שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    צילום: יעל גרטי
    אוכלים טוב בבית: חזה עוף עם טוויסט
    קציצות ברוטב פלפל ועגבניות, חזה עוף עם טוויסט פריך ועוד: טעימה בת 4 מתכונים מספרו החדש של אשף המתכונים בני סיידא, "חבל על הזמן"

    חזה עוף אפוי בציפוי פריך

    טוויסט לשניצל הביתי הרגיל - חזה עוף זהוב, עסיסי ומלא טעמים. נסו ולא תתאכזבו.

     

    שימו לב: אין להכין את המנה הזאת מראש ואז לחמם מחדש, פשוט בגלל שבאופן זה חזה העוף יתייבש.

     

    המרכיבים ל-6 מנות:

    3 חזות עוף, חצויים (400 גרם האחד)

    2 ביצים

    2 כפות רוטב צ’ילי

    2 כפות חרדל חלק

    מלח, פלפל שחור גרוס

    1/2 כוס קמח

     

    לציפוי:

    1/2 כוס פירורי לחם

    2 כפות שומשום

    1/2 כוס אגוזי מלך, קצוצים גס

    1/3 כוס גרעיני חמנייה

    1 כף עלי טימין, מופרדים מהגבעולים

    2 כפות עירית, קצוצה

    מלח גס, פלפל שחור גרוס

     

    לאפייה:

    6 כפות שמן זית

     

     (צילום: דניה ויינר) (צילום: דניה ויינר)
    (צילום: דניה ויינר)

    אופן הכנה:

    1. טורפים בקערה את הביצים עם רוטב הצ’ילי, החרדל, מלח ופלפל. מניחים בצלחת את הקמח.
    2. מערבבים בקערה נוספת את כל מרכיבי הציפוי.
    3. טובלים כל חזה העוף בקמח משני הצדדים, לאחר מכן בתערובת הביצים הטרופות ובסוף בתערובת הציפוי. מהדקים היטב ומניחים בתבנית. זולפים מעל את שמן הזית.
    4. אופים 17-15 דקות, בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, עד שהציפוי מזהיב והעוף עשוי לחלוטין. מגישים מיד. מומלץ להגיש עם סלט ירוק בצד.

     

    תבשיל קציצות ברוטב פלפלים ועגבניות שרי

     

    המרכיבים ל-6 מנות:

     

    לקציצות:

    750 גרם בשר בקר טחון

    2 בצלים, מגוררים גס

    1 תפוח אדמה גדול, מגורר דק

    1 כוס פטרוזיליה, קצוצה

    4 כפות פירורי לחם

    2 ביצים

    מלח, פלפל שחור גרוס

    2 כפיות בהרט (תערובת תבלינים)

    שמן, לטיגון חצי עמוק

     

    לרוטב:

    1/3 כוס שמן זית

    4-3 פלפלים מצבעים שונים, חתוכים לרצועות דקות

    1 פלפל חריף, נקי מגרעינים וקצוץ

    6 שיני שום, פרוסות

    1 בצל סגול, קצוץ דק

    25 עגבניות שרי, חצויות

    מלח, פלפל שחור גרוס

    1 כף פפריקה מרוקאית מתוקה בשמן

    100 גרם זיתי קלמטה, מגולענים

     

     (צילום: דניה ויינר) (צילום: דניה ויינר)
    (צילום: דניה ויינר)

     

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את הקציצות: שמים בקערה את כל המרכיבים (פרט לשמן) ומערבבים היטב. יוצרים מהתערובת קציצות מוארכות ושמנמנות.
    2. מחממים שמן לטיגון חצי עמוק (בגובה 2 ס”מ) ומטגנים את הקציצות במשך 4-2 דקות מכל צד עד להזהבה. מוציאים ומניחים על נייר סופג.
    3. מכינים את הרוטב: מחממים בסיר רחב ושטוח את שמן הזית. מוסיפים את כל הירקות, את הזיתים והתבלינים ומטגנים 10 דקות.
    4. מרכיבים את התבשיל: מוסיפים לרוטב את הקציצות ומים עד כיסוי ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה עד שהרוטב מסמיך והקציצות עשויות. טועמים ומשפרים תיבול. מגישים חם עם לחם טרי.

     

    סלט תפוחי אדמה עם חזה אווז מעושן

    תפוחי אדמה זעירים ונימוחים מצטרפים לחזה אווז מעושן יחד עם עגבניות מיובשות וזיתים. מתקבל סלט מפתיע בטעמים לא שגרתיים.

      

    המרכיבים ל-6 מנות:

    1 שקית (400 גרם) תפוחי אדמה זעירים למיקרו

    מלח גס, פלפל שחור גרוס

    1/3 כוס שמן זית

    2 בצלים סגולים, חצויים ופרוסים

    200 גרם חזה אווז מעושן, פרוס וחתוך לרצועות

    100 גרם זיתי קלמטה, מגולענים וחצויים

    4 כפות עגבניות מיובשות בשמן, קצוצות

    10 עגבניות שרי מזן תמר, חצויות

    צרור עירית, קצוצה

    1/3 כוס פטרוזיליה, קצוצה

    4 כפות לימון כבוש, קצוץ

     

     (צילום: דניה ויינר) (צילום: דניה ויינר)
    (צילום: דניה ויינר)

     

    אופן ההכנה:

    1. שמים בסיר את תפוחי האדמה מכסים במים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על להבה בינונית 20 דקות עד שהם מתרככים. מסננים, חוצים את תפוחי האדמה לאורכם ושמים בתבנית אפייה.
    2. מתבלים את תפוחי האדמה במלח, פלפל ומחצית משמן הזית. מערבבים ואופים 30-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהם משחימים. מוציאים מהתנור, מצננים מעט ומעבירים לקערה.
    3. מחממים במחבת את שמן הזית הנותר, ומטגנים את הבצל על להבה בינונית-גבוהה במשך כ-10 דקות תוך כדי ערבוב, עד להזהבה. מוסיפים את חזה האווז המעושן ומטגנים 5 דקות. מעבירים את תכולת המחבת לקערת תפוחי האדמה.
    4. מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים ומערבבים. טועמים ומשפרים תיבול במידת הצורך.

     

    באגט עם מוצרלה עגבניות ופסטו

    מאפה נפלא שמכינים בדקות ספורות.

     

    המרכיבים ל-4 מנות:

    1 באגט

    2 כדורים מוצרלה גדולים (240 גרם יחד), פרוסים

    2 עגבניות, פרוסות

    4 כפות עגבניות מיובשות בשמן, קצוצות

    4 כפות זיתי קלמטה, מגולענים וקצוצים

    מלח גס, פלפל שחור גרוס

    50 גרם חמאה, מומסת

    4 כפות שמן זית

    150 גרם גבינת קשקבל, מגוררת

     

    לפסטו:

    2 כוסות עלי בזיליקום דחוסים

    4 שיני שום, קלופות

    4 כפות צנוברים

    100 גרם גבינת קשקבל או פרמזן, מגוררת

    מלח, פלפל שחור

    1/2 כוס שמן זית

     

     (צילום: דניה ויינר) (צילום: דניה ויינר)
    (צילום: דניה ויינר)

     

    אופן ההכנה:

    1. להכנת הפסטו: שמים במיכל מעבד מזון את עלי הבזיליקום, השום, הצנוברים, הגבינה ומלח ופלפל ומעבדים כדקה. תוך כדי פעולת המכשיר מוסיפים את השמן בהדרגה, ומעבדים דקה נוספת עד לקבלת מרקם חלק.
    2. מכינים את המאפה: חוצים את הבאגט לרוחב, ופורסים אך משאירים את הפרוסות מחוברות בבסיס. שמים בתבנית את שני חצאי הבאגט.
    3. מורחים את הפרוסות בפסטו, שמים בין פרוסות הבאגט את פרוסות המוצרלה, העגבניות הטריות והמיובשות והזיתים ומתבלים במלח גס ופלפל.
    4. מערבבים את החמאה עם שמן הזית ויוצקים על הבאגט. זורים מעל את גבינת הקשקבל. אופים כ-10 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, עד להזהבה. מגישים חם.

     

    מוס שוקולד עם כדורי פררו רושה ושוקולד מקופלת

    למוס השוקולד הקלאסי יש מאות וריאציות. המתכון שלפניכם משודרג ומוגש עם כדורי "פררו רושה" ושברי שוקולד "מקופלת".

     

    המרכיבים ל-8 מנות:

    2.5 מיכלים (625 מ”ל) שמנת מתוקה

    350 גרם שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו, שבור לקוביות (או במטבעות)

    50 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

    1 כפית אבקת קפה נמס

    4 כפות ברנדי

    3 חלבונים

    1/2 כוס (100 גרם) סוכר

     

    להגשה:

    8 כדורי שוקולד ( אפשר להשתמש ב"פררו רושה"), חצויים

    4 יחידות שוקולד (אפשר להשתמש ב"מקופלת"), שבורות לפיסות גדולות

    8 גביעים להגשה

     

     (צילום: דניה ויינר) (צילום: דניה ויינר)
    (צילום: דניה ויינר)

     

    אופן ההכנה:

    1. שמים בקערת זכוכית 1/2 מיכל מהשמנת המתוקה, את השוקולד המריר, החמאה, אבקת הקפה הנמס והברנדי. מחממים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות, וביניהם מערבבים, עד שהשוקולד נמס לחלוטין ומתקבלת תערובת חלקה.
    2. מקציפים במערבל את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב. מקפלים לתערובת השוקולד.
    3. מקציפים את 2 המיכלים הנותרים של השמנת המתוקה לקצפת יציבה ומקפלים לתערובת השוקולד.
    4. מעבירים לגביעי זכוכית מכסים כל גביע בניילון נצמד ומייצבים במקרר 4 שעות לפחות.
    5. להגשה: שמים בכל גביע 2 חצאי כדור "פררו רושה" וכמה פיסות שוקולד "מקופלת" ומגישים.

     

    • המתכונים מתוך ספרו החדש של בני סיידא, "חבל על הזמן". הוצאת מודן

     

     

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: דניה ויינר
    סלט תפוחי אדמה עם חזה אווז מעושן
    צילום: דניה ויינר
    מומלצים