שתף קטע נבחר

כך תדעו: איזה קרם מתאים לבעיית העור שלכם?

סוגים רבים של קרם פנים מבטיחים לנו שיפור במראה העור והצערתו בזכות חומרים פעילים. מה צריך לחפש ברשימת הרכיבים לטיפול בכתמי שמש או בצלקות שנגרמו מאקנה, ומה לחפש עבור עור פנים שאיבד מגמישותו? רוקחת מסבירה

שוק הקוסמטיקה מוצף במותגי טיפוח המבטיחים אין סוף הבטחות לעור פנים צעיר, רענן וחלק. כשאנו באים לרכוש תכשירים כאלה, רובנו מושפעים מפרסומות המצביעות על יתרונות המוצר ועל היוקרה שמשדר המותג, אבל האם יש דרך טובה להבטיח באמת את יעילות המוצר, שעולה לנו מאות ולעתים אלפי שקלים?

 

 

עוד על טיפוח העור:

 

הרכיבים הפעילים בכל מוצרי הקוסמטיקה, שיש בכוחם לגרום לשינויים בעור, הם מגוון חומצות בריכוזים שונים. חומצות מסוימות פועלות להבהרת העור ולטיפול בפיגמנטציה, ואילו אחרות פועלות לפירוק תאים ולהמסת שומן.

 

החומצות הפופולריות בעולם הקוסמטיקה הן: חומצה אלפא הידרוקסית, חומצה לקטית, חומצה סיליצילית וחומצה הילרונית. איזו מתאימה לצורך שלכם?

 

1. הבהרת העור

פעולת ההבהרה מטרתה טיפול בפיגמנטציה, בכתמי שמש, בצלקות פוסט אקנה וכדומה. עבור מטרה זו חשוב לאתר את החומצה הלקטית ברשימת הרכיבים, אשר מעודדת גוון אחיד בעור וחושפת תאים חדשים.

 

2. מיצוק העור

החומצה ההילרונית היא מה שאתם מחפשים במקרה הזה. מדובר בחומצה הקיימת בעורנו באופן טבעי ומונעת מהלחות בעור"לברוח". כאשר המולקולה שממנה מורכבת החומצה ההילרונית באה במגע עם לחות היא מתנפחת, שומרת על העור ויוצרת מראה מתוח וצעיר.

 

לצערנו, במרוצת השנים מאבד העור את היכולת ליצר את החומצה בכוחות עצמו, לכן כדאי להיעזר בתכשירי קוסמטיקה המכילים אותה.

 

חומצה הילרונית מוזרקת גם על ידי רופאים באזורים שבהם רקמת העור רפויה, וכך בעצם מתמלא האזור מחדש ונוצר מראה מלא ומתוח.

 

3. הצערת העור

כאשר אנו מעוניינים לשנות את טקסטורת העור כדי להצעירו, נעשה שימוש הן בחומצה אלפא הידרוקסית והן בסיליצילית. הן יבצעו יחד המסת תאים מתים, שמובילה לחידוש תאים ולהצערת העור.

 

ריכוזים ומינונים

שילוב חומצות מסוגים שונים במגוון "קוקטיילים" יוצר ריאקציה חזקה יותר מאשר חומצה בודדת ומעודד את פעילות החומצות, כך שקיימת חשיבות רבה הן לשילוב והן למינון, כמו גם להתאמה לסוג העור.

 

חשוב לרכוש מוצרי טיפוח שבהם חומרים פעילים, שיחדרו לשכבות העמוקות של העור וייצרו שינוי מבפנים, אך ורק מגורם מוסמך שיכול להתאים את המוצר לעור הפנים: רופא, רוקח וקוסמטיקאית רפואית. אם נעשה בהן שימוש לא נכון, החומצות הפעילות עלולות להזיק לעור ולהוביל לכוויות, להופעת כתמים ולגירוי בעור.

 

זאת הסיבה שבגללה תכשירים הנמכרים בדוכני הפארם השונים אינם מכילים ריכוז גבוה של חומרים פעילים, וברוב המקרים האפקט החיובי שהם מעודדים נעלם כאשר התכשיר נשטף מהעור. עם זאת, מדובר במוצרים בטוחים שניתן לרכוש באופן עצמאי וללא חשש מהסבת נזק לעור.

 

העור מתרגל בהדרגה לחומצות, לכן מומלץ מאוד להתחיל במינון נמוך שיעלה עם הזמן. ניתן להיעזר ברוקחים וברופאים המייצרים קוסמטיקה מותאמת אישית שיעריכו את צרכיו של עור הפנים, או להתייעץ עם קוסמטיקאית רפואית שתתאים את עוצמת התכשירים בהתאם למצב העור.

 

הכותבת היא מנכ"לית ורוקחת ראשית שור טבצ'ניק 



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: index open
מומלץ מאוד להתחיל במינון נמוך שיעלה עם הזמן
צילום: index open
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים