שתף קטע נבחר

סיימתם לימודים? כך תצאו אל שוק העבודה

בוגרים רבים שמסיימים את לימודיהם ומתחילים לחפש עבודה - מגלים שזו משימה קשה, בעיקר משום שבכל מקום דורשים מהם ניסיון. כך תוכלו למצוא עבודה גם ללא רזומה מרשים

סטודנטים רבים מאמינים, שהחלק הקשה ביותר בחיים הוא שלב הלימודים. רק כשהם מסיימים את לימודיהם הם מגלים, שהפרק הקשה באמת הוא להשתלב בשוק העבודה.

 

 

מצויידים במוטיבציה ובאמביציה מתחילים הבוגרים הטריים לחפש עבודה, ומגלים שכמעט בכל מקום דורשים ניסיון. הקושי בחיפוש העבודה מלווה לעתים קרובות בתחושת תסכול. מציאות החיים המחייבת פרנסה מאלצת רבים להתפשר, וגם להחלטה זו יש מחיר.

 

 רוני, בוגר תואר ראשון במנהל עסקים, כתב לי בשעת תסכול: "אני מוצא את עצמי מוזמן למשרות שירות ומכירה, עבודה של חייל משוחרר. זה מתסכל אותי ברמות-על, מה גם שבסוף אני לא מתקבל כי יש לי תואר, ואני נתפס בעיניהם כיותר מידי מוכשר, והם לא מאמינים שמישהו כמוני יהיה מוכן להתחייב באמת".

  

אז איך אפשר לצבור ניסיון אם כל המשרות דורשות ניסיון? בטור שלפניכם נסייע לכם למצוא עבודה, גם כשאין ברשותכם רזומה מרשים.

 

תזכירו לעצמכם מה אתם מציעים

בשלב הראשון, תערכו רשימה בראשכם שתסכם את כל מה שאתם מציעים: תואר ראשון ושני אם יש, התמחות ואם ישנם ציונים יוצאי דופן.

התמכרות לטטריס?
קוחות החיים הכי מגוחכים / סוכנויות הידיעות
מנהלת קבוצה של מבוכים ודרקונים, כישורי הכנת סנדביצ'ים והיאבקות עם דובים, או וידוי על רומן עם הבוס במקום העבודה הקודם - לא תאמינו אילו פרטים מוזרים מגלים מעסיקים בקורות חיים של מועמדים לעבודה
לכתבה המלאה

 

בנוסף, אם קיים ניסיון תעסוקתי שיכול להאיר בכם תכונות מיוחדות כמו שירות, אחריות, התמדה, יכולת עבודה בלחץ ועוד - צרפו גם אותם לרשימה, גם אם אינם בתחום העיסוק אליו אתם מכוונים. תדגישו במיוחד את המידע שיכול לקדם אותכם בתפקיד המוצע.

 

כמו כן צרפו נתונים יוצאי דופן כמו הצטיינות בספורט מסוים, שירות צבאי ביחידה מובחרת, התנדבות רבת שנים וכל מידע אחר שיכול להבליט נתונים אישיותיים וכישורים מיוחדים שיש לכם.

 

יש לשים דגש גם על נתונים כמו נכונות לשעות עבודה ארוכות, מוכנות לעבוד בשכר נמוך, גמישות בשעות עבודה, קרבה למקום העבודה המוצע ועוד.

 

היכנו את הכלים הנדרשים

בשלב השני יש להכין היטב את כל הכלים הנרדים בחיפוש העבודה:

 

  • נאום מעלית - הכינו נאום  קצר וברור, שמטרתו להסביר מה אתם מציעים ומה אתם מחפשים. נאום זה ישמש אתכם מול מעסיקים פוטנציאלים ומול אנשי הקשר שלכם.

 

  • קורות חיים - הכינו קורות חיים מרשימים ככל שניתן. צאו מהתבניות הבנאליות והמשעממות שכולם כותבים, תנו נפח גדול יותר לאישיות שלכם והתמקדו ביתרונות ונתונים המיוחדים לכם ובכאלה שנדרשים למשרה המוצעת. אם סיימתם וקורות החיים עדיין נראים לא מרשימים בעיניכם - זיכרו שאין להסתמך רק עליהם ושבשלב הבא תצטרכו לעבוד יותר קשה.

 

הפצה

השלב השלישי הינו הפצת קורות החיים שלכם, ולמעשה עכשיו מתחילה העבודה הקשה:

זה הזמן לרתום את כל האנשים סביבכם על מנת לגלות מקומות עבודה מעניינים, אנשי קשר שיכולים לעזור לכם מבפנים או מבחוץ, ומידע על תפקידים אפשריים.

 

נסו לייצר פניות יזומות לאנשי מפתח ולמגייסים בארגונים. אל תחכו שקורות חייכם יעשו את העבודה בשבילכם, שכן בשלב זה הם אינם מהווים אטרקציה בדרך כלל. זה הזמן להיות אסרטיביים, יצירתיים ותקשורתיים, ולרתום כמה שיותר אנשים, שיעזרו לכם לייצר הזדמנויות תעסוקה ולמנף הזדמנויות שאיתרתם.

 

בשורה התחתונה, מציאת עבודה עם רזומה של השכלה בלבד בקורות החיים אינה דבר פשוט, אך אם תזכרו שיש לכם הרבה יותר מזה - ואם תדעו כיצד להציג זאת בצורה מושכלת - תוכלו לייצר הזדמנויות ראויות להתחלת דרככם התעסוקתית.

 

הכותבת היא יועצת , מאמנת, מלווה מחפשי עבודה ומחברת הספר "המדריך המלא לבחירת ומציאת עבודה, השתלבות נכונה ובניית קריירה"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים