שתף קטע נבחר

המס המאוחד לבני זוג יבוטל מהשנה הבאה

שר האוצר הורה לקדם את הצעת החוק לביטול חישוב המס המאוחד לבני זוג המחזיקים בבעלות משותפת על עסק, כך שיכנס לתוקף עד תחילת 2014

שר אוצר, יאיר לפיד , החליט לבטל את חישוב המס המאוחד לבני זוג המחזיקים בבעלות משותפת על עסק: היום (ד') הורה השר למנהל רשות המסים, משה אשר, להתחיל בעבודת מטה לקראת העברת הצעת החוק  שתבטל את חישוב המס המאוחד לבני זוג.

 

 

על פי הנחיית השר, הצעת החוק לביטול חישוב המס המאוחד תיכנס לתוקף עד לתחילת שנת 2014. בכך, נסוג לפיד מכוונתו לבטל את איחדו המס בהדרגה, על ידי העלאת רף ההכנסות שממנו מתחיל החישוב המאוחד.

 

כיום, בני זוג המחזיקים בעסק משותף, כאשר כל אחד מבני הזוג מחזיק לפחות 10% מהבעלות על העסק, משלמים מס על הרווחים שמעל ל-49,680 שקל בשנה כאילו היו רווחים של אדם אחד.

 

כתוצאה מכך, הם עשויים להיות מדורגים במדרגת מס גבוהה, על אף שההכנסה מהעסק היא פרי עמלם של שני בני אדם, שאם היו משלמים מס בנפרד - היו ממוקמים במדרגת מס נמוכה יותר.

 

ביוני האחרון הגיש לפיד תזכיר חוק למזכירות הממשלה, שלפיו החישוב המאוחד יוגבל למקרים שבהם כל אחד מבני הזוג מחזיק בבעלות על לפחות 25% מהעסק המשותף. כמו כן, רף ההכנסה שממנו יחל החישוב המאוחד יעלה בהדרגה בשנים 2014-2017 מ-49,680 שקל בשנה ל-108,000 שקל בשנה.

 

כעת, החליט שר האוצר לבטל את איחדו המס כליל, ולהעביר חוק שלפיו החל מהשנה הבאה יוכלו בני זוג השותפים בעסק לחשב את הכנסותיהם בנפרד. 

 

"ההחלטה היא המשך ישיר למדיניות המציבה את האדם העובד במרכז העשייה ולתמרוץ ההשתתפות במעגל העבודה", אמר שר האוצר. "אני שמח שהצלחנו לעצור עיוות משקי ותיק שמנע צמיחת עסקים משפחתיים, קטנים ובינוניים ברובם, שהם השדרה המרכזית של עולם העסקים הישראלי".

 

החלטת השר לפיד להורות לרשות המסים לשנות את שיטת חישוב המס לבני זוג שעובדים בעסק משותף פורצת דרך אחרי שנים של התבצרות האוצר מאחורי התנגדותו התקיפה לכל ניסיון של חברי הכנסת לבטל את העיוות הממושך. הח"כ לשעבר אברהם פורז היה המתמיד ביותר בהצעות החוק החוזרות שהגיש לשינוי המצב ובאחת מהן כשנדרש לספק מקור הכנסה חלופי הציע לקצץ בתמיכות לאברכים בישיבות.

 

המאמץ האחרון שהפעם בישר את שינוי הקו נעשה בכנסת הקודמת ביוזמת יו"ר ועדת הכספים דאז ח"כ משה גפני (יהדות התורה). הקדמת הבחירות קטעה את ההליך. הוא קיים מספר דיונים בוועדה וזימן את שר האוצר הקודם יובל שטייניץ להשתכנע בחיוניות השינוי. שטייניץ ביקש מרשות המסים להקים ועדה לנושא. אולם מסקנותיה לא סיפקו את גפני. הוא הודיע כי ימשיך במאבקו לתיקון העוול.

 

ערב פיזור הכנסת הקודמת הספיק ח"כ גפני להחתים עשרות ח"כים על הצעת חוק בנושא. הוא חזר על יוזמתו אחרי הבחירות, בראשית המושב הנוכחי ובין החותמים החדשים היו גם ח"כ יאיר לפיד וחברי סיעתו. גפני אמר היום כי התאכזב מלפיד שהתנער מהחוק לאחר שהתמנה לשר האוצר ואף הורה לנציגו בוועדת השרים לחקיקה להתנגד למתן תמיכה ממשלתית להצעת החוק הפרטית.

 

גפני אמר היום כי בעקבות לחץ ציבורי ודיונים נוספים לרבות אלה שקיימו נציגי הזוגות העובדים עם בכירי האוצר, הוחלט אתמול לקבל את הדרישה הציבורית הצודקת ולפעול לתיקון פקודת מס הכנסה. גפני הביע את סיפוקו מהמהלך. הוא אמר כי "מדובר בתיקון עוול של שנים, ואנחנו מקווים כי החוק אכן יתוקן. עם זאת אני מתכוון לחזור ולהגיש גם את הצעת החוק שלי בראשית מושב החורף כגיבוי שיבטיח את תום הליך החקיקה.

 

"כל עוד החוק לא עבר את שלושת הקריאות, הנושא טרם הוסדר", הוסיף גפני, "אבל עצם העובדה שהאוצר החליט לקבל את דרישת הזוגות הרבים אותם ייצגנו במאבקנו בכנסת בשנה וחצי האחרונים, מהווה התקדמות ובשורה, מאחר והחוק הנוכחי הוא מעוות, לא מוסרי ולא צודק והגיע הזמן לתקנו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים