי הממשלה וועדת השרים לענייני חקיקה.

 

עוד בערוץ החדשות של ynet:

שוטרי לונדון יתנצלו: גנבנו זהויות של ילדים מתים

צפו בשיגור הטיל הישראלי ה-1 לחלל. השבוע לפני

 

החוק, אחד הנושאים המרכזיים במערכת הבחירות האחרונה ובסיס לסכסוך פוליטי עתיק יומין, מתבסס על עקרונות ועדת פרי. היא קבעה, בין היתר, כי מועמדים לשירות יוכלו לדחות גיוסם לתקופה של עד שלוש שנים וכי משתמטים משירות יסתכנו בהטלת סנקציות פליליות עליהם. הצעת החוק מהווה תיקון לחוק שירות הביטחון הכללי, מחליפה את חוק טל ומשלבת לראשונה את תלמידי הישיבות בשירות צבאי או אזרחי.

 

למרות אישורו הצפוי של החוק, מעיבות על דרכו הפוליטית שתי סוגיות בתוך הקואליציה: התנגדות ישראל ביתנו לאי-הכללתם של בני מיעוטים, כהגדרת התנועה, בחובת הגיוס, וטענת שרי התנועה כי מסלול השירות של ישיבות ההסדר - שהוארך בחודש אחד בלבד - מפלה לטובה את חבריו.

 

לבד מכך, הבהיר היועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין כי על מנת להגיע לשוויון מוחלט יש לקבוע בסופו של הליך כי שתי הטבות מרכזיות שניתנו לצעירים חרדים יבוטלו: דחיית השירות עד גיל 21 ואפשרות הבחירה בין מסלול שירות אזרחי לבין שירות צבאי. הוועדה קיבלה את עמדת היועץ וקבעה כי בשנת 2020, מועד פקיעת הוראת השעה בנושא, יגויסו כל

החרדים בני ה-18 לצה"ל, מלבד 1,800 "מתמידים".

 

על פי התכנון, החל מחודש אוגוסט תופעל מערכת תמריצים שנועדה להוביל ליעדי הגיוס - שירות אזרחי או צבאי של 65% מהמחזור עד שנת 2016. בכפוף לכך, תקציב ישיבות שלא יעמדו ביעדים יקוצץ וראשיהן יעמדו בפני סנקציות אישיות.

 

"אחרי עבודה אינטנסיבית נביא את החוק לאישור הממשלה בכדי לקדמו עוד צעד בדרך לחוק היסטורי ושינוי שמתבקש כבר 65 שנים", אמר יו"ר הוועדה, השר יעקב פרי. "החוק מכיל איזונים מתבקשים בין ערך לימוד התורה לערכי שירות המדינה. תהליך גיבוש החוק היה רגיש ונחוש כאחד".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים