שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    צילום: index open

    מסיבת זוקיני: אינספור מתכוני קישואים

    פתיח, עיקרית ואפילו קינוח - ארוחה שלמה וצמחונית עם קישואים היא פשוט חגיגה מתמשכת. אינספור מתכונים עם קישואים כלחמניות זוקיני וגבינה בולגרית, קישואים ממולאים בגרגירי חומוס ואורז ברוטב לימון ונענע, מאפינס גזר וקישואים ועוד

    מבושל, מטוגן, אפוי או ממולא - קישואים תמיד ישמחו להשתלב באוכל. טעמם העדין מתאים לסלטים, פסטות וגם למאפים. הנה מגוון וריאציות שונות למנות קישואים שיגרמו לכם לחשוב פעמיים לפני שתוותרו על הירק המשגע הזה.  

     

    עוד בערוץ האוכל:

    הגל הוורוד: יין רוזה פריזאי

    ברומא אכול כרומאי: סיור המסעדות של רפי

    מלכת הטריקולור: 4 מתכוני גבינת קממבר

     

    פתיחים עם קישואים

    כל פותחי התיאבון הירוקים כלביבות קישואים בטעם פלאפל, סלט עם פטרוזיליה וגם יקיר העדה הפולנית והבלקנים - גיבץ'.

     

    לביבות קישוא, גבינת פטה ונענע

     

    גיבעץ' - שְמַאטֶס קישואים.

    מתכון של נורית טל: "מאכל משובח, שנמנה על המאכלים שטעימים יותר מחר. מי יכול לחכות עד מחר, אפילו לחכות עד שיתקרר אין לי סבלנות".

     

    המרכיבים:

    1 ק"ג קישואים

    2 קופסאות (100 גרם) רסק עגבניות

    2 ו-1/2 כפות שמן זית

    אורגנו מיובש

    מלח ופלפל שחור

     


    (צילום: נורית טל)

     

    אופן ההכנה:

    1. קולפים את הקישואים, חוצים לאורך ופורסים לפרוסות בעובי של כ-4-3 מילימטר. מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הקישואים והאורגנו, מקפיצים ומערבבים, עד שחלק מהקישואים משחימים קלות.
    2. מוסיפים את רסק העגבניות וממשיכים לערבב ולבשל כ-10 דקות.
    3. מוסיפים 2 כוסות מים, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה על להבה בינונית. מקטינים להבה ומבשלים כשעה וחצי. מדי פעם מערבבים ובודקים את כמות הנוזלים, במידה וחסר מוסיפים מעט מים.
    4. לקראת סיום הבישול, במידה ויש יותר מדי נוזלים, מגבירים את האש ומבשלים, עם מכסה, עד שרוב הנוזלים מתאדים. בסיום אמורים להתקבל, סמרטוטי קישואים ברוטב עגבניות.

     

    בצד: לחמניות זוקיני וגבינה בולגרית

    מתכון של ארז קומרובסקי

     

    המרכיבים ל-20 לחמניות:

    600 גרם קמח כפרי

    300 גרם קישואים מגוררים גס מסוננים במסננת וסחוטים

    150 גרם קוביות גבינת המאירי מושרית במים חצי שעה (כדי להוציא ממנה את המליחות)

    20 גרם שמרים טריים

    300 גרם יין לבן יבש

    1 כפית זרעוני אניס

    2 כפיות שמן זית

    1/2 1 כפיות מלח

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     

    אופן ההכנה:

    1. מנפים את הקמח ומערבבים עם השמרים. לשים עם היין הלבן עד לקבלת קצף אחיד ומוסיפים את הקישואים הסחוטים וזרעוני האניס, הגבינה והמלח. ממשיכם בלישה עוד כ-6 דקות לערך.
    2. מוסיפים את שמן הזית וממשיכים ללוש עוד כדקה. מניחים את הבצק לתפוח מכוסה בניילון כ-45 דקות. מכניסים למקרר למספר שעות.
    3. מוצאים ומחלקים ל-20 כדורים קטנים. ויוצרים מכול כדור לחמניות מאורכות ומניחים לתפוח על נייר אפייה מקומח. מחממים תנור לחום של 200 מעלות כשתבנית האפייה בה משתמשים לאפייה מתחממת בתנור.
    4. כשהלחמניות תפוחות היטב (עניין של שעה-שעה וחצי, תלוי בטמפרטורת החדר במטבח) מעבירים בעדינות את נייר האפייה עם הלחמניות לתבנית חמה שחיממתם בתנור. מכניסים לאפייה עם לחות ואדים (כלומר: תבנית עם מים בתחתית התנור) ואופים כ-20 דקות. מצננים מעט ומגישים .

     

    לעיקרית: קיש, פסטה וקציצות!

    את טעם הקישואים משדכים למרכיבים בעלי טעם חזק יותר בממולאים, פשטידות, פסטות וגם קציצות. בקיצור - רק להוסיף סלט ירוק ורענן בצד ויש כאן מנה עיקרית לתפארת.

     

    בוקטיני עם זוקיני וכרישה

     

    קישואים ממולאים בחומוס ואורז ברוטב לימון ונענע

    מתאים כמנה ראשונה או עיקרית צמחונית. (מתכון של עפרי זוטא, "על השולחן")

     

    המרכיבים ל-10 מנות:

    10 קישואים עגולים

     

    למלית:

    1 כוס אורז לריזוטו, מומלץ להשתמש בריזוטו מזן ארבוריו

    1/2 כוס גרגרי חומוס קטנים מבושלים

    2 כפות שמן זית ועוד קצת לזילוף

    2 עגבניות, קצוצות דק

    3 שיני שום, כתושות

    2.5 כוסות מים

    1 כף נענע יבשה

    מלח, לפי הטעם

     

    לרוטב:

    1/2כוס מיץ לימון טרי

    4 כוסות מים (או ציר ירקות/עוף)

    2 כפות שמן זית

    2 כפות סילאן טבעי

    מלח

    2 כפות נענע יבשה

     

    עגלגלים. קישואים (צילום: יעל גרטי) (צילום: יעל גרטי)
    עגלגלים. קישואים(צילום: יעל גרטי)

     

    אופן ההכנה:

    1. מסירים את החלק העליון של הקישואים ושומרים בצד. מרוקנים את התוכן
    2. מכינים את המלית: מחממים סיר רחב עם 2 כפות שמן ומאדים עגבניות ושום 3 דקות על להבה בינונית.
    3. מוסיפים מים, מתבלים במלח ומביאים לרתיחה. מבשלים ללא כיסוי 3 דקות על להבה נמוכה.
    4. מוסיפים אורז, חומוס ונענע יבשה ומבשלים עוד כ-5 דקות עד שמתקבלת עיסה דלילה למראה.
    5. מכינים את הרוטב: מבשלים את חומרי הרוטב 3 דקות. טועמים ומתקנים תיבול.
    6. ממלאים ומבשלים: ממלאים את הקישואים במלית (לא עד למעלה), מזלפים שמן זית ומכסים בכיפות הקישואים.
    7. מניחים את הקישואים בסיר רחב, יוצקים את הרוטב עד שני שליש מגובהם ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 50 דקות עד לריכוך. מגישים חם או פושר, מומלץ עם יוגורט ליד. 

     

    פתיתים אפויים עם קישואים

    פשוט, טעם וממכר. אפשר לאכול חם, פושר וקר. טעים גם למחרת, אבל בדרך כלל לא נשאר. הכמויות אינן מחייבות אפשר להוסיף ולהוריד לפי הטעם.

     

    המרכיבים:

    2 קישואים גדולים

    2 כפות שמן זית

    מעט אורגנו מיובש

    2 כוסות פתיתים

    30 גרם צנוברים

    100 גרם גבינה בולגרית או פטה

    פטרוזיליה או כוסברה

    מלח

     


    (צילום: נורית טל)

     

    אופן ההכנה:

    1. קולפים את הקישואים ופורסים לפרוסות דקות. מטגנים בשמן זית עד להשחמה. מתבלים במלח ובאורגנו. קולים את הצנוברים במחבת יבשה, תוך הקפצה, עד שמשחימים.
    2. מבשלים את הפתיתים: מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הפתיתים ומערבבים עד שהם משחימים מעט.
    3. מוסיפים 2 כוסות מים ומעט מלח, מכסים ומביאים לרתיחה. מקטינים את הלהבה, מכסים ומבשלים 6 דקות. בתום הבישול משאירים את הסיר מכוסה למשך 5 דקות נוספות.
    4. מעבירים את הפתיתים לקערה, מוסיפים את הקישואים ומערבבים. מפוררים מעל את הגבינה, מפזרים את הצנוברים והפטרוזיליה או הכוסברה.

     

    ולקינוח - עוגות קישואים

    גפ בקינוח קישוא, תתפלאו, יכול רק להוסיף. 4 אפשרויות מעולות:

     

    1. עוגת קישואים - אף אחד לא ינחש ממה היא עשויה

    2. קוגל קישואים מופלא

     

    3. מאפינס גזר וקישואים

    המתכון הלא שגרתי שלפניכם נוטל השראה מתרבות המאפין האמריקאית והמפוארת. הוא כולל קישואים, שמקורם בעולם החדש וגזר, מרכיב אהוב בעוגות המקומיות. למרבה השמחה, התוצאה הצבעונית עומדת בקו אחד עם הטעם והמרקם המעולה (רועי ירושלמי).

    מתכון של רוני ונציה.

     

    המרכיבים ל-10-12 מאפינס:

    2 כוסות קמח (280 גרם)

    ‭3/4‬ כפית אבקת אפייה

    ‭1/2‬ כפית אבקת סודה לשתייה

    ‭1/3‬ כפית מלח

    ‭3/4‬ כפית קינמון

    ‭1/3‬ כוס ‭65)‬ גרם) סוכר רגיל

    ‭1/3‬ כוס ‭65)‬ גרם) סוכר חום בהיר

    1 כוס (225 מ"ל) שמן

    2 ביצים

    2 גזרים בינוניים מגוררים דק

    2 קישואים מגוררים דק

    1.5 כפיות תמצית וניל טהור

     

     (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
    (צילום: shutterstock)

     

    אופן ההכנה:

    1. משמנים תבנית אפייה למאפינס ומניחים עטרת נייר בכל שקע.
    2. מנפים לתוך קערה בינונית את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, המלח והקינמון.
    3. בקערת מערבל שמים את שני סוגי הסוכר, השמן, הביצים, הגזר, הקישואים המגוררים והווניל, ומערבלים היטב בעזרת וו הגיטרה, עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבלים מעט במהירות נמוכה רק עד שהקמח נספג. ‭
    4. ממלאים כל שקע בתבנית ב‭1/3-‬ כוס בלילה, כך שהוא לא מלא עד הסוף, אלא רק עד ‭3/4‬ מגובהו
    5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך ‭25-20‬ דקות עד שהמאפינס מזהיבות וצבעם מעט שחום וקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי. מצננים 10 דקות בתבנית על רשת ואז מעבירים לרשת לצינון מלא.

     

    5. מאפינס קישואים וגבינת עיזים

    מאפינס מלוחים ונימוחים עם ציפוי קראמבל פריך. נסו לשדך להם ריבה - התוצאה תפתיע גם את הספקנים שביניכם. (מתכון של עפרי זוטא, "על השולחן")

     

    המרכיבים ל-12 מאפינס:

    400 גרם (3 קישואים גדולים או 6 קטנים) פרוסים דק על קליפתם

    50 גרם (1/2 כוס) קמח תירס

    70 גרם (1/2 כוס) קמח

    1.5 כפיות אבקת אפייה

    1 כפית מלח

    1 כפית סוכר (לא חובה)

    2 ביצים

    1 גביע יוגורט

    1/3 כוס שמן זית או שמן צמחי אחר

    1 גליל גבינת פרומעז מפוררת גס

     

    לקראמבל:

    100 גרם (כ-3/4 כוס) קמח

    50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות

    מלח

     

     (צילום: דניאל לילה) (צילום: דניאל לילה)
    (צילום: דניאל לילה)

     

    אופו ההכנה:

    1. מרפדים תבנית מאפינס במנז'טים (או משמנים היטב ומקמחים).
    2. מכינים קראמבל: מעבדים קמח, חמאה ומלח במעבד מזון לקבלת פירורים. מכסים ושומרים במקרר.
    3. מכינים את תערובת המאפינס ואופים: מערבבים שני סוגי קמח, אבקת אפייה, מלח וסוכר בקערה.
    4. בקערה נפרדת טורפים ביצים עם שמן ויוגורט. מאחדים את שתי התערובות. מוסיפים קישואים ופרומעז ומערבבים קלות.
 יוצקים את התערובת לתבנית שקעים ומפזרים מלמעלה את תערובת הפירורים.

    5. אופים 25 דקות, בתנור שחומם ל-190 מעלות או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים).

     

    גיוונים:

    • ממירים את הפרומעז בגבינת פטה מפוררת.
    • מוותרים על הקראמבל ומקשטים את המאפים בפרוסות דקות של קישוא ומלח גס.

     

     

     

     

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: ירון ברנר
    קישוא על מצע טחינה
    צילום: ירון ברנר
    מומלצים