שתף קטע נבחר

ישבו במקרר: מתכוני אפונה וגזר

שאול בן אדרת עושה כבוד לירקות שמשתלבים הכי טוב יחד ומגיש רביעיית מתכונים צבעוניים עם אפונה וגזר. בתפריט: סלט קוסקוס עם אפונה וצימוקים, פירה כתום וגם סלט תפוחי אדמה קלאסי שכולם אוהבים

אפונה וגזר הם ירקות נהדרים שמשתלבים בהרמוניה זה עם זה וגם עם שלל מרכיבים נוספים. הם מוסיפים צבע, טעמים ומרקמים שונים והערך הקלורי שלהם כמעט ולא מורגש. לפניכם מספר מתכונים צבעוניים קלי הכנה שיכולים לשמש כארוחה קלילה ומשביעה.

 

עוד בערוץ האוכל:

 

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

 

סלט כל טוב: קוסקוס, גזר ואפונה

השילוב של הקוסקוס עם הירקות הטריים, עשבי התיבול והצימוקים הופכים את הסלט הזה ללהיט קל הכנה שקשה להפסיק לאכול.

 

המרכיבים:

2 כוסות קוסקוס איסטנט מבושל - לפי הוראות יצרן

1 כוס אפונה טרייה, חלוטה או קפואה, מבושלת 2 דקות במים חמים

2 גזרים קלופים, חתוכים לקוביות קטנות

1 כוס של עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, כוסברה, נענע וסלרי)

3 כפות צימוקים שחורים

1 כף שמן שומשום

2 כפות סילאן

מיץ מחצי לימון

2 כפות שמן זית

מלח, פלפל

1 קוביה קטנה של גבינה בולגרית

 

אופן ההכנה:

מערבבים את כל המרכיבים מלבד הגבינה. בהגשה מפזרים מעל המנה גבינה בולגרית מפוררת.  

 

 

קציצות אורז בקלי קלות

קציצות הן תמיד מנה נפלאה לארוחה קלילה, ואלו במיוחד. השילוב של האורז והירקות יוצר מנה משביעה וטעימה.  

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

 

המרכיבים:

2 כוסות אפונה קפואה, מופשרת

2 גזרים בינוניים קלופים, מבושלים במים ומלח

כוס אורז לבן מבושל

4 עלי מרווה קצוצים

1 ביצה

מלח, פלפל

1 שן שום קצוצה

2 כפות בצל ירוק, קצוץ דק

2 כפות שמן זית

 

אופן ההכנה:

  1. מועכים את הגזר עם מזלג לפירה גס, מוסיפים את כל שאר המרכיבים מלבד שמן הזית ויוצרים קציצות עם כף.
  2. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים קציצות 2 דקות מכל צד.

 

הצעות גיוון:

במקום לטגן אפשר לאפות בתנור בחום של 200 מעלות למשך 10 דקות, על נייר פרגמנט. 

 

 

פירה גזר עם הל וכורכום

פירה הודו סטייל שזכה לכינוי זה בזכות טעמו הדומיננטי של הכורכום. יהיה נהדר כתוספת למנת בשר או דג.

 

המרכיבים:

8 גזרים קלופים

50 גרם חמאה

מלח, פלפל

1 כפית כורכום

1/2 כפית הל טחון

2 כפות סילאן

2 שיני שום קלופות

 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים גזר במים רותחים 15 דקות או עד לריכוך.
  2. מעבירים למעבד מזון עם שאר המרכיבים וטוחנים לפירה חלק. מקשטים באפונים.

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

 

סלט תפוח אדמה קלאסי

קלאסיקה של סלטי פיקניק, קל להכנה ועם טעם נהדר. אני מעדיף לאכול את הסלט כשתפוחי האדמה והביצים עדיין חמימים.

טיפ: ניתן להחליף את המיונז בשמן זית.

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

 

המרכיבים:

3 תפוחי אדמה מבושלים, קלופים וחתוכים גס לאורכם 

1/2 כוס אפונה קפואה, מבושלת 2 דקות במים רותחים

1 כוס קוביות גזר מבושלות

2 מלפפונים חמוצים, חתוכים לטבעות קטנות

2 כפות מיונז או 2 כפות שמן זית

10 מקלות סלרי דקים באורך 10 סנטימטרים

1/2 כפית פלפל גרוס

4 ביצים קשות, מעוכות גס

2 ענפי שמיר

 

אופן ההכנה: 

מערבבים את כל המרכיבים בקערה ומגישים.

 

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
טעימות, משביעות וקלות להכנה. קציצות אורז עם אפונה וגזר
צילום: ירון ברנר
מומלצים