שתף קטע נבחר

צפו: רובוט לגו שקורא וסורק ספרים דיגיטליים

הספרים הדיגיטליים של פיטר פורגתופר מוגנים מהעתקה, אז הוא בנה רובוט מלגו שמעביר עמודים ומצלם אותם. למה הוא עשה את זה? להדגים רעיון

נניח שהייתם רוצים להעתיק ספרים שלמים מהקינדל. איך הייתם עושים את זה? אה, וללא פריצה. פיטר פורגתופר, פרוספסור באוניברסיטת וינה, מצא דרך. הוא פשוט יצר מכונה שמבטלת את ההגנה הדיגיטלית של הקבצים בדרך אנלוגית.

 

מדובר ברובוט לגו שמדמה את פעולת הקריאה, כלומר מצלם את מסך הקינדל, ומעביר עמודים על ידי לחיצה עד שסיים "לקרוא" את כל הספר. את צילומי המסך שולח הרובוט לשירות זיהוי טקסט ממוחשב ומקבל בחזרה טקסט חי של הספר הגנוב. כדי ליצור את המערכת השתמש הפרופסור בקיט של לגו המכונה מיינדסטרומס מאפשר באמצעות חיישנים ו"מוח" לבנות רובוטים. 

 

 

המוצר שבנה הפרופסור אינו ייצא לעולם לשוק ומדובר ברעיון. "זה לא אמור להיות הוראות או הזמנה אלא ניסוי מחשבתי פרובוקטיבי, כותב הפרופסור שמתאר את מעשיו כהצהרה לגבי חוסר התועלת של הגנות דיגיטליות". ל-All Things D אמר הפרופסור שהוא סרק רק ספר אחד ולא חלק אותו עם אף אחד.

 

הדיון על פריצת הגנות דיגטליות נמשך מזה כמה שנים. מצד אחד חברות התוכן והתוכנה ששומרות על האינטרס שהחומר לא יופץ ברשת, ומצד שני ניצב הצרכן, שרוצה נניח, להקשיב לדיסק שקנה במיטב כספו גם במחשב וגם באייפון, או לשחק במשחק שרכש בשני מחשבים. הניסוי של פורגתופר אולי מראה שבסופו של דבר, הוא ימצא דרך לכך, ואפילו לא ברור אם עבר על חוק כלשהו, אם לא הפיץ את החומר.

 

יודעים מה עזבו. הכי טוב בכלל רובוט קובייה הונגרית!

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים