שתף קטע נבחר

שחיים כהן יבשל: מבדק האוכל המוכן לחג

יפה עירון-קוץ חיה כבר חודשיים על כבד קצוץ, גפילטע וחריימה כדי לבחור את 14 שירותי הקייטרינג עם האוכל הכי טעים לראש השנה. הטלה של חיים כהן, קציצות פראסה מעולות, כבד קצוץ אלוהי, אוכל לילדים ושוק הטלה הכי משתלמת - כל אלו ועוד בכתבה שלפניכם

השבוע ביקרתי בירושלים ובמהלך נסיעה ברכבת הקלה, הקשבתי שלא מרצוני לשיחה שניהלה אישה חביבה בטלפון עם חברה. היא בדרכה לשכונת רמות, היא סיפרה לה, לסופרמרקט שבו מוכרים דגי סלמון קפואים במחיר מציאה.

 

"לקחתי איתי צידנית ואני מתכננת לרכוש שם גם כמה סלטים מוכנים - הרי לא אוכל להכין את כל מנות האוכל לחג בעצמי!", היא התאוננה והזכירה לחברתה שהשנה החג ארוך במיוחד בגלל השבת שצמודה לו, כך שיהיה צורך להכין מראש כמויות גדולות של אוכל לפחות לארבעה ימים.

 

כשנתבקשתי לבדוק עבור ערוץ האוכל את היצע האוכל המוכן לראש השנה, גיליתי לשמחתי שבארץ בכלל ובאיזור המרכז בפרט יש שפע של אפשרויות בטווח במחירים רחב. מאוכל ביתי ועד מעדניות גורמה, ניתן להשיג מנות שיכולות לחסוך להרבה מארחות ומארחים זמן יקר.

 

למרות שתקופת החגים היא ההזדמנות הכמעט יחידה לאכול מנות כגפילטע פיש וקרעפלך (לפחות מה שמוגש בביתי בארוחת חג), לשמחתי הרבה, במסעדות ומעדניות רבות ניסו להשתחרר מהאוכל הקלאסי. בנוסף, השנה קל יותר מאי פעם להשיג מנות חג עיראקיות או פרסיות, שבזמנו קשה היה להשיג מחוץ למטבחי הסבתות.

 

עוד בחידושים: מנות פיוז'ן כ"גפילטע פיש עם עריסה" - כן, יש באמת מנה כזו בקפה טעמון המחודש בירושלים. בחרתי 14 מקומות מומלצים במיוחד, שבהן אפשר להשיג אוכל מוכן לחג. שנה טובה ומתוקה כתפוח בדבש וחג שמח לכולכם. ועוד משהו קטן: תודה לילדיי אורית וארי ולבעלי גדעון שטעמו, ביקרו והוסיפו חוות דעת מלומדות על האוכל שגדש אותנו מכל עבר.

 

3 המומלצים ביותר:

 

1. היוקרתית והכשרה: וינו סוקה

מסעדה וקייטרינג גורמה כשר בהרצליה שמציעה מבחר טייק אוויי מעניין של מנות מיוחדות ומעולות לחג.

 

הכי מומלץ: מנת לבבות חציל בשילוב ביצי שליו קשות ובצלצלי פנינה ברוטב רימונים, סילאן ושום, שהייתה טעימה ויפיפייה וכן לקס בגרסה מפונפנת - קרפצ'יו גרבלקס סלמון עם ביצי סלמון כתומות.

 

 (צילום: איל קרן) (צילום: איל קרן)
(צילום: איל קרן)

 

למנה עיקרית הגיע כתף טלה בבישול ארוך ובמילוי ערמונים ועשבי תיבול ; רוסטביף סינטה מקומית מתובל ביין שרדונה, חרדל וטימין ואוסובוקו טלה, שהיה רך עדין ובתיבול מידתי. הכל היה מעולה.  באחרונות ניתן למצוא פלאן קינמון ותפוחים או פנקוטה דבש ופירות העונה.

 

טווח המחירים: יקר ומשתנה לפי המנות שנבחרות - 200-300 שקלים לפחות לסועד.

 

בשורה התחתונה: המנות היצירתיות ביותר שטעמנו בחג. עשוי היטב ומתאים למי שרוצה להתפנק ולפנק את אורחיו בארוחת גורמה חגיגית ולא פחות חשוב - כשרה.

 

לפרטים והזמנות: וינו סוקה. גלגלי הפלדה 7, הרצליה פיתוח. 072-2163739

 

 (צילום: איל קרן) (צילום: איל קרן)
(צילום: איל קרן)

 

2. הקלאסית והמעולה: רביבה וסיליה

ב-"רביבה וסיליה" שחוגגים השנה 25 שנה, מציעים תפריט טייק אווי מיוחד, עשיר במנות ראשונות כקציצות פראסה וכבד וקצוץ, סלטים כסלט אספרגוס, חציל קלוי ומבחר נאה של מנות קלאסיות בעיקריות - רוסטביף, שוקי עוף ממולאים, קציצות סלמון ועוד.

 

 (צילום: תום להט) (צילום: תום להט)
(צילום: תום להט)

 

יש גם קישים מעולים לצמחוניים ותוספות: כרובית אפויה עם פירורים, בורגול עם עדשים ועוד. מבחר הקינוחים גדול וכולל עוגת פאדג' שוקולד, עוגת פטל שוקולד לבן, דבש קוגלהוף, עוגת שזיפים בקוניאק, עוגת שוקולד בחושה (28 שקלים), קינוחים ללא סוכר, וכמובן - מקרונים מעולים ועוגת קונקורד אלוהית (מתכון - כאן).

 

 (צילום: תום להט) (צילום: תום להט)
(צילום: תום להט)

 

הכי מומלץ: פטה כבד עם ריבת קברנה סוביניון ופירות אדומים שמרחנו על צנימי עוגת דבש - מנה ראשונה חגיגית ואחות נהדרת של הכבד הקצוץ הקלאסי (140 שקלים לתבנית בת 8 מנות), בף בורגיניון (72 שקלים) מבשר רך ומעולה שעשוי עם ציר יין עשיר וריחני בתוספת אורז ואורז בר. מומלץ בחום, וזה עוד לפני שדיברנו על הקינוחים, שהאכילו באבק את כל שאר המשתתפים (ובפרט - טארט האגסים ועוגת הדבש).

 

טווח המחירים: משתנה ונע בין בינוני לגבוה.

 

בשורה התחתונה: קלאסי ומוקפד, עם שימוש בחומרי גלם מעולים. ארוחת חג כהלכתה זה כאן.

 

לפרטים והזמנות: 03.5400179 (סניף רמת השרון)

 

קציצות פראסה של "רביבה וסיליה" (צילום: תום להט) (צילום: תום להט)
קציצות פראסה של "רביבה וסיליה"(צילום: תום להט)

 

3. הביתית של חיים כהן: יפו תל אביב

נתחיל מהסוף: ארוחת החג המעולה של חיים כהן, שמקורה במטבח של "יפו תל אביב", אחת ממסעדות הגורמה היוקרתיות בישראל, מתומחרת בכ-85 שקלים לאדם. המחיר כולל סלט לראשונה וכבד קצוץ, עיקריות טלה או בקר ותוספות מושקעות, מה שמכתיר אותה לארוחת הטייק אווי המשתלמת של המבדק.

 

כהן החליט לוותר על אוכל עדתי הפעם והוא מתמקד במנות טלה ובקר לעיקריות, סלט סלק וכבד קצוץ לראשונות, שפצלה ואורז בצד. יש גם עוגת דבש (42 שקלים לעוגה) או טירמיסו (40 שקלים לקינוח שיכול להיחשב בנחת לזוגי), למי שרוצה גם לקחת קינוח הביתה.

 

הכי מומלץ: אכלנו כבר הרבה שפונדרה בחיינו, אבל תבשיל השפונדרה טלה עם ירקות השורש של "יפו תל אביב" היה לא פחות מתענוג עילאי צרוף. לחלביים מומלץ קינוח הטירמיסו המופלא וכן תוספת בצקניות השפצלה.

 

טווח המחירים: זול; מנות בשריות (פוליקה בקר, צוואר טלה, שפונדרה טלה) יעלו 32 שקלים ל-100 גרם ; סלט סלק וחמוציות מתומחר ב-4.20 שקלים ל-100 גרם, אורז יסמין - ב-3.8 שקלים ל-100 גרם.

 

בשורה התחתונה: ארוחת החג המוכנה המשתלמת בישראל כבר אמרנו?

 

לפרטים נוספים והזמנות: 03-6249249 או ב-052-2426603 (מירב). הזמנות עד 1.9, איסוף מהמסעדה ב-3.9-4.9

 

חיים, תעשה לי שפונדרה טלה! ארוחת החג של "יפו תל אביב" (צילום: דודו אביטבול) (צילום: דודו אביטבול)
חיים, תעשה לי שפונדרה טלה! ארוחת החג של "יפו תל אביב"(צילום: דודו אביטבול)

 

מומלצים נוספים:

 

4. הבריאה: המטבח של נלי

קייטרינג של השפית נלי קרפנר, שמתמחה גם במנות צמחוניות וטבעוניות ובישול בריא לכולם. לחג מציעים כאן מבחר גדול של מנות טייק אוויי בריאות מגוונות מחומרים איכותיים ולא מעובדים שמתאימות גם למי שאינו מתהדר בתואר צמחוני או טבעוני.

 

בין המנות: פילה בס אפוי בעשבי תיבול, שוק טלה בין אדום או גריסי פנינה עם מיני פיטריות כמנה טבעונית.

 

 (צילום: דניאל לילה) (צילום: דניאל לילה)
(צילום: דניאל לילה)

 

הכי מומלץ: סלמון בכבישה ביתית עם שמיר ולימון שהיה מעדן אמיתי ; סלמון מאודה ברוטב תפוזים וג'ינג'ר (55 שקלים) עם דג שהיה עשוי היטב ולא יבש מדי. גם התוספת, פירה תפוחי אדמה ודלורית בשמן זית, התאימה בצבעה ובטעמה המוצלח לסלמון (40 שקלים לק"ג).

 

טווח מחירים: יקר

 

בשורה התחתונה: מי ידע שבריא יכול להיות כל כך טעים? בטוח שלא אנחנו

 

לפרטים נוספים והזמנות: את ארוחת החג יש להזמין מראש (3 ימים לפני החג לכל הפחות): 03-6833759, nelly-a@bezeqint.net

 

 (צילום: אורית כליף) (צילום: אורית כליף)
(צילום: אורית כליף)

 

5. העיראקית: קובה גריל

אמם היקרה של חברינו הירושלמים, האחים סגיר, חשפה אותנו לפני שנים לפלא הקולינרי הקרוי קובה. צריך יד טובה כדי לגלגל את כדורי הבצק האלו והקובה של מסעדת האוכל העיראקי "קובה גריל" ניחנה באותו מגע הקסם נדרש.

 

בראש השנה מציעים כאן תפריט טייק אווי לחג שכולל מבחר קובות וקציצות.

 

הכי מומלץ: קובה במיה מצוין, עדין ונימוח, עם מילוי טעים ביותר ; קובה פיטריות מטוגן עם בצל ותבלינים, עשוי היטב ומתאים לצמחונים וקציצות עוף עם סלרי שגם הפולני בבית אהב.

 

טווח מחירים: זול - 4 מנות קציצות יעלו למשל 75 שקלים.

 

בשורה התחתונה: למי שרוצה לחגוג עם קובה אמיתית

 

לפרטים נוספים והזמנות: קובה גריל. שוקן 30, תל אביב. 03-5278777. כשר

 

6. הדגית והאשכנזית: מסעדת שקד

אחת המסעדות הוותיקות של תל אביב המתמחה בדגים אך גם במעדנים מזרח אירופאים וגם בלקניים, זכר לשותף היווני של המסעדה, אי אז בשנות השישים. תפריט האוכל המוכן לחג כולל סלטים, מטחינה וקישואים ביוגורט עבור במעדני דגים כדג כבוש ודג מלוח, מנות דג חגיגיות כפורל חם ומעושן וגם קרם בוואריה (מיתולוגי!) לקינוח.

 

 (צילום: תום להט ) (צילום: תום להט )
(צילום: תום להט )

 

הכי מומלץ: כבד קצוץ עם בצל מטוגן - מהטובים שאכלנו וסלט ביצים עם בצל מטוגן של פעם, שהיה מושלם שניהם (40 שקלים לק"ג) ; גפילטע פיש גדול ומתקתק (19 שקלים ליחידה) ; מטיאס מופלא ולעיקרית – פורלים שלמים, זהובים מעישון וכן סלמון מצוין.

 

טווח מחירים: בינוני - תמורה הוגנת לכסף.

 

בשורה התחתונה: אוכל אשכנזי מעולה וקלאסי. מעולה לחובבי הז'אנר.

 

לפרטים נוספים והזמנות: רצוי להזמין 48 שעות מראש. שקד. חשמונאים 90, תל אביב. 03-5610546.

 

מעולה. פורל בעישון חם (צילום: לאה גולדה הולטרמן) (צילום: לאה גולדה הולטרמן)
מעולה. פורל בעישון חם(צילום: לאה גולדה הולטרמן)

 

 

8-7. הביתית: "נשים מבשלות" ו-"יאמי"

יוזמה מבורכת וטעימה במיוחד - 2 מיזמים גסטרונומיים שמקשרים בין בשלניות ובשלנים ביתיים לצרכנים.

 

"נשים מבשלות" מאגדת בשלניות בכל רחבי הארץ שמציעות מגוון נהדר של מנות ממטבחי עדות שונות: אירופאי, הודי, פרסי ומרוקאי. לחג אפשר להזמין דרכן מנות כעוף ממולא בסגנון מצרי, לשון בקר עם פטריות טריות בסגנון מרוקאי, ממולאים בכל סגנון אפשרי וכמובן כבד קצוץ.

 

"יאמי" מאידך הוא אתר אינטרנט, מעין פורטל של אוכל ביתי שמחבר בין צרכנים ובשלנים שמבשלים עבורכם אצלכם בבית או בהזמנה מבשלנים מאזור המרכז.

 

מה טעמנו ומומלץ: מקרב המבחר של "נשים מבשלות", התלהבנו מסמוסה הודית, בגרסה צמחונית וגרסה בשרית. הבצק הפריך מעוטר בסומסום וסומק והמילוי טעים. עוד במומלצים: פלפל אדום ממולא ברוטב עגבניות שהיה עשוי לתפארת וממש משובח בטעמו (7 שקלים ל100 גרם).

 

מ-"יאמי" מומלץ סלט סלק עם אגוזים ומיונז יוצא דופן שהכינה יוליה הבשלנית (60 שקלים לק"ג), קציצות הפראסה הצמחוניות והנפלאות של לימור (17.50 שקלים לסועד) .

 

 (צילום: משק 8)
(צילום: משק 8)

 

עוד במוצלחים: הגונדי המופלא של יואב (30 שקלים ל-3 קציצות ואורז), שמגיש מבחר מנות נוספות מהמטבח הפרסי.

 

 (צילום: משק 8)
(צילום: משק 8)
 

 

טווח מחירים: זול עד בינוני

 

בשורה התחתונה: אוכל מעולה וזול שמתאים למי שמתגעגע לטאץ' הביתי של אמא או דודה מוכשרות.

