שתף קטע נבחר

מחקר מצא: הדרך הכי יעילה להפיג חרדה

אם אתם חשים מתח בלתי נסבל, צאו להליכה בחוץ: חוקרים באוניברסיטת פרינסטון גילו בעכברים את המנגנון המקשר בין פעילות גופנית סדירה להפחתת חרדה, והוכיחו כי היא מייצרת במוח נוירונים חדשים המרגיעים תחושות שליליות

אם אתם לחוצים, פשוט תתחילו ללכת: חוקרים גילו שהליכה מתונה או ריצה קלה מפעילה תאי עצב במוח האחראים על הרגעת החושים.

 

התועלת שבפעילות גופנית בהקשר של מתח ושל דיכאון הייתה ידועה זה מכבר, אך המנגנון הפיזי שעומד מאחורי התופעה נותר עד כה בגדר תעלומה. המחקר החדש, שנערך בעכברים ופורסם ב-Journal of Neuroscience, הוכיח שככל שהם היו פעילים יותר כך הופעלו במוחם נוירונים מרגיעים. כאשר העכברים נחשפו לגורם מתח כלשהו, הנוירונים דאגו לנטרל אותו.

 

 

עוד חדשות בריאות ב-ynet:

  

החוקרים מאוניברסיטת פרינסטון חילקו את העכברים לשתי קבוצות: באחת הם התרוצצו מסביב, ובשנייה לא ביצעו פעילות. החוקרים בדקו את מספר תאי המוח שנוצרו לאחר הפעילות הגופנית, וגילו כי בעכברים שרצו נוצרו נוירונים חדשים.

 

לאחר מכן הניחו החוקרים את העכברים במים קרים כדי ליצור סביבה רוויית מתח, וכפי שצפו, חלק גדול מהנוירונים החדשים "נדלקו" בהיפוקמפוס, אזור במוח הקשור בתגובות הרגשיות שלנו.

 

במוחם של העכברים שרצו השתחררו במהירות נוירונים מרגיעים והפחיתו את החרדה המיותרת.

 

כעת מקווים החוקרים כי יוכלו להשתמש בפענוח המנגנון לטובת פיתוח טיפולים מתאימים לאנשים הסובלים מהפרעות חרדה, כיוון שהאופן שבו המוח מתאים את עצמו לסביבה ולאורח החיים של אותו אדם הולך ונחשף.

 

לכאורה, אומרים החוקרים, תאי מוח צעירים רגישים יותר לשינויים מאשר רכיבים בוגרים, מה שאמור היה להעלות את רמת החרדה דווקא ולא להפחית אותה, אך מתברר כי הפעילות הגופנית מחזקת את המנגנון הרלוונטי במוח ומונעת מהתאים לפעול פעילות יתר.




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המוח מתאים את עצמו לסביבה הרגשית שלנו
צילום: Index Open
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים