שתף קטע נבחר

הדסה: חולים מאושפזים בלי מקלחת

בעקבות מותו של קשיש מחיידק הליגיונלה בבית החולים הדסה לאחר ששתה שם מים נגועים, טוענים החולים, כי ישנן הפסקות מים חוזרות, חשש ובלבול רב. "אף אחד לא נתן לנו שום הסבר או הוראות ברורות. זה מפחיד", אומרת ל-ynet אחת המאושפזות. הדסה: "מדובר בבעיה נקודתית"

"השימוש במים מוגבל לסירוגין בלי שום הסבר וללא הוראות ברורות. זה מפחיד". כך מתארת ל-ynet מיכל (שם בדוי. השם המלא שמור במערכת), המאושפזת במחלקת הנשים בבית החולים הדסה, את שקורה במחלקות בעקבות מותו של קשיש ממחלת הליגיונרים. לדבריה יש בלבול רב בקרב החולים וישנם אפילו מקרים בהם אנשים מתרחצים במים מינרלים, בשל החשש מהדבקות.

  

לפני כחודש מת קשיש בן 74 בבית החולים הדסה לאחר שככל הנראה נדבק בחיידק הליגיונלה מהמים שבמחלקה במהלך אשפוזו. בבדיקה שערכו בהדסה במערכות המים התברר כי קיימת חריגה בהימצאות החיידק, ובוצע חיטוי במקום. מאז, כך מספרת אחת המאושפזות במחלקת הנשים בבית החולים, נמצאים החולים בחוסר ודאות ובחשש גדול, כאשר לדבריהם הנהלת בית החולים לא מיידעת אותם כיצד עליהם לפעול. בנוסף, היא טוענת, ישנן מהפסקות מים חוזרות ונישנות.

 

השלט שנתלה במחלקת הנשים. "שום הסבר" ()
השלט שנתלה במחלקת הנשים. "שום הסבר"
 

 

"באותו יום בו הקשיש נפטר הפסיקו לנו את המים למשך יממה ואמרו לנו שצריך לנקות אותם", מספרת מיכל ל-ynet. "לאחר מכן לא היו לנו מים חמים. מאז שהם חזרו השימוש במים מוגבל לסירוגין, בלי שום הסבר וללא הוראות ברורות. היום תלו שלטים במחלקה שלא להשתמש במים ברחצה ואחת האחיות אמרה לנו בעל פה שלא לשתות מהמים. אבל אתמול ושלשום התקלחתי ואני ממש בלחץ כי אני לא יודעת עד כמה זה מסוכן".

 

לדברי מיכל הבלבול בקרב החולים גדול. "אומרים לנו שצחצוח שיניים זה בסדר, אבל אנחנו מבולבלות. זה נראה כאילו בית החולים עצמו לא יודע מה ההתנהלות. מחלקת הנשים כולה ללא מים זה מצב אבסורדי לגמרי. היום מישהי התקלחה עם מים מינרליים מרוב שהיא פחדה. זה פשוט מגוחך. היו ימים שרציתי להתקלח ולא היו מים חמים. הרגשתי כמו בטירונות", היא מתארת.

 

חיידק הליגיונלה הוא הגורם למחלת הלגיונרים, שבאה לידי ביטוי בדלקת ריאות קשה הכוללת חום, צמרמורות ושיעול או מחלה קלה דמויית שפעת, הכוללת חום, כאב ראש וכאב שרירים. קבוצות הסיכון

הן קשישים, מדוכאי חיסון, מעשנים וחולים בדרכי הנשימה. מלבד הריאות, החיידק פוגע גם בכבד ובכליות. החיידק לא עובר מאדם לאדם.

 

החיידק נמצא דרך קבע בריכוזים נמוכים במים, והוא מתרבה באופן מואץ בתוך מערכות מים בטמפרטורות 25 עד 45 מעלות, וגם במים שיש בהן הצטברות אבנית ובמים עומדים. משרד הבריאות דורש בדיקות תקופתיות כדי לאתר את החיידק. בבית החולים הדסה אכן בוצעה בדיקה כזו במהלך חודש יוני האחרון, אך היא הייתה תקינה.

 

מבית החולים הדסה נמסר: "במחלקת הנשים התעורר אמש חשד לבעיה במים ולכן התבקשו המאושפזות במחלקה לא להתקלח. הבעיה מטופלת בשעות אלו ועם סיום הטיפול יוסרו השלטים".





 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נועם מושקוביץ
הדסה עין כרם. בלבול בקרב החולים
צילום: נועם מושקוביץ
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים