שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    צילום: אייל קרן

    געגועים לתאילנד: פאד תאי ביתי בניחוח חו"ל

    רותי קינן חולמת על חופשה בחופיה התכולים של המדינה הטרופית. עד שתגיע ליעד המבוקש היא מתרפקת על מנת פאד תאי: אטריות אורז תאילנדיות מוקפצות עם ירקות ברוטב תמרינדי וצ'ילי. מתכון וגם כמה טיפים

    יש כנראה לא מעט סיבות להתגעגע לחופשה חלומית בתאילנד והאוכל התאי הוא ללא ספק אחד מהם, אם לשפוט גם לפי נציגיו שהעמיקו שורשים אפילו אצלנו. ואולי בגללו, גם למי שמעולם לא ביקרה בארץ החופים הנפלאים הזו, יש לפעמים צורך עמוק להתרפק על הטעמים.

     

    עוד בערוץ האוכל:

     

    מה שנחמד בפאד תאי, אחד המאכלים שהפכו כמעט לסמל המטבח התאי, הוא הקלות המאוד נסבלת של הכנתו והנגישות הבלתי מוגבלת של מרכיביו. תוסיפו לכך גם את היותו מאכל בסגנון "הכול כלול", כלומר ארוחה מושלמת בתבשיל אחד - וקיבלתם מנה מנצחת לכל ארוחה קיצית. החיסרון היחיד הוא שצריך להכין אותו, כמו את רוב המאכלים האסייתיים המוקפצים המוגשים חמים, ממש על המקום. אבל אם מתארגנים עליו כמו שצריך - אפשר לדלג בקלילות גם על המשוכה הזאת.

     

    באחת השבתות החמות האחרונות, ישבנו בחסות המזגן ומאוורר התקרה מול הפארק החדש שפרשו לנו מול דירתנו העירונית ודימינו את עצמנו אי שם בחופי התכלת הדרום אסייתיים. ההבל שעלה מצלחותינו, הניחוחות האוריינטליים והחריפות העוקצנית על הלשון הוסיפו לפנטזיה.

     

     (צילום:shutterstock) (צילום:shutterstock)
    (צילום:shutterstock)
     

     

    פאד תאי הוא מאכל נודלס פשוט להפליא וגם דמוקרטי. יש כמה עקרונות שכדאי לשמור עליהם, אבל אפשר לערוך לו התאמות כמעט לכל טעם.

    כך למשל חזה העוף – מרכיב ישראלי מובהק – יכול בהחלט להתחלף עם שרימפס (למי שמותר) ועם טופו (למי שנמנע מבשר); את הירקות אפשר להעשיר במבחר מגוון - כל עוד שומרים על הבסיס הקבוע של בצל ירוק ונבטי שעועית. אפשר להוסיף להם גזר, רצועות פלפלים (מתוקים וחריפים) למען הצבע, ברוקולי ושעועית ירוקה לפריכות, אפונה, כרוב לבן או סיני ומה שתרצו.

     

    חשוב להקפיד על מרכיבי הרוטב, שטעמו מתקתק-מלוח-חמצמץ-חריף. גם הרוטב המוכן שעל המדפים עושה עבודה מצוינת וחוסך הרבה התחבטויות והתאמות (אם אתם מוצאים אותו חריף מדי – דללו בקצת מים או רוטב סויה מדולל במים). הביצים הן חובה נעימה, אבל אם אתם לא רוצים להגזים בהן – אפשר להתפשר על שתיים במקום שלוש.

     

    ולבסוף – שלושה דברים שכדאי להקפיד עליהם:

    • הראשון הוא כלי הבישול: ווק מקל מאוד אבל אם אין - מחבת רחבה ועמוקה תעשה עבודה מצוינת. רצוי ששניהם יהיו בעלי ציפוי טפלון, שחוסך גם שמן וגם עבודה.

     

    • העניין השני הוא סדר העבודה: אם כל המרכיבים מוכנים מראש ומונחים בקערות קטנות לצדכם - מלאכת ההקפצה בווק היא משחק ילדים. התחילו כשעה לפני הארוחה בהשריית האטריות. חתכו את הירקות, העוף (או הטופו) והכינו את הרוטב והביצים בקערות.

     

    • ואחרון חביב: אל תנסו להכין כמויות גדולות מדי. הכמות שנתונה כאן ממלאת יפה ווק בינוני או מחבת גדולה ועמוקה. כמות כפולה קשה להקפיץ ולנהל בתוך הכלי. אם יש לכם יותר סועדים - הכינו בשני מחזורים.

     

    פאד תאי - אטריות אורז תאילנדיות מוקפצות עם ירקות

     

     (צילום:shutterstock) (צילום:shutterstock)
    (צילום:shutterstock)
     

     

    המרכיבים ל-4 מנות:

    1/2 חבילה (כ-200 גרם) אטריות אורז תאילנדיות

    2-3 כפות שמן סויה או קנולה

    2 שיני שום כתושות

    4 בצלים ירוקים פרוסים דק

    1 חזה עוף חתוך לרצועות או לקוביות קטנות

    1 גזר חתוך לקסמים דקים או מגורר גס

    1 כוס נבטי שעועית

    1/2 כוס רוטב פאד תאי (מוכן או ראו להלן)

    3 ביצים

    2 כפות כוסברה קצוצה

    50 גרם בוטנים או אגוזי קשיו קלויים וקצוצים גס

    1 ליים חתוך לרבעים

     

    לרוטב:

    2 כפיות ממרח תמרינדי מהול ב-1/4 כוס מים חמים

    2 כפות רוטב דגים (נאם פלה)

    3 כפות סוכר חום

    צ'ילי כתוש, לפי הטעם

     

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את הרוטב: מערבבים את כל המרכיבים עד שהסוכר נמס.
    2. מכינים את האטריות: משרים את האטריות במים קרים במשך 45 דקות. מנקזים.
    3. מחממים ווק או מחבת עמוקה עם ציפוי טפלון ומוסיפים 2 כפות מהשמן. מוסיפים את השום ומחצית מהבצל הירוק (רצוי את החלקים הלבנים או הירוקים בהירים) ומטגנים תוך כדי הקפצה כדקה. מוסיפים את העוף ומקפיצים עד שהוא מזהיב קלות (2 – 3 דקות).
    4. מוסיפים את הגזר והנבטים וממשיכים להקפיץ דקה נוספת. מוסיפים את האטריות והרוטב ומקפיצים עד שכל החומרים מתערבבים ומצופים ברוטב.
    5. מזיזים את תכולת הווק הצידה ויוצקים את הביצים למקום שהתפנה על תחתית הווק. כשהן מתחילות להתקרש בוחשים אותן במהירות (כמו ביצה מקושקשת) ומערבבים עם כל תכולת הווק.
    6. הגשה: מחלקים את התבשיל למנות וזורים על כל אחת מהבצל הירוק שנותר, מעט כוסברה ובוטנים או קשיו. מניחים בצד רבע ליים.

     

    לכל הטורים של רותי קינן

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום:shutterstock
    פאד תאי
    צילום:shutterstock
    צילום: ירון ברנר
    רותי קינן
    צילום: ירון ברנר
    מומלצים