שתף קטע נבחר

הסכם חלוקת הכנסות בין מצפה רמון לרמת נגב

הסכם בין המועצה האזורית רמת הנגב למצפה רמון קובע כי המועצה תעביר לעיירה מדי שנה 2.5 מיליון שקל, על מנת ליצור חלוקה שוויונית יותר של הכנסות. עוד הוסכם כי הרשויות ישתפו פעולה בתחומים נוספים כמו חינוך, סביבה ותיירות. מו"מ על הסכם דומה עם ירוחם עלה על שרטון

הסכם חלוקת הכנסות היסטורי בין המועצה האיזורית רמת הנגב לבין מצפה רמון. ההסכם, שאושר אמש (א') במליאת מועצת מצפה רמון, קובע כי המועצה האזורית רמת הנגב תעביר אליה מדי שנה 2.5 מיליון שקל.

 

כעת ממתינות הרשויות לאישור ההסכם על ידי שר הפנים, ח"כ גדעון סער (הליכוד), שרק לפני שבועיים הורה להקים ועדת חקירה לבחינת חלוקת הגבולות בין רשויות מקומיות בדרום, על מנת ליצור חלוקה שוויונית יותר של הכנסות הארנונה ממרכזי תעשייה, מסחר ובסיסי צבא.

  

במהלך הדיונים הוסכם כי בין שתי הרשויות המקומיות יתקיימו שיתופי פעולה נוספים, בהם הקמת יחידה סביבתית משותפת שתביא לחיסכון תקציבי, פעילות תיירותית משותפת ופרויקטים משותפים בתחומי החינוך והרווחה.  

 

מבט עילי על מצפה רמון. שיתוף פעולה בשורת תחומים (צילום: באדיבות Lowshot) (צילום: באדיבות Lowshot)
מבט עילי על מצפה רמון. שיתוף פעולה בשורת תחומים(צילום: באדיבות Lowshot)

 

נושא חלוקת ההכנסות מעורר מחלוקת בקרב הרשויות הדרומיות, בהן גם ירוחם. ברמת נגב ניהלו משא ומתן גם עם מועצת ירוחם, בראשות ראש המועצה מיכאל ביטון, אולם המאמצים שם לא נשאו פרי. ההכנסות העצמאיות של רמת נגב, ללא מענקי איזון ותקציבים ממשרדי הממשלה השונים, עומדות על כ-30 מיליון שקל בשנה. הכנסותיה של מצפה רמון (שרק לאחרונה זכתה לארנונה ממלון היוקרה "בראשית" העומדת על קרוב למיליון שקל בשנה) עומדות על כ-25 מיליון שקל בשנה.

 

"נושא חלוקת ההכנסות בין הרשויות מעסיק אותנו כבר כמה שנים", אמר ראש מועצת רמת נגב שמוליק ריפמן. "כבר לפני כחמש שנים נקבע כי רמת הנגב תעביר חלק מהכנסותיה למצפה רמון. כיום בשלו התנאים. ההסכם יחזק את מצפה רמון ואת מרחב הנגב כולו".

 

"משנת 2008 אנחנו במו"מ", הודתה ראש מועצת מצפה רמון פלורה שושן. "זה היה מאוד קשה. ניסינו כל הזמן לשפר עמדות. הייתה התלבטות קשה במועצה אם לאשר את ההסכם או לא. אבל למדנו שלאורך השנים ועדות חקירה לחלוקת הכנסות וגבולות קמות ונופלות וחשוב למצוא פיתרון".

 

חילופי האשמות בין רמת הנגב לירוחם 

לגבי הדיונים עם המועצה בירוחם אמר ריפמן כי "לא הצלחתי להגיע להידברות עם המועצה למרות שמזה שנתיים אני מנהל עמם מו"מ. לתוך ההידברות על תקציב הייתה הרבה מאוד פוליטיקה. ראש המועצה מיכאל ביטון דחה את כל ניסיונות ההידברות האמיתיים. הוא לא רוצה להגיע להידברות אלא לכנסת". דובר המועצה ציין כי דבריו של ריפמן אינם משקפים נכונה את תהליך המו"מ.

 

"שמוליק ריפמן רוצה להיות בעל הבית של כל אדמות הנגב ולחלק צדקה לעניים", אמר ראש מועצת ירוחם ביטון. "מעניין לשאול מדוע אחרי שלוש שנים הוא חותם על ההסכם כשבועיים לאחר הקמת ועדת הגבולות. הוא עדיין בעל הקרקע והכסף, ומחלק כספים לפי רצונו".

 

ביטון הביע תרעומת על העובדה כי רמת הנגב תקבל את הארנונה מעיר הבה"דים, המוקמת כיום על צומת הנגב, וטען כי מדובר ברמייה של ירוחם. יש לציין כי מועצת ירוחם עתרה לבג"ץ בנושא. 

 

עוד אמר ביטון כי "ירוחם היא שיזמה את כל מפגשי ההידברות והפשרה עם המועצה האזורית רמת נגב. צוות בראשותי גם הופיע בפני מליאת רמת נגב להצגת עמדותינו. ירוחם גם הגישה בכתב הצעות פשרה. רמת נגב מעולם לא (...) ירוחם פעלה בכלים משפטיים, פרלמנטריים, תקשורתיים, ציבוריים ואחרים והביאה להקמת ועדת גבולות והכנסות. פרסום הדברים בשמו של ריפמן בעת הזאת ובסמיכות לעבודת הוועדה מעיד כאלף מונים כמה חשובה עבודת הוועדה הזאת וכמה היסטורית ההחלטה להקימה. ירוחם תעקוב בנחישות ותביא להכרעת הסוגייה החשובה כבר בשנה הקרובה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סער יעקב, לע"מ
מצפה רמון. הכנסה שיוויונית יותר
צילום: סער יעקב, לע"מ
מומלצים