שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    צילום: אייל קרן
    טארט לימון מוסיף המון
    רותי קינן מתה על טארטים ועל כאלה הממולאים בקרם לימון - עוד יותר. 2 מתכוני טארט לימון חמצמצים שכולם אוהבים: טארטלטים עם קרם לימון ופירות העונה וגם טארט לימון גדול ומלכותי

    כשהחיים נותנים לי לימונים, והמזווה שלי כבר מלא בליקר לימונצ'לו ובמרקחת לימונים מיבול הלימונים האחרון שקיבלתי מחברים, אני מכינה מהם עוגות, או ליתר דיוק טארטים.

     

    עוד בערוץ האוכל:

     

    כחובבת טארטים נלהבת, יש בידי כמה מתכונים מנצחים לגרסאות השונות של הטארט הזה. שתיים מהן הכנתי לאחרונה בעקבות משלוח לימונים נהדרים מהעץ הנדיב של יקירינו הירושלמיים. ההבדל ביניהן הוא בקרם - האחד אפוי בתנור והשני מבושל על כיריים.

     

    אל תחפשו במתכונים האלה פוליטיקלי קורקט תזונתי; האחד מכיל שמנת מתוקה והשני - חמאה, רחמנא ליצלן. הנחמה היחידה היא שדי במנות קטנות כדי לספק את התשוקה - הם כל כך עשירים, מרעננים וטעימים. מי שעושה דיאטה - שיתרחק. ראו הוזהרתם!


     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     

     

    שנייה לפני שמתחילים – הערה (מרגיעה!) על קרם לימון: אף כי לא מדובר במתכונים מסובכים מאוד, הטארטים שלפניכם בכל זאת מורכבים מכמה שלבי הכנה, כך שכדאי להתארגן מראש. לקרם גם דרושה סבלנות; יש לטרוף אותו בהתמדה במשך כ-10 דקות כשהוא נתון בקערה המונחת מעל סיר מים רותחים על הכיריים. בינינו, זה הרבה פחות מסובך ורגיש ממה שזה נשמע, אבל כדאי להביא זאת בחשבון.

     

    טארט לימון

    עוגה צרפתית קלאסית, המורכבת מקלתית פריכה וקרם שמנת-לימון אפוי. מי שמעוניין להוסיף חטא על פשע מוזמן לצפות אותה בקצפת - אבל ממש לא מוכרחים.

     

    המרכיבים לתבנית בקוטר 26 ס"מ:

     

    לבצק:

    2 כוסות קמח

    50 גרם אבקת סוכר

    100 גרם חמאה חתוכה לקוביות

    1 חלמון

     

    למלית:

    6 ביצים

    1/3 1 כוסות סוכר

    3/4 כוס מיץ לימון

    קליפה מגוררת מ-1 לימון

    1 מכל שמנת לקצפת

     

    טארט לימון (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    טארט לימון(צילום: ירון ברנר)

     

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את הבצק: מערבבים את הקמח עם הסוכר, מוסיפים את החמאה ומעבדים לתערובת של פירורים גדולים. מוסיפים את החלמון ואם צריך כף אחת מים קרים ואוספים לכדור בצק אחיד. עוטפים בניילון ומצננים במקרר שעה לפחות.
    2. מרדדים את הבצק ומרפדים בו את הבסיס והדפנות של תבנית הטארט. דוקרים את הבצק בכמה מקומות, מצמידים לו רדיד אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך 10 דקות.
    3. מסירים את רדיד האלומיניום וממשיכים לאפות 5 דקות נוספות או עד שהבצק מזהיב קלות. מוציאים מהתנור ומצננים את הקלתית האפויה. משאירים את התנור דולק.
    4. מכינים את המלית: טורפים את הביצים והסוכר לתערובת אוורירית. מוסיפים את המיץ וקליפת הלימון וטורפים היטב. מוסיפים את השמנת ומערבבים לתערובת אחידה.
    5. מניחים את התבנית עם הקלתית האפויה על מדף התנור ושולפים אותו מעט. יוצקים את המלית לתוך הקלתית בעזרת מצקת. מחליקים את המדף בזהירות חזרה לתנור וממשיכים באפייה. אופים 25 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים היטב לפני ההגשה.

     

    טארטלטים עם קרם לימון

    מתכון המבוסס על הטארטלטים הנהדרים של פייר הרמה , מי שהיה בעבר הרחוק השף של הפטיסרי של מעדניית פושון הפריזאית.

     

    המרכיבים לכ-24 טאטרלטים קטנים או 12 גדולים או 2 טארטים בקוטר 20 ס"מ:

     

    לבצק:

    150 גרם חמאה רכה

    100 גרם אבקת סוכר

    1 ביצה

    2 כוסות קמח

    קורט מלח

     

    לקרם:

    1 כוס סוכר

    קליפה מגוררת מ-2 לימונים

    4 ביצים

    2/3 כוס מיץ לימון טרי

    250 גרם חמאה בחום החדר

     

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את הבצק: מערבלים במיקסר את החמאה עם אבקת הסוכר לתערובת חלקה. מוסיפים את הביצה וממשיכים לערבל.
    2. מערבבים את הקמח עם המלח ומוסיפים בהדרגה תוך כדי ערבול. מפסיקים לערבל ברגע שנוצר בצק חלק. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר שעתיים עד 48 שעות.
    3. מרדדים את הבצק לעלה דק, קורצים עיגולים ומרפדים את התחתית והדפנות של 12 תבניות טארטלטים בקוטר 7 – 10 ס"מ. דוקרים בכמה מקומות, מהדקים לבצק נייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך 10 דקות. מסירים את הנייר ואופים 5 דקות נוספות. מצננים.
    4. מכינים את הקרם: מניחים את הסוכר והקליפה בקערה חסינת חום ומערבבים תוך מעיכת הקליפות לתוך הסוכר. מוסיפים את הביצים וטורפים היטב. מוסיפים את המיץ ומערבבים. מעמידים את הקערה על סיר עם מים רותחים הניצב על אש בינונית. ממשיכים לטרוף את התערובת על האדים עד שהיא חמה מאוד (כ-80 מעלות) וסמיכה (כ-10 דקות).
    5. מסירים מהאש, מצננים מעט ומעבירים את התערובת דרך מסננת לקערה אחרת. מוסיפים את החמאה בהדרגה, תוך כדי טריפה מתמדת (רצוי עם מיקסר חשמלי), עד שמתקבל קרם חלק. מצננים שעתיים לפחות.
    6. ממלאים את הקלתיות המוכנות בקרם. אפשר לקשט בפירות העונה.

     

     

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים