שתף קטע נבחר

הסינים באים

75 טיסות שבועיות בין ונקובר לסין הופכות את סין ליעד המבוקש ביותר בצפון אמריקה ותורמות לכלכלה הקנדית המקומית

75 טיסות שבועיות מתקיימות בין שדה התעופה הבינלאומי של ונקובר (ווי.וי.אר) לשדות תעופה שונים בסין. זאת לאור הוספת שתי טיסות יומיות של חברת התעופה "צ'יינה איסטרן" החל מסוף יולי. ונקובר מצדיקה אפוא את הכינוי שלה "השער למזרח או השער לאסיה פסיפיק", כיוון שעוברות בינה ובין סין מספר הטיסות הרב ביותר, לעומת שדות תעופה אחרים בצפון אמריקה.

 

הוספת שתי הטיסות היומיות מצד צ'יינה איסטרן תביא לתוספת משמעותית לכלכלה המקומית של ונקובר. מדובר בהוספת 470 מקומות עבודה חדשים, תוספת שכר בשיעור של 17.3 מיליון דולר, תוספת מיסוי בשיעור של 9.7 מיליון דולר ותוספת לתמ"ג בשיעור של 27.7 מיליון דולר. לפי "סטטיסטיק קנדה", תיירים סינים שמגיעים לבקר בקנדה מוציאים בממוצע 1,600 דולר לאדם, וזו נחשבת לאחת ההוצאות הגבוהות ביותר בקרב התיירים הזרים.

 

בסך הכל שש חברות תעופה טסות ישירות בין ונקובר לסין והונג קונג: "אייר קנדה", "אייר צ'יינה" (חברת התעופה הלאומית של סין), "קתאי פסיפיק", "סצ'ואן", "צ'יינה איסט" ו"צ'יינה סאות'רן". המטוסים נוחתים בבייג'ין, שנחאי, גואנגזו, צ'נדו, שניאנג והונג קונג.

 

 

 

על הוספת הטיסות בין סין לוונקובר אומרת הפרמייר של בריטיש קולומביה, כריסטי קלארק: "זהו סימן נוסף לתפקיד החשוב של סין בקידום הכלכלה של בריטיש קולומביה וכן קנדה כולה. שדות תעופה בצפון אמריקה היו שמחים לארח טיסות של צ'יינה איסטרן פעם אחת ביום, ואילו אנחנו ברי מזל לארח את הטיסות של החברה פעמיים ביום". לדברי קלארק, להוספת הטיסות תהיה אף משמעות עקיפה על הכלכלה של בריטיש קולומביה, כולל עזרה באיזון התקציב ואבטחת גידול במספר מקומות העבודה לטווח הארוך.

 

ואילו נשיא ומנכ"ל רשות שדה התעופה הבינלאומי של ונקובר, קרייג ריצ'מונד, אומר כי הוספת הטיסות מצידה של צ'יינה איסטרן תגרום גם לחברות תעופה אחרות לנחות כאן "ואנחנו יכולים להכיל זאת". ריצ'מונד רומז בדבריו בין היתר לחברות תעופה מהודו, כיוון שעד היום אין טיסות ישירות בין הודו לוונקובר.

 

לדברי כלכלנים מקומיים, הוספת הטיסות בין סין לוונקובר מחזקת את הקשרים העסקיים בין סין לקנדה, מספקת הזדמנויות כלכליות חדשות לאנשי עסקים בשתי המדינות, מגבירה את התיירות ומאפשרת לסינים רבים יותר לבקר בקנדה, וכן מגבירה את האפשרות להעברת מטענים בין שתי המדינות.

 

בקרוב צפוי כי תגדל תנועת אנשי עסקים בולטים ומיליארדים בין קנדה לסין עקב אישור להפעלת טיסות של מטוסי מנהלים חדשים בין שתי המדינות. רשויות התעופה של קנדה וסין אישרו ביולי לאפשר למטוסי מנהלים של חברת "גאלפסרטים" האמריקאית מסוג ג'י280 לנחות בתחומן. המטוסים עומדים בכל דרישות הטיסה ודרישות איכות הסביבה בשתי המדינות. הם אושרו לטוס כבר במספר מדינות בהן ארצות הברית, האיחוד האירופאי וישראל, ונכנסו לפעילות מסחרית בסוף 2012.

 

מדובר במטוסים חדישים ביותר בגודל בינוני סופר שמיועדים לעשרה נוסעים. הם בעלי ביצועים מעולים, נוחות וטכנולוגיה מתקדמת. לג'י280 טווח טיסה ארוך ומהירות שיוט מהירה ביותר. מטוסים אלה יכולים לנחות בשדות תעופה שנחשבים לקשים.

 

 

ועוד בנושא סינים וקנדה, לפי הדו"ח אחרון על תרבות של ערים בעולם: 45 אחוז מתושבי אזור ונקובר הם זרים וברובם מדובר בסינים. ואילו 49 אחוז מתושבי אזור טורונטו הם זרים ושוב ברובם מדובר בסינים. רק בבריסל (בלגיה) יש שיעור של זרים גבוה יותר - 62 אחוז, ובדובאי (איחוד האמירויות הערביות) - 80 אחוז.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הוספת טיסות מוונקובר לסין
מומלצים