שתף קטע נבחר

טוסטר צ'ויס: ארוחת גורמה בטוסטר אובן

פיצה פיתה כולם יודעים להכין בטוסטר אובן, אבל ארוחת גורמה מלאה - זה כבר סיפור אחר. גולן גורפינקל ("דלאל") מכין ארוחה זוגית יפהפייה מבלי להפעיל את הכיריים עם פילה דג, סלט חסה וגבינות וקינוח של פירות צלויים. זה אפילו קל!

רוב הקוראים שגרים בדירות שכורות מכירים את הסיטואציה הזו. רצון לבשל יש, אבל במטבח הביתי, מה לעשות, יש רק טוסטר אובן ישן, ולאו דווקא מטעמי מינימליזם.

 

עוד בערוץ האוכל:

 

בתור שף שמבלה את רוב זמנו במטבח מקצועי ומאובזר, כמעט כל מתכון נראה לי פשוט להכנה. אבל גם היום, אני לא שוכח את ימי הדירה השכורה בתל אביב, שכללה מקרר עם 3 ביצים שידעו ימים יפים יותר ועגבנייה אחת שבסלט כבר לא תככב וכמובן - את הטוסטר אובן המסכן.

 

כשף, הדבר האחרון שבא לך לעשות בבית הוא להכין אוכל. אחרי הסרוויס (משמרת העבודה במטבח), רובנו מורידים משהו בפיתה, בדרך הביתה.

 

ערב אחד, כשהגעתי הביתה מוקדם לשם שינוי, הבת שלי וחברותיה הפצירו שאבא יבשל. כך יצא שהכנתי בבית ובעזרת הטוסטר אובן הישן שלי (שעדיין עובד ונראה כפריט אספנים על השיש), ארוחה בת 3 מנות רק בעזרתו ובסיוע בלנדר יד ונייר כסף.

 

בטוסטר, בטח שבטוסטר. פירות צלויים (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
בטוסטר, בטח שבטוסטר. פירות צלויים(צילום: ירון ברנר)

 

התוצאה: ארוחה קלה להכנה, טעימה וצבעונית שתרשים כל בחורה, גבר או במקרה שלי - ילדה שהזמינה את החברות ("אל תדאגו...אבא יבשל!"), כי היי – למה שרק אחרים ייהנו. האמת, היה כיף.

 

 

 

סלט חסה, נקטרינות וגבינה כחולה עם ויניגרט

 

המרכיבים:

1 ראש חסה מסולסלת, מופרדת לעלים

1 ראש חסה משי, מופרדת לעלים

1 כוס עלי אורוגולה

 

לרוטב:

2 נקטרינות חצויות ומגולענות

1 כפית סוכר חום

1 כף דבש

1 כף חומץ - מומלץ בלסמי

1/2 כף חרדל

1/2 כף דבש

1/4 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד

1/2 כפית מלח

3 עלי בזיליקום

150 מ"ל שמן זית

2 פרוסות פלפל צ'ילי – לא חובה

1 כף יין אדום לבישול - לא חובה

1/2 כף נענע קצוצה - לא חובה

1/4 כפית גרגרי כוסברה – לא חובה

 

להגשה:

2 נקטרינות קטנות, חתוכות לרצועות

100 גרם גבינת בלו-בוואריה, חתוכה לפרוסות

2 גזרים קלופים וחתוכים לרצועות דקות

1 כוס נבטים סיניים (הנבטים עבים יותר)

7-8 עלי בזיליקום

 

אופן ההכנה:
  1. ממלאים קערה גדולה של מי קרח ומשרים את העלים (ניתן לקרוע אותם ביד לגודל קטן יותר) במשך 20 דקות. שימו לב שהעלים לא יהיו דחוסים בעת ההשרייה. מסננים ומייבשים היטב.
  2. מכינים את הרוטב: מפזרים סוכר חום על הנקטרינות וצולים בטוסטר אובן על חום מקסימלי עד להשחמה. קולפים את הקליפות מהנקטרינות, מוסיפים את כל המרכיבים פרט לשמן וטוחנים עם בלנדר מוט למחית חלקה. מזלפים בהדרגה את השמן עד לקבלת מרקם אחיד וסמיך.
  3. הגשה: מערבבים את כל מרכיבי הסלט מלבד הגבינה והנקטרינות ומוסיפים את הרוטב. מערבבים בעדינות על מנת לא למעוך את העלים. מניחים בצלחות הגשה, מפזרים מסביב את הנקטרינות ומחלקים שווה את הגבינה בין הצלחות.

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

סלמון עם פירה גזר ופיסטוק

 

המרכיבים:

600-800 גרם סלמון, פרוס ל-4 יחידות

25 גרם חמאה מומסת

1 כף שמן זית

 

לקרם:

50 גרם פיסטוקים קלופים

1/4 כוס שמן זית

5-6 גזרים קלופים ופרוסים

1 בצל סגול חתוך לרצועות

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 38%

חופן תרד נקי 

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את קרם הגזר והפיסטוקים: קולים את הפיסטוקים עם שמן הזית בטוסטר אובן עד להזהבה. טוחנים.
  2. מכניסים את שאר המרכיבים מלבד התרד לתבנית בטוסטר אובן. מכסים בנייר כסף ווצולים 40 דקות על חום של 200 מעלות, עד לריכוך. בינתיים יוצקים על עלי התרד מים רותחים. משאירים את העלים במים כרבע שעה, מסננים וסוחטים. 
  3. טוחנים את הגזרים, השמנת והבצל יחד עם התרד. בקערה מערבבים את מחית הפיסטוקים עם הגזר. מוסיפים 1/2 כף מלח ו-1/4 כפית פלפל לבן.
  4. הגשה: מחממים טוסטר לחום מקסימלי. מניחים את הסלמון על צד העור, ממליחים ומפלפלים . כאשר צבעו של הדג הופך ורוד מחכים עוד 2 דק ומכבים. מניחים על צלחת מקרם הגזר ופילה סלמון 

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

קומפוט פירות קיץ וגלידת וניל

 

המרכיבים:

4 נקטרינות חצויות ומגולענות

4 אפרסקים מגולענים וחצויים

3 כפות סוכר חום

3 עלי מרווה קצוצים גס- לא חובה

5 כפות יין אדום

250 גרם גלידה וניל

 

להגשה:

שברי ביסקוויטים במבחר טעמים - לא חובה

 

אופן ההכנה:
  1. מחממים את הטוסטר לחום מקסימלי הכי גבוה. מפזרים על תבנית הטוסטר באופן שווה סוכר חום ומרווה. מניחים מעל את חצאי הפירות כשקליפתם כלפי מעלה. צולים 20 דקות עד להשחמה.
  2. מוציאים מתנור, מוסיפים מייד יין אדום לתבנית ומגרדים את התחתית עד שנוצר רוטב. מסירים בעדינות את הקליפה מעל הפירות (שאמורה להיות מוסר בקלות)
  3. הגשה: מניחים בכל כלי הגשה 3 חצאי פירות עם רוטב אדום וכדור גלידה.

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

  • גולן גורפינקל הוא השף המצודד של מסעדת "דלאל". שבזי 10, תל אביב. 03-5109292

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
סלמון עם פירה גזר ופיסטוק
צילום: ירון ברנר
צילום: תומי הרפז
גולן גורפינקל
צילום: תומי הרפז
מומלצים