שתף קטע נבחר

ועדת הכלכלה דורשת להוזיל המים ב-10%-15%

יו"ר הוועדה ברוורמן דורש מהממשלה להוסיף לחוק ההסדרים את חובת רשות המים להפחית את תעריפי המים, כתנאי לקידום הצעתה לצמצם את מספר התאגידים. מאיים: נפצל את הפרק מחוק ההסדרים למסלול חקיקה רגיל שאיננו מוגבל בזמן

יו"ר ועדת הכלכלה, ח"כ אבישי ברוורמן (עבודה) דרש היום (ד') מהממשלה להוסיף לחוק ההסדרים את חובת רשות המים להפחית את תעריפי המים ב-10%-15% כתנאי לקידום הצעתה לצמצם את מספר תאגידי המים. ברוורמן ביקש לקבל את תשובת הממשלה עד מחר (ה') בצהרים, לפני המועד שקבע להצבעה על נושאי המים בחוק. אם היא לא תגיע או תהיה שלילית הוא יפצל את הפרק מהחוק למסלול חקיקה רגיל שאיננו מוגבל בזמן.

 

 

ברוורמן נאחז בהודעת סמנכ"ל משרד האנרגיה והמים, חזי ליפשיץ, שנמסרה לוועדה ביום שני, לפיה השר סילבן שלום בוחן הפחתה משמעותית של תעריפי המים. הוא הגיב על הסיכום בין האוצר למרכז השלטון המקומי על הרפורמה במבנה התאגידים וצמצום מספרם, הכולל הפחתה של 5% בתעריפי המים המעוגן בהצעת החוק. ליפשיץ אמר כי 5% "זה מעט מדי וקוסמטי". בשיחה עם ynet הוא הוסיף שמדובר ב-10%-15%.

 

את דרישת פיצול נושא המים מהחוק העלו הח"כים מיקי רוזנטל (עבודה) ואיילת שקד (הבית היהודי) אחרי שסמנכ"ל הכלכלה של רשות המים, גלעד פרננדס, הודיע כי מחירי המים לא ירדו אפילו אם הרפורמה שתביא לצמצום מספר התאגידים תוריד את עלויות הפעלתם ב-180 מיליון שקל. זאת, בגלל העלויות המתייקרות של התפלת המים ועלויות סבסוד מחירי המים לחקלאים.

 

רוזנטל אמר כי ב-2001 נקבע "מחיר שערורייתי" להתפלה. הוא הסביר כי המכרז למתקן התפלה הראשון באשדוד, בו היתה שותפה גם החברה לישראל, יצא בתקופתו של ניר גלעד, המכהן כיום כמנכ"ל החברה לישראל, בתקופה בה שימש כחשב הכללי באוצר. מחיר המים כלל בתוכו את עלות ההקמה של המתקן הראשון. "אבל במכרז למתקן השני", טוען רוזנטל, "נקבע מחיר גבוה יותר, למרות שהוא לא כלל את עלויות הקמת המתקן, וזו שערורייה ציבורית שצריך לחקור".

 

סגן הממונה על התקציבים באוצר, שאול מרידור, טען כי הסבסוד לחקלאות יורד בכל שנה בהדרגה עד לביטולו תוך 7 שנים. על טענת רוזנטל לגבי מחיר ההתפלה היקר הוא הגיב שהמחיר נקבע במכרז, "לאחר תחרות קשה שהביאה למחירים הנמוכים ביותר בעולם".

 

על הדרישה לפצל את נושא המים מהחוק, שהעלו רוזנטל ואיילת שקד, "בגלל בזבוז הכספים המשווע שיצרו התאגידים",כטענתה, אמר מרידור שהוא מקווה כי לא נגיע לכך.

 

סמנכ"ל העמותה החברתית ידיד, רן מלמד, אמר כי השאלה היא איך לוודא שהצרכנים ירוויחו מהמהלך, אחרי שהקמת התאגידים "יצרה מערכת חשבונאית מסועפת, שמטרתה להוציא כסף מהצרכן". מלמד דרש להוריד את המע"מ על המים, להרחיב את הזכאות להנחות גם למי שמקבל הבטחת הכנסה או מזונות ולהודות שרפורמת התאגידים נכשלה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים