שתף קטע נבחר

מסתמן פתרון למפוטרים בשדרות: "ניצחנו"

אחרי פגישה עם נציגים ממשרדי הפנים והאוצר נראה שיבוטלו מכתבי הפיטורים שהוגשו ל-42 עובדי הניקיון. ראש העירייה דוד בוסקילה עזב את אוהל המחאה והצהיר: "בוטל הקיצוץ. אנחנו חוזרים לשדרות בתחושת ניצחון"

על רקע המשבר הכלכלי בעיריית שדרות , מסתמן פתרון שימנע את פיטוריהם של 42 עובדי ניקיון: בעקבות הפרסום ב-ynet נפגשו אמש (א') נציגי חברת הניקיון "א.ט.ש" עם נציגי משרדי הפנים והאוצר, שעשויים לממן את הסכום שישאיר בעבודתם את המועמדים לפיטורים. אם אכן ההסכם ייצא לפועל, יוארך החוזה של החברה מול העירייה בשנתיים נוספות.

 

כתבות נוספות בערוץ החדשות של ynet:

 

הבוקר צפויים להיפגש נציגים מלשכת מנכ"ל משרד הפנים עם בעלי החברה, אמיר בן-שימול, ולחתום על ההסכם. בן-שימול אישר שבמקרה כזה יבוטלו מכתבי הפיטורים והעובדים יקבלו את משכורותיהם כבר ביום חמישי הקרוב.

 

במקביל, בתום פגישה עם נציגי האוצר ומשרד הפנים, עזב ראש העיר שדרות דוד בוסקילה את אוהל המחאה בירושלים. לדבריו הקיצוצים בתקציב עיריית שדרות בוטלו ולכן תחודש פעילות המתנ"ס העירוני, שירותי הניקיון, פעילות הספורט, התרבות ועוד. "ניצחנו במאבקנו הצודק", הוסיף. "אנחנו חוזרים לשדרות בתחושה שמעכשיו אנחנו יוצאים לדרך חדשה".

 

דוד בוסיקלה מחוץ לאוהל המחאה (צילום: עטא עוויסאת) (צילום: עטא עוויסאת)
דוד בוסיקלה מחוץ לאוהל המחאה(צילום: עטא עוויסאת)
 

  

איפה האחריות של בוסקילה?

קודם לכן התעורר ויכוח סביב השאלה מה הסיבה האמיתית לכך שראש העיר בוסקילה העביר את החג באוהל מחאה מול משרד ראש הממשלה בירושלים. בוסקילה טען בימים האחרונים שמטרתו הייתה למחות נגד קיצוץ בתקציב הממשלתי של עיריית שדרות, אולם בתגובה נמתחת ביקורת על התנהלותו משני מוקדים שונים: הן מכיוון משרד הפנים והן מקרב האופוזיציה העירונית שלו.

 

גורמים בממשלה אמרו אתמול ל-ynet שבוסקילה לא הצליח לפעול בהתאם לתוכנית ההבראה הכלכלית שנכפתה על עיריית שדרות. על פי התוכנית העבירה הממשלה עשרות מיליוני שקלים לקופת העירייה, ובתמורה התחייב בוסקילה בין השאר לפטר עובדים כדי לצמצם הוצאות. לפי אותם גורמים, ראש העיר היה אמור להתחיל בכך כבר באוגוסט, אולם הוא ביקש לדחות את פיטוריהם של חלק מהעובדים עד אחרי החגים והבחירות המקומיות ב-22 באוקטובר.

 

במשרדי האוצר והפנים הסכימו וגיבשו תוכנית חירום לדחיית הפיטורים, שכללה תוספת של 15 מיליון שקל לתקציב העירייה.

גורמים בממשלה העריכו שמחאתו של בוסקילה נועדה "לשפר את ההסכם שהשיג".

 

ממשרד הפנים נמסר בתגובה: "עיריית שדרות לא עמדה ביעדי תוכנית ההבראה שעליה חתמה. למרות זאת ולפנים משורת הדין, במטרה למנוע פגיעה בתושבים ולאפשר את המשך אספקת השירותים לתושבים ותשלום משכורות לעובדים ולספקים, נערכו משרדי הפנים והאוצר לתוכנית חירום... והעבירו תקציבים נוספים".

 

שדרות מצויה תחת תוכנית הבראה מאז 2011, ועל פי משרד הפנים נמצאת קופת העירייה בגירעון מצטבר של 110 מיליון שקל - רובו בשל הוצאות על משכורות. במקביל מונה לעירייה חשב מלווה מטעם הממשלה. פקיד ממשלתי העובד מול עיריית שדרות הסביר ל-ynet שהמענקים הרבים שקיבלה שדרות מהמדינה לאורך העשור האחרון על רקע המצב הביטחוני הם שהובילו למשבר התקציבי שלה, מאחר שבמשך שנים התרגלו בעירייה לכך שהמענקים מאזנים את התקציב. בשנים האחרונות פחתו המענקים, אך הוצאות העירייה לא אוזנו בהתאם.

 

 (צילום: עטא עוויסאת) (צילום: עטא עוויסאת)
(צילום: עטא עוויסאת)

 

אין זו הפעם הראשונה שראש עיריית שדרות מבקש דחייה ביישום תוכנית ההבראה וגם מקבל אותה. הפעם הקודמת הייתה בסוף 2012, ובתחילה נדחתה הבקשה, אולם לבסוף אושרה על רקע מבצע "עמוד ענן".

 

"העיר לא מתפקדת"

במקביל, על רקע הבחירות המתקרבות לראשות עיריית שדרות, טוענים יריביו הפוליטיים של בוסקילה שמחאתו נגד הממשלה לא מסירה ממנו את האחריות שלו למצב. "המצב שאליו הגענו הוא תוצאה של כישלון של ההנהגה בחמש השנים האחרונות", אומרת דבורה ביטון, אחת המועמדים לראשות העיר. "הכי קל להאשים את הממשלה, אבל איפה האחריות האישית? כבר חמש שנים שמקצצים בתקציב של עיריית שדרות,

אז למה דווקא עכשיו בוסקילה יוצא להפגין?

 

"העיר לא מתפקדת, אין פעילות, אין תרבות, בחופש הגדול לא הייתה קייטנה, הבריכה עדיין סגורה ופחי האשפה מלאים עד הקצה עוד מימי החג. נכון שמשרד הפנים לא נקי מאשמה, אבל אי אפשר להאשים רק את הממשלה".

 

את דבריה של ביטון מחזק גורם בכיר בעירייה, שאומר: "למעשה העיר משותקת לחלוטין. שום דבר לא נעשה ללא אישור של החשב המלווה. אי אפשר כל הזמן להתבכיין. צריך לקום ולעשות מעשה, ולא לחכות עד הבחירות".

 

המצב הכלכלי של עיריית שדרות פגע בשנה האחרונה בשורה של שירותים שניתנים לתושבים, בהם המתנ"ס העירוני, הפעילות לנוער, חוגים ופעילויות תרבותיות אחרות. "אנחנו בקריסה טוטלית", אומר מדריך במתנ"ס. "לא משלמים לעובדים ולמדריכים, ובטח שלא לגורמים חיצוניים, ולכן אף אחד לא רוצה לעבוד מול המתנ"ס. נוצר מצב שהמתנ"ס הוא בניין ריק שאין בו כל פעילות".


פורסם לראשונה 08/09/2013 22:34

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עטא עוויסאת
ראש העיר בוסקילה באוהל המחאה
צילום: עטא עוויסאת
מומלצים