שתף קטע נבחר

9 טיפים למניעת הגבלת חשבון הבנק שלכם

הגבילו לכם את חשבון הבנק כי פיזרתם צ'קים? דעו שהחוק מתיר לכל אחד להוציא עליכם דו"ח אשראי - וחשבון בנק מוגבל עלול לחבל לכם בהתקשרות בהסכם שכירות ואפילו בלקיחת משכנתא. איך תימנעו מהגבלת החשבון?

 

נראה כי חשבון בנק מוגבל זו מכת מדינה: לפי נתוני בנק ישראל, קיימים ברחבי הארץ בממוצע כחצי מיליון חשבונות מוגבלים, חלקם של משקי בית פרטיים וחלקם של חברות ועסקים. חשבון מוגבל מהווה, לא פעם, את הסיבה העיקרית לסגירת עסקים קטנים ובינוניים.

 

 

הגבלת חשבון בנק מהווה גזירה קשה לעסקים ולחברות, אך גם - ואולי במיוחד - לאנשים פרטיים. החוק כיום מתיר לכל אחד להוציא דו"ח אשראי על אדם פרטי, ולראות אם החשבון שלו מוגבל או היה מוגבל בעבר. חשבון מוגבל עלול לחבל בהתקשרות בהסכם שכירות, בהסכמים עם חברות אשראי, ובקבלת הלוואות, מסגרות אשראי ואפילו משכנתאות מהבנקים.

 

אז איך נמנעים ממצב שבו חשבון הבנק שלנו יוגבל? במסגרת שבוע הסיכום בפרויקט "משפחה בצמיחה", ריכזנו עבורכם מספר טיפים שיסייעו לכם להתמודד עם ההוצאות שלכם ולנהל חשבון בנק תקין.

 

תענו לטלפון, אל תכתבו הרבה צ'קים

  1. אל תרשמו צ'קים לערבי חג או לחול המועד. ימים כאלה הם ימים קצרים, הבנק עובד במתכונת חלקית, והצ'קים עלולים לחזור רק בגלל סיבה זו. כדאי לשים לב לכך שבימי שישי סניפי בנקים רבים אינם פועלים, וגם באלו שעובדים צוות הסניף מצומצם. כך, אם תתעורר בעיה בנוגע לצ'ק, ייתכן שלצוות הסניף יהיה פחות זמן להקדיש לו.

  2. השיבו לשיחות מהבנק. הישראלים מאמינים שאם יתעלמו מטלפונים מהבנק - גם הבעיה תיעלם. המציאות, כמובן, שונה: השאירו את הסניף בתמונה, שתפו אותו והסבירו את סיבת העיכוב בכניסת המשכורת או סגירת המינוס. במקרים רבים שיחה כזו יכולה למנוע סירוב צ'ק בחשבון.


  3. עמדו בהתחייבותכם לסניף: אם ביקשתם לדחות תשלום והתחייבתם להעביר את הכסף למחרת - עמדו בהתחייבות שלכם. אם הסניף יודע שאתם פועלים מולו בהוגנות, גם הוא ישתדל ללכת לקראתכם - ביודעו שתעמדו בדבריכם.


  4. אם סורבו 4 צ'קים בחשבון הבנק שלכם - אל תרשמו יותר צ'קים. לפי חוק שירות נתוני אשראי, כבר לאחר סירוב של 5 צ'קים - בעל החשבון "מסומן". פתחו חשבון חדש ופעלו משם.


  5. לעולם אל תרשמו יותר מ-9 צ'קים לאותו היום. זאת משום שאם צ'ק אחד חזר, די שבאותו היום לא תשימו לב לכך ותחרגו - והבנק יגביל את החשבון שלכם.


  6. צפויים להיכנס לחריגה במסגרת האשראי? עדכנו את הבנק מראש ובכתב והציעו אפשרות לתשלום. הבנק אוהב להיות מיודע, ואילו הפתעות מסוג זה יביאו כמעט תמיד להגבלה של החשבון.


  7. במילואים? מאושפזים? יש לכם בעיה קריטית? עדכנו את הבנק. למשל, אם מנהל החברה היה מאושפז בעת סירוב הצ'קים, או אדם פרטי היה במילואים ולא יכול היה לדאוג לצ'ק שחזר - הסבר פשוט לבנק יכול לסייע במניעת הגבלת החשבון.


  8. הגיעו להסכמות עם סניף הבנק בנוגע לחשבון שלכם - רק בכתב. למשל, אם הבנק נעתר לבקשתכם לפרוס חובות לתשלומים, שלחו לסניף מכתב המעלה את ההסכמה על הכתב. אם זו ההסכמה, הבנק יתקשה לחרוג ממנה ללא התראה מראש.


  9. נהלו תזרים מזומנים - בין אם אתם משתמשים בטבלת אקסל שיצרתם בעצמכם ובין אם רכשתם תוכנה מתקדמת ועברתם הדרכה מקיפה על בניית תזרים. דעו תמיד היכן אתם עומדים בחשבון והיכן תעמדו בעתיד, כדי שתוכלו להקדים תרופה למכה. חשוב מכך, דברו עם הבנק על מסמכי התזרים שלכם - הבנקאי שלכם יבין אתכם טוב יותר.

 

ואם הבנק כבר הגביל את החשבון שלכם, נסו לפעול לביטולו. לבנק יש סמכות לבטל את ההגבלה עוד לפני שנכנסה לתוקף. אם תראו שהגבלת החשבון אינה הוגנת ונעשתה שלא לפי ההסכם בין הצדדים, או במקרה שנפלה טעות, דרשו את המגיע לכם. בכל מקרה, מומלץ לפנות לייעוץ משפטי.

 

הכותבת היא בעלת משרד עורכי דין העוסק בתחום המסחרי והנדל"ן בתל-אביב, ומשמשת כיועצת המשפטית של לשכת היועצים העסקיים בישראל. אין ברשימה זו כדי להוות משום ייעוץ משפטי ולצורך כך יש לפנות לייעוץ משפטי מלא על פי פרטי המקרה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Index Open
אל תכתבו הרבה צ'קים
צילום: Index Open
צילום: if production
עו"ד מיכל שחר
צילום: if production
מומלצים