שתף קטע נבחר

טבריה: ילד לקה בזיהום חמור מחיידק עששת

לאחר שסבל מכאבים ברגליים ומצליעה קלה התברר: בן 9 סובל מזיהום חמור בדם, שנגרם דווקא מחיידק ששכן בעששת שבפיו. הוא טופל באנטיביוטיקה לתוך הווריד והחלים. הרופא שטיפל בילד: "הסיבוכים של חיידקי העששת עלולים להיות קשים ביותר"

אמהות, את הכתבה הזו לשמור ולהראות לילד כשהוא מסרב לצחצח שיניים: ילד בן תשע לקה בזיהום דם חמור כתוצאה מחיידק עששת שחדר מהשיניים לזרם הדם. הוא טופל באנטיביוטיקה לתוך הווריד והחלים.

  

 

שומרים על בריאות השיניים :

 

הילד התקבל במחלקת הילדים בבית החולים פוריה בטבריה כשהוא סובל מכאבים בברך שמאל ומצליעה ברגל ימין, שנמשכו יומיים טרם הגעתו למקום. בדיקות הגפיים לא העלו כל ממצא חריג ולא נמצאו סימני דלקת במפרקים.

 

בדיקת הדם שנערכה לילד התבררה כתקינה, ואף במשטח הגרון לא נמצא כל חיידק. עם זאת, בתרביות הדם התגלו חיידקים השייכים למשפחת "גרם חיוביים" שלא זוהו במדויק. הוחלט להתחיל בטיפול אנטיביוטי לווריד ובתום הטיפול הוא שוחרר לביתו להמשך טיפול באנטיביוטיקה דרך הפה, אך בשל השיפור הניכר במצבו - הופסק הטיפול.

  

כעבור שבוע חזר הילד לבית החולים, כשהוא מתלונן שוב על כאבים ברגל ימין עם צליעה קלה, אך גם הפעם לא נמצאו ממצאים חריגים כלשהם בבדיקה הגופנית, בבדיקות הדם או בצילומי הרנטגן. הוא עבר מיפוי עצמות, שגם לא זיהתה דלקת כלשהי בעצם.

  

בתשובה חוזרת של תרביות הדם זוהה החיידק אקטינומיצס נסלונדי, והוחל שוב בטיפול אנטיביוטי לווריד. תוך כדי כך נשלח הילד לייעוץ אצל רופא פה ולסת, שגילה כי המקור לחיידק הוא בעששת קשה בפה שממנה סבל. הילד עבר עקירת שיניים, ובהמשך חל שיפור במצבו והוא שוחרר לביתו.

  

הרופאים ד"ר סעיד אבו זיד ואיל נאסר שטיפלו בו דיווחו על המקרה בגיליון החדש של כתב העת לרפואה, שם הם מציינים כי מדובר בחיידק השוכן דרך הקבע ברירית הפה, המעיים, הפות ודרכי הנשימה, ובנוסף נמצא גם בשקדים, בשיניים ובחניכיים.

 

"העששת היא מקור לזיהומים כלליים בגוף", אומר ל-ynet ד"ר אבו זיד. "לעתים הסיבוכים של חיידקי העששת עלולים להיות קשים ביותר, ולהגיע עד כדי סכנה למסתמי הלב, לריאות ולהרס עצמות. אנחנו מציעים לא לשכוח ולזכור שגם העששת עלולה להיות המקור לזיהומים קשים בגוף".

  

לדברי הרופאים, זו אחת הפעמים הבודדות בעולם שבה חדר החיידק בשל עששת לחלל הפה, מבלי שהילד עבר טיפול שיניים קודם לכן. לנוכח זה, המליצו הרופאים לתת את הדעת במקרה של מחלת חום קשה גם לאפשרות שמדובר בעששת, ולהפנות את המטופלים לבדיקה אצל רופא השיניים.




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
מדובר בחיידק השוכן דרך הקבע ברירית הפה
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים