שתף קטע נבחר

יוחזר לדודתו, שנתיים אחרי שהוצא ממשפחתו

העליון הפך החלטה של שתי ערכאות משפטיות וקבע כי הפעוט, שהוצא ממשפחתו זמן קצר לאחר הלידה, יוחזר למשפחתו הביולוגית. "לא הפסקתי להאמין", אמרה הקצינה. "הוא תינוק אתיופי, טובת הילד היא שיחזור למשפחתו"

חוזר למשפחה: בית המשפט העליון פסק אתמול (ג') בהחלטה דרמטית כי פעוט שהוצא ממשפחתו לפני שנתיים וחצי והועבר למשפחת אומנה שהחליטה לאמץ אותו לפני כשנה וחצי, יוחזר לדודתו, קצינה ממוצא אתיופי, למרות שכבר החלו הליכי האימוץ. בכך הפך העליון שתי החלטות שנתקבלו בערכאות נמוכות יותר. הפרשה הכואבת נחשפה לראשונה ב-ynet. "לא הפסקתי להאמין לאורך כל הדרך שהוא ישוב. אני מאושרת מכך שהילד יחזור אלינו", אמרה הקצינה הנרגשת. "הוא תינוק אתיופי והמשפחה המאמצת אינה כזאת. טובת הילד היא שיחזור למשפחתו", אמרה לפני ההחלטה.

 

עוד בחדשות ynet:

 

מצבה של אמו הביולוגית של הילד החל להתערער עוד בהיותה בהריון, והיא אובחנה כסכיזופרנית. לאחר הלידה הוציאו שירותי הרווחה את התינוק מחזקתה, וסירבו לבקשת דודתו לאמצו. התינוק הועבר למשפחת אומנה שאינה ממוצא אתיופי, מתוך כוונה לאמצו, ואילו דודתו החליטה להיאבק משפטית אך מצאה עצמה מתמודדת מול משרד הרווחה.

 

הקצינה. מאושרת (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
הקצינה. מאושרת(צילום: גיל יוחנן)

 

במהלך המאבק הטעון קבעו שתי ערכאות משפטיות, בהתאם לעמדת משרד הרווחה, כי טובת הילד היא להישאר עם משפחת האומנה בשל הקשר שנוצר ביניהם. הקצינה לא ויתרה ועתרה לעליון, שם החליט הרכב של שלושה שופטים להפוך את ההחלטה.

 

השופטים יצחק עמית ועדנה ארבל קבעו כי דווקא המשקל של הוצאת הילד ממשפחתו הביולוגית מכריע יותר. "קשה ניתוקו של קטין מהוריו-מולידיו ומבני משפחתו כקריעת ים סוף", כתבו. "שומה עלינו להרים מבטנו אל בני משפחתם הקרובים – הסב והסבתא, האח והאחות – ולבחון את רצונם ויכולתם לגדל את הילד ולדאוג לצרכיו חלף הוריו, ובכך למנוע תלישתו ממשפחת מוצאו".

 

בדעת המיעוט סבר השופט ניל הנדל כי יש לדחות את הערעור ולהשאיר את הפעוט בידי משפחת האומנה, לאחר שהשתכנע כי בנסיבות המקרה לקיחתו ממקום שבו היה כל חייו "תפגע בו באופן ודאי או

 בהסתברות גבוהה ובאופן משמעותי".

 

השופטים לא חסכו ביקורת גם מרשויות הרווחה: "התחושה במקרה זה היא כי הבדיקה לא מוצתה עד תום, במיוחד בהתחשב בכך שכל מי שבא במגע עם הדודה גמר עליה את ההלל", כתב השופט עמית.

 

פרקליטיה של הקצינה, עו"ד עמיקם הדר וחדוה שפירא, אמרו ל-ynet: "אנו גאים בתוצאת פסק הדין ומאושרים עם המשפחה. לצד זה, כואב שרשויות הרווחה לא מצאו לנכון להיפתח למחשבות וכיוונים אחרים, אלא רק התבצרו בעמדתם". 

 

סגנית יו״ר הכנסת, ח"כ פנינה תמנו שטה, שליוותה את המשפחה אמרה היום כי "פסק הדין של בית המשפט העליון תיקן את העוול המתמשך שחוותה המשפחה". חברת הכנסת (יש עתיד) ציינה כי היא מקווה שהמקרה ילמד על ידי רשויות הרווחה "כדי שלא יישנו מקרים בהם שוללים זכויות בסיסיות של משפחה רק בשל הסטטוס המוחלש שלה".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הקצינה. מאושרת
צילום: גיל יוחנן
מומלצים