שתף קטע נבחר

לבני לפני פתיחת המו"מ: סקפטיות - ותקווה

זמן קצר לפני ארוחת הערב עם עריקאת בוושינגטון, השרה הממונה על המו"מ המדיני נשמעה אופטימית: "יש הרבה ציניות, אבל אני מאמינה שהתנעת השיחות יכולה לייצר תקווה מחודשת - הן לפלסטינים והן לישראלים"

שלוש שנים של קיפאון מדיני יסתיימו היום (ב') בארוחת ערב בוושינגטון, והשרה הממונה על המשא ומתן מאמינה שזו רק ההתחלה. "יש הרבה ציניות, סקפטיות ופסימיזם - אבל יש גם תקווה", אמרה השרה ציפי לבני לסוכנות הידיעות AP, לפני הגעתה לבירת ארצות הברית, לארוחה שאותה יארח מזכיר המדינה האמריקני, ג'ון קרי.

 

הדיווחים האחרונים על המשא ומתן:

אובמה שובר שתיקה: "צפויות החלטות קשות"

קרי ואינדיק התניעו המו"מ: "השלום אפשרי"

ארה"ב: 'השיחות מתחילות, רוצים הסכם קבע'

 

לבני, שיחד עם שליחו המדיני של ראש הממשלה בנימין נתניהו, יצחק מולכו, נפגשה בניו יורק עם מזכ"ל האו"ם באן קי מון, נשמעה אופטימית: "אני מאמינה שהתנעת השיחות יכולה ליצור תקווה מחודשת, הן לישראלים והן לפלסטינים". בארוחת הערב בוושינגטון היא תיוועד עם הנציג הפלסטיני לשיחות, סאיב עריקאת.

 

"זו תהיה הפגישה הראשונה עם הפלסטינים, אבל במהלך ארבעת החודשים האחרונים המזכיר קרי היה באזור ועבד איתנו ועם הפלסטינים", הוסיפה שרת המשפטים והבהירה: "הרעיון הוא להתחיל את השיחות היום". בפגישות בוושינגטון בין לבני לעריקאת צפויים להיקבע נוהלי המגעים, לפני שהצדדים יחלו לדון בנושאי הליבה בשיחות שצפויות להימשך תשעה חודשים.

 

בתקופה הקרובה היא צפויה לעבוד בצמוד גם למתווך החדש לשיחות, מרטין אינדיק, שהוצג היום במסיבת עיתונאים על ידי קרי. "אני שמחה על המינוי", אמרה לבני לאחר ההודעה על מינוי השגריר לשעבר בישראל לנציג האמריקני במזרח התיכון. "הוא מכיר את האזור, את הבעיות. הוא מאוד מעורב ואני אשמח לעבוד איתו".

 

בעקבות הצטרפותו של אינדיק לכוורת המדינית שבר גם הנשיא האמריקני את שתיקתו הארוכה והתייחס לחידושו של המשא ומתן המדיני. הנשיא ברק אובמה בירך על ההתנעה מחדש של השיחות ואמר: "חידוש המגעים הוא צעד מבטיח. אני מקווה שהן הישראלים והן הפלסטינים ייגשו לשיחות בתום לב ובנחישות. בהמשך הדרך צפויות לנו החלטות קשות".

 

אובמה הבהיר כי "ארצות הברית מוכנה לתמוך בצדדים במהלך כל השיחות, כדי להגיע למטרה הסופית - שתי מדינות החיות זו לצד זו בשלום ובביטחון". הנשיא האמריקני הזכיר את ביקורו במרס בארץ, וסיפר: "חוויתי ממקור ראשון את התשוקה העמוקה לשלום בקרב הישראלים והפלסטינים, שחיזקה את האמונה שלי שהשלום אפשרי והכרחי. אני מעריך עמוקות את העבודה ללא לאות של המזכיר קרי עם הצדדים לפתח בסיס משותף לחידוש שיחות ישירות ומשבח את ראש הממשלה נתניהו והנשיא עבאס על המנהיגות שהפגינו בחזרה לשולחן המשא ומתן".

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים