שתף קטע נבחר

בכיכר צא ימינה: Waze תגלה נחלים מזוהמים

עמותת "צלול" משתפת פעולה עם אפליקציית Waze, ותזהיר את המטיילים מפני הנחלים המזוהמים בכל פעם שתהיו באזור ותפרט את מקור הזיהום

16 נחלים בישראל זורמים לים התיכון - וכולם מזוהמים ואסורים לרחצה. גם שאר הנחלים והיובלים סובלים לא פעם מזיהום שמקורו בביוב. כדי להעלות את המודעות למצבם העגום של הנחלים, משתפת עמותת צלול פעולה עם חברת Waze.

 

צלול סימנה את כל הנחלים המזוהמים בארץ ובכל פעם שתתקרבו לנחל מזוהם, תתריע בפניכם המערכת של Waze על הזיהום ותפרט את מקורו.

 

עוד על נחלים וזיהום בערוץ התיירות:

 

פעם, לא לפני הרבה מאוד שנים, הנחלים בארץ היום ברובם נקיים. הוותיקים יודעים לספר איך

 שחו בירקון ודגו דגים בקישון. אבל רוב הנחלים הזורמים נשאבו והביצות ובריכות החורף יובשו.

 

רבים ראו בנחלים כמערכת לסילוק שפכים וחומרים מסוכנים לים, ולאפיקים הוזרמו שפכים (מי ביוב), קולחים (מי ביוב מטוהרים) ובמקרים הגרועים גם חומרים רעילים - ורק כמות מעטה בלבד, אם בכלל, של מים נקיים.

 

עמותת "צלול" רואה בנחלי הארץ משאב טבע ונוף חשוב שיש להשיבו לציבור. לאחרונה, בתום פיילוט שנמשך מספר חודשים, החליטה העמותה להדק את שיתוף הפעולה עם Waze, כדי שציבור רחב ככל הניתן יהיה מודע למצבם של הנחלים ויתקרב אליהם - על אף הזיהום - כדי שבעתיד ניתן יהיה לשפר את מצבם ולשקמם.

 

בכיכר צא ימינה, נחל מזוהם לפניך. האפליקציה לזיהוי הנלחים המזוהמים ( )
בכיכר צא ימינה, נחל מזוהם לפניך. האפליקציה לזיהוי הנלחים המזוהמים

 

איזה נחל הכי מזוהם?

נתוני Waze, שנאספו במהלך הפיילוט למיזם, מלמדים כי ההתרעה שהופיעה הכי הרבה

פעמים הייתה ההתרעה על הזיהום בנחל חדרה (כ-2.5 מיליון פעמים). אחריה בדירוג הופיעו ההתרעות של נחל נעמן, נחל הקישון ונחל תנינים (1.5 מיליון פעם).

 

שני הנחלים הצפוניים סובלים לא פעם מזיהום שקשור במפעלי תעשייה, ונחל תנינים סובל מזיהום שפכים שמקורם מעבר לקו הירוק ושפכים שמקורם בבריכות הדגים באזור. התרעה נוספת שהופיעה כ-1.2 מיליון פעם הייתה התרעה אודות הזיהום בנחל שורק באזור בית שמש.

 

"צלול" דורשת להפסיק את הזרמת השפכים והקולחים

לנחלים באמצעות הגברת האכיפה על המזהמים, וגם באמצעות סיוע לרשויות חלשות שאינן מסוגלות להתמודד עם תקלות במערכת הביוב.

 

עוד דורשת העמותה, להקטין את כמות המעיינות התפוסים על ידי חברת "מקורות" ומפיקי מים פרטיים, כדי להעלות את מפלס מי התהום במקומות הרגישים. העלאת המפלס תאפשר את שפיעת המעיינות וחזרתם של המים הטבעיים לנחל.

 

"צלול" דורשת גם להגביר את האכיפה על ענף המדגה כדי למנוע הזרמה של שפכי בריכות הדגים לנחלים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
באדיבות עמותת "צלול"
להעלות את המודעות למצבם העגום של הנחלים. נחל חדרה
באדיבות עמותת "צלול"
מומלצים