שתף קטע נבחר

צילום: רויטרס, צביקה טישלר

מתפשט צפונה: פוליו נמצא ליד חדרה

הנגיף אותר שלא בצורתו המוחלשת, במרכז טיהור השפכים בבקה אל-גרבייה. זו הנקודה הצפונית ביותר שבה נמצא הנגיף עד כה. 182 אלף ילדים מתחת לגיל תשע כבר קיבלו את החיסון החי-מוחלש, בהם 48 אלף שהתחסנו היום

נגיף פוליו פראי נמצא היום (ג') גם במרכז טיהור השפכים של בקה אל-גרבייה. זו הנקודה הצפונית ביותר שבה נמצא הנגיף עד כה. במקביל, נמשך מבצע החיסונים הארצי: 48 אלף ילדים התחסנו היום בכל רחבי הארץ. בסך הכול, מתחילת המבצע, חוסנו 182 אלף ילדים מתחת לגיל תשע.

 

ישראל מתחסנת - הכתבות האחרונות:

מסתמן: חיסון נגד פוליו - גם בבתי הספר

עושים סדר: מי צריך להימנע מחיסון הפוליו?

מורים חוששים מהפוליו: "איש לא יודע כלום"

 

מרכז טיהור השפכים שבו נמצא הנגיף (צילום: עיריית באקה אל גרביה) (צילום: עיריית באקה אל גרביה)
מרכז טיהור השפכים שבו נמצא הנגיף(צילום: עיריית באקה אל גרביה)

 

הנגיף שנמצא אינו נגיף מוחלש - מהסוג שעשויים להפיץ ילדים שחוסנו, אשר מפרישים את הנגיף מגופם במשך שישה שבועות לאחר קבלת החיסון. ממשרד הבריאות ציינו בעקבות זאת כי "נדידת הנגיף צפונה מוכיחה כי יש צורך בחיסון הילדים בכל המדינה".

 

ממתינים בתור בטיפת חלב, השבוע (צילום: חסן שעלאן) (צילום: חסן שעלאן)
ממתינים בתור בטיפת חלב, השבוע(צילום: חסן שעלאן)

''עכשיו שזה הגיע לאזור שלנו, זה מפחיד יותר ומלחיץ יותר", הודתה קרן וזיף, אם לשישה מפרדס חנה. ארבעה מהם מעל גיל תשע ולכן אין צורך לחסנם, אולם את השניים הקטנים, בני 6 ו-8, היא מתכוונת לקחת לטיפת חלב בהקדם האפשרי. "כל מה שקורה מאוד מדאיג ואני לא רוצה לקחת סיכונים מיותרים", היא הבהירה.

 

"אם זה הגיע לאזור שלנו זה ממש פחד אלוהים", המשיכה וזיף. "עד עכשיו זה היה בדרום וזה היה רחוק מאיתנו אבל עכשיו שזה כבר פה באזור שלנו, ליד הבית, אני לא יכולה להיות שקטה ורגועה. אני צריכה לחסן אותם בדחיפות כי החשש תמיד קיים ורק החיסון יסיר אותו".

 

הורים בבקה אל-גרבייה כבר מודאגים לאחר ששמעו שהנגיף הגיע לאזורם. "עד היום לא לקחתי את שני ילדיי לחיסון כי אני לא מאמין שזה יעזור. ברגע ששמעתי על מציאת הווירוס, פחדתי מאוד והחלטתי שמחר אני אקח את הילדים שלי לחיסון", אמר תושב המקום.

 

אחות אחראית באחת מתחנות טיפות החלב בעיר אמרה ל-ynet כי היום חוסנו 200 מהילדים. "לא שמענו שהווירוס הגיע אלינו. אנו יכולים להעריך שעד היום אחוז חיסון הילדים בעיר הגיע ל-35%. בימים הקרובים האחוז הזה יעלה".

 

חוסיין מחמיד, מנהל תאגיד "מי עירון" בוואדי ערה ואחראי על תפעול מכון טיהור השפכים בבקה אל-גרבייה סיפר כי לפני שבוע הגיעו נציגים של משרד הבריאות ולקחו דגימה לבדיקה. "אנו מכבדים כל החלטה שתתקבל במשרד הבריאות כי שלומם של הילדים חשוב לנו ויש להרחיק אותם מכל סכנה", אמר מחמיד.

 

לפני כחודשיים וחצי התגלו שרידי הנגיף הראשונים בביוב ברהט ובשבועות

שחלפו מאז התגלו באזור הדרום שרידים נוספים. משרד הבריאות עודד אז חיסוני ילדים שטרם קיבלו את החיסון המומת וברהט עצמה חוסנה האוכלוסייה כולה.

 

לפני כחודש וחצי התברר כי הנגיף מתפשט והוא התגלה במרכז הארץ ובשרון. לאחר התייעצות עם גורמים מקצועיים ועם ארגון הבריאות העולמי, הוחלט לחסן את ילדי הדרום בחיסון חי-מוחלש ולהמשיך לעקוב אחר ההתפתחויות ברחבי הארץ. כשהתברר כי הנגיף עדיין לא הודבר ברמלה ובלוד, הוחלט על הרחבת מבצע החיסונים לכל הארץ.

 

"שלושה דברים הביאו אותנו להחליט על חיסון ארצי", הסביר אז מנכ"ל משרד הבריאות פרופ' רוני גמזו. "המשך הפעילות הנרחבת בדרום, העובדה שהנגיף אותר גם בביוב צפוני יותר - ברמלה ובלוד - לאחר יותר מחודש, והזמינות של חיסון משופר ובטוח, ואוכלוסייה מחוסנת ב-98% שיכולה לקבלו בביטחון מלא".

 

אתמול פנה גמזו למנכ"לי קופות החולים וקרא להם לצאת לסייר באופן אישי

בטיפות החלב. "מטרת ביקורים האלה היא להביע תמיכה ולהוות אוזן קשבת לפתרון בעיות שמתעוררות בשטח", כתב. "האחיות העובדות בטיפות החלב בתקופה זו מצפות לביקורים האלו ורואות בכך הפגנת תמיכה שנדרשת ממנהיגות המערכת שבה הן פועלות".

 

מאז החל מבצע החיסונים נגד פוליו, יצא גמזו לכמה סיורים בטיפות החלב, וכך עשו גם בכירים נוספים במשרד הבריאות, בראשם השרה יעל גרמן, שסיירה היום בטיפות חלב בבני ברק. "זוהי תקופת מבחן לכולנו ואני מצפה מכולכם להירתם במלוא המחויבות לעשייה זו", הוסיף גמזו.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
מתחסנים במסגרת המבצע הארצי
צילום: AFP
מומלצים