 

לפרטים נוספים והזמנות:

נשים מבשלות – טלפון להזמנות: 09.8657007

יאמי: http://www.yummi.co.il, 03-7160699

 

 

 

9. הנוסטלגית: סנדר

מוסד גסטרונומי תל אביבי ותיק שמתמחה באוכל כשר ויהודי. לחג הכינו כאן תפריט מסורתי עם צימעס, כבד קצוץ, רגל קרושה, גולאש, קאשה (כוסמת), לשון בפטריות ועוף בפירות יבשים. יש גם מנות מקומיות של חציל בגריל עם טחינה חציל ממולא בפרגית ועוד.

 

הכי מומלץ: מרק עוף עם קרעפלך - המרק היה עדין ולא שמן, עשיר באטריות דקיקות והקרעפלך היו בגודל שבדיוק נוח לאכילה, עשוים בצק רך ובמילוי בשרי. קציצות הבשר המטוגנות היו מהטובות שטעמנו והזכירו לי ימים נשכחים ובמיוחד אהבנו את הקורקבנים ברוטב - הבשר היה רך והרוטב העדין נספג יפה באורז שנלווה למנה.

 

טווחים מחירים: זול - 60 שקלים לעיקרית ו-3 תוספות. תמורה מעולה ביחס למחיר. כשר

 

בשורה התחתונה: אוכל ביתי ונוסטלגי. תענוג.

 

לפרטים נוספים והזמנות: סנדר. לוינסקי 54, תל אביב. 03.5371872

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

10. טלה פלא בבני דרור: פטר הומל

הקצב פטר הומל היה במשך שנים שף של מלונות יוקרה באילת. לאחרונה פתח קצבייה באיזור השרון (בצומת בני דרור). לחג הוא מגיש מנות מהמעדניה כקרפצ'יו, נתחי בשר שונים ותוספות.

 

הכי מומלץ: זה לא חג יהודי-ספרדי ללא שוק טלה. זו של הומל עטופה בחרדל דיז'ון שום טרי ושום קונפי עשבי תיבול ותבלינים טרים. המנה מוגשת עם תוספת של מבחר ירקות שורש מתובלים ברוטב טלה ושומר (כ-350 שקלים לשוק - מנה ל-12 איש).

 

טווח מחירים: בינוני. על השוק יש מבצע: מי שמזמינו, גם מקבל קרפצ'יו במתנה.

 

בשורה התחתונה: יותר זול ויותר טעים מלהכין טלה בבית. מומלץ

 

להזמנות ופרטים נוספים: פטר הומל. צומת בני דרור (קניון דרורים). 053-8094235

 

אריה גם מפרגן. הטלה של פטר הומל (צילום: פטר הומל)
אריה גם מפרגן. הטלה של פטר הומל(צילום: פטר הומל)

 

11. מקבצת הגלויות: מעדנית משני

התפריט העשיר של מעדניית משני שחוגגת 75 שנה מהווה תמונת מצב של השולחן הישראלי. יש מבחר עצום, מהכל ולכווולם - גפילטע פיש לצד חומוס, סלט חצילים וגם סיגרים, פסטלים ומפרום ואפילו מנות מהמטבח הסיני.

 

המנות העיקריות כוללות מנות מגוונות כמו דג ברוטב חריף או לשון עם פטריות, צלי בקר ומנות קלאסיות כתבשילי עוף למיניהם.

 

 (צילום: בועז לביא) (צילום: בועז לביא)
(צילום: בועז לביא)

 

הכי מומלץ: סלט טחינה סמיך ; סלט חומוס חמאתי עדין ומטבוחה חריפה שתגוון אותו מי שמחפש גיוון חריף (מחירי הסלטים מ-29 עד 50 שקלים לק"ג). בעיקריות - ממולאים קישואים ופלפלים (55 לק"ג) שעשויים ממש כמו בבית

 

טווח מחירים: זול.

 

בשורה התחתונה: קיבוץ גלויות מוקפד של מאכלים. כשר

 

לפרטים נוספים והזמנות: יעקב כהן 2, ראשל"צ. 08-8655590. סניף חדש ברחובות רחוב המנוף 8

 

12. הטבעונית: בי פוד

מעדנייה תל אביבית חדשה שמציעה אוכל טבעוני אורגני ומתמחה בראוו פוד (Raw Food). לחג מצעים במקום תפריט מיוחד שכולל סלטים, עיקריות כקיש בצלים או ממולאים למיניהם וכן תבשילי אורז וכרובית חגיגית בתנור.

 

הכי מומלץ: דלעת ערמונים קטנה וחצויה, ממולאת בעשבי תיבול ואגוזים ; בצל ממולא ; סלק, תפוח אדמה מתוק ובצל צלויים – שלושתם היו איכותיים ויפים.

 

טווח מחירים: 150 לאדם לארוחה שכוללת ראשונה, 2 סלטים, 2 עיקריות, תוספת ושני קינוחים.

 

בשורה התחתונה: טבעוני ומעולה. שווה.

 

 (צילום: אלי דסה) (צילום: אלי דסה)
(צילום: אלי דסה)
 

 

13. האשכנזית המשתלמת: בתיה

בבואי מפריז, ידידים סיפרו לי שהקפה המפורסם נפתח במקום חדש ושיש משלוחים ליום יום ולחגים. בתפריט של הקפה המחודש ממבחר המטבח האשכנזי,רגל קרושה, דג מלוח, קרפלך ומרק עוף עם קרפלך וכמובן קציצות, גולש ושניצלים.

 

 (צילום: ישראל אלפסה) (צילום: ישראל אלפסה)
(צילום: ישראל אלפסה)

 

הכי מומלץ: גפילטע פיש שהיה מצוין (ולא מתוק!, 24 שקלים למנה) שלצידו הוגשה חזרת אדומה לא חריפה ולבנה חריפה מאד ; כבד קצוץ, עשיר בבצל מטוגן כמו שאנחנו אוהבים (25 שקלים) ; מרק עוף צלול עם קרעפלך גדולים ובשרניים במילוי בשרי (29 שקלים) וגם סלט כרוב קלאסי (12 שקלים).

 

שוק האווז אכזב בעיקריות, אבל שכחנו ממנו כשהגענו לקומפוט המעורב, שעשיר בתפוחים ופירות יבשים (29 שקלים) ולקיגל מתוק (22 שקלים).

 

טווח מחירים: זול

 

בשורה התחתונה: אשכנזי וחביב

 

לפרטים נוספים והזמנות: החשמונאים 95 תל אביב. טלפון: 03-5221335

 

14. קורצת לילדים: המטבחון

במסעדה שנמצאת בסמוך לשוק הכרמל מציעים לקראת החג תפריט טייק אווי עם אוכל ביתי ומנות צמחוניות.

 

בראשונות יש טחינה ירוקה, חצילים בטחינה, עלי גפן כבד קצוץ עם ריבת בצל וכן קציצות פרסה. בעיקריות - מבחר נאה של ממולאים, כולל ממולאים צימחונים וכן שוקי עוף בבצל. אל תצפו לגורמה – האוכל כאן פשוט, ביתי והתמחור בהתאם.

 

 (צילום: אייל קרן) (צילום: אייל קרן)
(צילום: אייל קרן)

 

הכי מומלץ: לביבות בטטה אפויות, אפויות ככיסונים קטנים שעליהם פוזרו זרעי סומק, נאות להגשה (6 שקלים ליחידה) ; כדורי בשר ברוטב עגבניות, מנה קלאסית עשויה היטב תתאים בעיקר לשולחן בו יתארחו ילדים האוהבים אוכל ידידותי ומוכר לצמחונים מוצע קוסקוס-ירקות.

 

טווח מחירים: זול.

 

בשורה התחתונה: מומלץ למשפחות עם ילדים.

 

לפרטים נוספים: רבי עקיבא 18, תל אביב. הזמנות עד 48 שעות לפני ערב החג בטלפון: 03-5163689

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איל קרן
רך ועדין. אוסובוקו טלה
צילום: איל קרן
מומלצים