שתף קטע נבחר

כן, גם גלידה: 7 מזונות-על שבריא לאכול בקיץ

העונה החמה היא הזדמנות מצוינת להתמקד במאכלים קלילים שמסייעים לנו להתגונן מפני סרטן, מחלות לב ואלצהיימר. מה כדאי לשים על הצלחת - או לפחות בגביע הגלידה שלכם?

כולנו מחפשים אוכל קליל יותר בקיץ, אבל זאת לא סיבה לנשנש רק קרטיבים ולוותר על הבריאות. הנה כמה רעיונות למזונות שלא יעיקו עליכם בחום הכבד - וגם יספקו לגוף כל מה שהוא צריך כדי לעבור את העונה החמה:

 

 

תזונה שטובה לבריאות:

 

1. מזונות מהים

דגי הים הצפוני, כמו סלמון, מקרל וסרדינים עשירים בחומצות שומן מסוג אומגה 3, אשר מפחיתות את התהליכים הדלקתיים בגוף ובכך מקטינות את הסיכון ללקות בהתקף לב.

 

2. מזונות מעצים ושיחים

אוכמניות אפשר להשיג בשפע בקיץ, והן עשירות בסיבים מסיסים שמסייעים להפחית את רמות הכולסטרול בגוף. הן עשירות בוויטמין C ו-K, נוגדי חמצון שמאיצים תהליכי החלמה בגוף. אוכמניות, פטל וגם אפרסקים יכולים להיות תוספת מרעננת לדגני הבוקר שלכם, למשל.

 

פירות הדר כמו לימונים, ליים ותפוזים עשירים גם הם בוויטמין C ומשתלבים היטב במשקאות קיץ או כקישוט למנות יקריות. ויטמין C הוא נוגד חמצון החיוני לבריאות העור ולתפקוד כלי הדם, וכפי שהוכיחו כמה מחקרים עדכניים - יעיל גם במניעת אלצהיימר.

 

3. מזונות מגינת הירק

סלט תרד עשיר בוויטמינים A ו-K ולפחות 15 פלבנואידים שונים, רכיבים נוגדי חמצון המדכאים התפתחות של מחלת האלצהיימר.

 

ככל שתוסיפו יותר ירקות לסלט, כך ישתפר טעמו - וגם תרוויחו הרבה יותר בריאות. מחקרים רבים מאשרים שבכל הירקות כמעט יש יתרונות בריאותיים חשובים מאוד, ומוכיחים שנשים שצורכות 12 מנות ירק בשבוע, למשל, סובלות פחות מהידרדרות קוגניטיבית מאשר נשים שצורכות פחות ירקות.

 

אל תשכחו להוסיף עגבניות לסלט, כדי ליהנות מליקופן ומנוגדי חמצון. שמן זית ישתלב מצוין במנה, בזכות רכיבים אנטי-דלקתיים הקשורים בהפחתת הסיכון למחלות לב ובהגנה מפני סרטן.

 

הוסיפו אוכמניות ופטל לתפריט היומי (צילום: Sutterstock) (צילום: Sutterstock)
הוסיפו אוכמניות ופטל לתפריט היומי(צילום: Sutterstock)

 

4. מזונות עם קשית

במקום משקאות קלים עתירי סוכר וחומרים מלאכותיים, הכינו בעצמכם תה קר או קפה קר, ותגנו על עצמכם ממחלות לב, מחלות של דרכי הנשימה, שבץ, סוכרת וזיהומים. קפה אף עשוי להגן על נשים מפני סרטן השד.

 

מחקרים אחרים גילו שאנשים בגיל המעבר ששתו ספל קפה או שניים ביום היו בעלי סיכון מופחת ללקות באלצהיימר.

 

5. מזונות מהשדה

בדרך כלל תירס אינו נכלל ברשימת המזונות הבריאים בשל תכולת העמילן הגבוהה שבו, אבל הוא מספק גם סיבים תזונתיים, ברזל והוויטמינים B6 ו-C. כל אלה רכיבים חשובים במניעה של בעיות לב.

 

תירס אף עשיר בקרוטנואידים, המגינים מפני מחלות לב וגם מפני סוגי סרטן מסוימים.

 

6. מזונות מהמשק

הוסיפו עוף לתפריט היומי שלכם: הוא מכיל ויטמין B3 ו-B6, המגינים מפני סרטן ומחלות אלצהיימר.

 

עוף גם מכיל סלניום, המסייע בהגנה מפני סרטן ומועיל גם לתפקודה של בלוטת התריס.

 

7. מזונות מהמחלבה

תשמחו לשמוע שבשל היותה עתירת פחמימות, גלידה היא מקור מצוין לאנרגיה עבור כל פעילויות הקיץ שלכם. אם היא עשויה מחומרים טבעיים בלבד, היא גם מקור טוב לוויטמינים ולסידן, המסייע לשמור על לחץ דם תקין, להפחית את הסיכון לסרטן המעי, להקל תופעות קדם-וסתיות ולהקטין את הסיכון לאבנים בכליות.

 

אם אתם סובלים מכולסטרול גבוה, סוכרת או רגישות ללקטוז, עדיף כמובן להימנע מגלידה.




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
מקור נפלא לאנרגיה עבור פעילויות הקיץ
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מומלצים